Skip to main content
Articole

Ghid de criză pentru angajatori, angajați și comercianți parteneri

Întreaga echipă Edenred este conectată și funcționează la capacitate maximă pentru ca noi să vă putem fi alături în orice moment. Știm că împreună avem capacitatea de a construi o bază stabilă pentru depășirea pandemiei cu COVID-19. Pentru toate companiile, comercianții parteneri și angajații, de la birou sau de acasă, rămânem partenerul vostru de încredere în toate activitățile.

Cu siguranță, te întrebi dacă și cum îți va fi afectată activitatea în condițiile epidemiei Covid-19/Coronavirus. Dacă ești angajator care oferă beneficii extrasalariale Edenred, angajat beneficiar al soluțiilor Edenred sau comerciant partener în rețeaua noastră, am adunat pentru tine cele mai importante lucruri pe care ți le putem pune la dispoziție pentru a-ți fi alături în această perioadă.   

Dacă ești Angajator

Știm cât de important este pentru tine ca soluțiile Edenred, pe care le oferi cu încredere angajaților tăi, să fie perfect funcționale, de aceea te asigurăm că activitatea noastră este complet operațională. Toată echipa Edenred lucrează în prezent (de la distanță sau în agenție), pentru ca serviciile pe care le oferim să funcționeze normal și în siguranță.

Îți reamintim că tichetul de masă se acordă pentru fiecare zi lucrată, indiferent de locul de muncă – la birou sau acasă. Iată situațiile în care normele de aplicare ale legii HG nr. 1045/2018 stabilesc că nu se acordă tichete de masă:
-    Angajatul este în concediu de odihnă.
-    Angajatul este delegat sau detașat în afara localității și primește indemnizație de delegare/detașare.
-    Angajatul este absent de la locul de muncă.
-    Angajatul se află în concediu pentru incapacitate de muncă.

Te încurajăm să optezi pentru carduri în detrimentul tichetelor pe suport hârtie, pentru a reduce riscurile îmbolnăvirii beneficiarilor și a preveni posibile întârzieri sau blocaje în livrarea tichetelor de hârtie, generate de supraaglomerarea curierilor.

Dacă oferi carduri, îți ajuți și angajații care lucrează de acasă să evite deplasările pentru a intră în posesia tichetelor. Încărcarea cardurilor se face în timp real, electronic și de la distanță.

Ce trebuie să știi dacă ești angajator și oferi tichete Edenred pe suport de hârtie:
•    Poți face tranziția de la tichete pe suport de hârtie la card fără niciun cost suplimentar. Este o facilitate pe care o oferim începând cu această săptămână, pentru a încuraja cât mai multe operațiuni contactless. 
•    Dacă ești interesat de tranziția la card, poți trimite un mesaj pe e-mail, la adresa client.romania@edenred.com. Vei fi ajutat de colegii noștri în cel mai scurt timp, totul în beneficiul angajaților tăi. 

Îți recomandăm să te informezi din surse autorizate despre toate măsurile pe care le poți lua ca angajații tăi să fie în siguranță! Doar cu implicarea ta reală, angajații tăi și familiile lor vor avea șansa de a trece cu bine peste această perioadă.

Angajat

A evita pe cât posibil contactul uman, urmând recomandările autorităților din această perioadă, este cel mai sigur lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta și a celor apropiați. 

Pentru a continua, însă, să te bucuri de micile plăceri ale vieții, ca o masă sănătoasă în pauza de prânz, ți-am pus la dispoziție o rețea de comercianți parteneri la care poți comanda online și plăti fie la livrare, fie tot online cu soluțiile Edenred. În plus, lucrăm activ la lărgirea rețelei de comercianți la nivelul întregii țări pentru ca tu să poți realiza plăți online pentru o siguranță sporită.

Ce trebuie să știi dacă ești angajat:
•    Ai dreptul la tichete de masă dacă lucrezi de acasă, în regim de telemuncă, dacă angajatorul îți acordă în mod obișnuit. 
•    Poți evita contactul uman, alegând să plătești contactless - cu cardurile Edenred sau prin Apple Pay - sau făcând achiziții online. 

Comerciant partener

Ce trebuie să știi dacă ești comerciant partener:
•    Începând cu 16 martie, Agenția de Rambursare tichete este deschisă în intervalul 08:30 – 13:00. Pentru siguranța colegilor noștri, care beneficiază de toate măsurile de precauție în timpul programului de lucru, vom putea primi colete doar în intervalul menționat. 
•    Îți recomandăm să nu aduci personal coletele la sediul Edenred, ci să le trimiți doar prin curier.
•    Este posibil ca, în această perioadă, din motive de securitate și de igienă, să apară întârzieri în procesul de decontare. 

Îți mulțumim pentru înțelegere și te asigurăm că siguranța și stabilitatea serviciilor pe care le oferim sunt, cu atât mai mult în această perioadă, principalele noastre preocupări. Dacă ai orice nelamurire sau solicitare, suntem aici pentru tine. 

Să auzim vești bune! 

  • Etichete :
image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?