Skip to main content

Vrei să devii client Edenred?

cover img

Cardul de tichete de masă Edenred Ticket Restaurant

Solicita acum oferta personalizata

Dacă nu mai doriți să primiți mesaje comerciale, vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail: gdpr-ro@edenred.com

VREI SĂ AFLI MAI MULTE DETALII?
DISCUTĂ CU UN CONSULTANT EDENRED

Widget Landscpae

Calculează-ți economiile în câteva secunde cu cardul de masa Edenred

minus plus

30 RON

0 RON 30 RON

Legislația cardurilor de tichete/bonuri de masă

large image

Cu cardul de tichete de masa Edenred ai mai puține operațiuni și mai multe avantaje pentru tine și angajații tăi!

Edenred Ticket Restaurant® Card încorporează beneficiile clasice ale tichetelor pe suport hârtie, dar și experiența digitală a cardurilor bancare, sub formă de card de bonuri de masă. Spre deosebire de cele din urmă, nu permit retragerea de numerar, garantând astfel utilizarea fondurilor în scopul dedicat. Neavând un cont bancar asociat, nu au comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare. 

Alege Edenred Ticket Restaurant Card și te vei bucura, în plus, de:

  • Cea mai mare rețea de comercianți parteneri, cu acoperire națională 100% în hypermarketuri, supermarketuri, restaurante, pizzerii etc
  • Beneficiarii de tichete de masă au acces la meniuri de prânz și oferte speciale postate pe pagina de Facebook Edenred Romania
  • Prima reţea certificată privind numărul real de magazine partenere.

Consultă aici termenii și condițiile produsului Ticket Restaurant® pe suport card.

image

Valoarea unui tichet de masă

Valoarea nominală maximă ce poate fi oferită unui angajat pentru o zi lucrată este de 
30 lei. Cu tichetele de masă pe card ai flexibilitate în efectuarea de plăţi sub/peste valoarea nominală a unui tichet de masă.

image

Logistică simplificată

Cardurile de masă necesită doar distribuţia iniţială. Ulterior, acestea se reîncarcă în aceeaşi zi, iar sumele ajung instantaneu la salariaţi.

Companiile pot comanda tichete de masă pe card prin intermediul platformei MyEdenred.

Valabilitatea suportului card pentru tichetele electronice este de 4 ani de la emitere.

image

Siguranţa sumelor încărcate pe cardul de masă

Poţi alege să plăteşti fie "contactless", fie cu telefonul mobil, activând funcția NFC a telefonului, prin aplicațiile MyEdenred, Google Pay sau Apple Pay. În cazul sumelor mai mari, ţi se va cere şi confirmarea prin codul PIN:

a. Pentru plăţile sub 100 de lei nu este necesar codul PIN, iar ridicarea chitanţei este opţională;

b. Pentru plăţile ce depăşesc 100 de lei este obligatorie introducerea codului PIN;

c. Pentru orice tranzacţie iniţiată "contactless", dar eşuată, se va relua plata în mod standard, prin introducerea cardului în POS.

În caz de pierdere sau furt, beneficiarii au posibilitatea blocării cardului (24h: telefonic sau direct din aplicația MyEdenred).

Accesează MyEdenred

MY.EDENRED.RO

FAQ

Prin MyEdenred folosind un fișier Excel template pe care Edenred îl pune la dispoziția angajatorului. În același fișier există un sheet pentru comanda de carduri noi și un sheet pentru comenzi recurente de reîncărcare. 

Timpul de livrare a cardurilor noi este de maximum 6 zile lucrătoare, conform contractului. 

După ce a fost stabilit vizualul noului card împreună cu compania client și Edenred, livrarea acestora se poate face în 10 zile lucrătoare. 

Legislația aplicabilă nu impune obligația salariatului de a restitui suportul electronic (cardul) pe care au fost sau sunt încărcate tichetele cadou, însă salariatul are obligația să restituie angajatorului contravaloarea tichetelor cadou alimentate pe card și neutilizate ori necuvenite.

Nu, cardul este valid doar în cadrul companiei unde activa salariatul atunci când l-a primit. 

Clientul poate solicita trimiterea urmatoarelor informatii prin email sau SMS pentru a informa utilizatorii cu privire la: numărul de tichete încărcate, valoarea nominală a unui tichet, valoarea totală încărcată, soldul cardului după încărcare.

Pentru a primi notificarea, clientul trebuie sa completeze in fisierul de comanda adresa de email si numarul de telefon al utilizatorilor de card

Alternativ, utilizatorii de card pot afla în permanență soldul cardului și istoricul tranzacțiilor prin aplicația mobile My Edenred sau prin platforma online My Edenred. 

Angajatorul suportă toate costurile legate de emiterea și acordarea voucherelor de Vacanţă electronice. Conform legii, cardul nu implică nici un cost suplimentar pentru angajat. 

Conform dispoziţiilor legale în materie, voucherele de Vacanţă sunt bilete de valoare acordate, propriilor angajaţi, pentru recuperarea și întreținerea capacităţii de muncă. Contravaloarea voucherelor de vacanță încărcate pe Cardul Edenred Vacanță este deductibilă în limita a 6 salarii minime brute pe țară, garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal, stabilit în condițiile legii. Voucherele de vacanță acordate conform legii sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale obligatorii, fiind însă supuse impozitului pe venit.

Lista este disponibila in contul MyEdenred al companiei unde angajatorul poate accesa informatii referitoare la fiecare card.

Angajatorul poate solicita trimiterea următoarelor informații prin email sau SMS pentru a informa utilizatorii cu privire la: valoarea totală încărcată a voucherelor și soldul cardului după încărcare.

Pentru a primi notificarea, angajatorul trebuie sa completeze in formularul de comanda adresa de email si numarul de telefon al utilizatorilor de card

Alternativ, utilizatorii de card pot afla în permanență soldul cardului și istoricul tranzacțiilor prin aplicația mobilă sau prin platforma online MyEdenred.

Daca printr-o eroare s-a incarcat o suma eronat pe card, clientul poate solicita catre Edenred rezolvarea situatiei prin retragerea sumei incarcate gresit pe card.

CarduriIe se reîncarcă in aceeasi zi daca plata este efectuata din aceeasi banca; daca ce face plata dintr-o alta banca incarcarea poate efectua într-o zi lucrătoare de la încasare. Valoarea tichetelor cadou nu va putea fi transferată salariaților pe card decât dacă angajatorul a achitat contravaloarea nominală a acestora, inclusiv costurile aferente emiterii, către Edenred

Pentru emitere de noi carduri (noi angajați)

1. Angajatorul trimite comanda catre Edenred prin încărcarea fișierului de comanda, cu informațiile aferente, în platforma MyEdenred.

2. Edenred emite factura proforma și aceasta este plătită de către angajator

3. Angajatorul primește cardurile noi și le distribuie angajaților

4. Angajatorul primește o notificare automată de la Edenred după fiecare comandă, conținând informațiile comenzii plasate. În corpul acestui e-mail va găsi Parola de recepționare carduri și Numărul de comandă. Angajatorul trebuie să trimită aceste informații (parolă și număr comandă) către Edenred, utilizând adresa de e-mail specificată în contract la nivel de responsabil recepție carduri. Mesajul conținând parola de recepționare și numărul comenzii trebuie trimis de către angajator DOAR de la adresa de email a responsabilului de recepție carduri înscrisă în contract. Transmiterea respectivului mesaj reprezintă confirmarea faptului că angajatorul ori salariații săi se află deja în posesia cardurilor pe care urmează să fie încărcate vouchere de vacanţă)

5. Edenred alimentează cardurile. Din motive de siguranță, cardurile nou-emise vor fi încărcate cu sumele corespunzătoare doar după confirmarea recepției de către angajator.

Pentru reîncărcarea cardurilor deja existente și confirmate

1. Angajatorul trimite către Edenred fișierul de comandă, completat cu informațiile aferente reîncărcării. Se selectează suma care se doreşte a fi folosită pentru încărcarea cardurilor Vacanţă.

Nu este permisă alimentarea cardului Vacanţă cu alte sume în afara celor reprezentând contravaloarea voucherelor de vacanţă.

Voucherele de Vacanţă pe suport electronic sunt bilete de valoare acordate angajaţilor pentru recuperarea și întreținerea capacităţii de muncă. Cardurile sunt emise de Edenred sub sigla MasterCard® și sunt prevăzute cu CIP, încorporând cea mai nouă tehnologie ce conferă securitate sporită și viteză. Cardurile Edenred Vacanţă pot fi folosite și în modul “Contactless”, fără necesitatea introducerii codului PIN pentru plățile sub 100 lei.

Conform dispoziţiilor legale în materie, tichetele cadou sunt bilete de valoare acordate, ocazional, propriilor angajaţi, pentru cheltuieli sociale.

Cardurile Edenred Cadou acordate propriilor salariați sau în beneficiul copiilor minori ai acestora în limita a 300 de lei /persoană/eveniment sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale obligatorii şi a impozitului pe venit. Evenimentele sociale care beneficiază de tratamentul fiscal menționat anterior sunt cele prevăzute expres de Codul fiscal, respectiv Crăciunul, Paştele, sărbătorile similare ale altor culte religioase, 8 Martie (pentru salariate) şi 1 Iunie (pentru copii). Tichetele cadou acordate care depășesc limita de 300 de lei/persoană/eveniment sunt supuse atât impozitului pe venit, cât și contribuțiilor sociale obligatorii Totodată, contravaloarea tichetelor cadou acordate de către angajator reprezintă cheltuieli deductibile în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Începând cu 1 ianuarie 2022 este interzisă acordarea de carduri cadou altor categorii de beneficiari decât angajaţilor proprii.

Legea tichetelor cadou poate fi consultata aici: https://www.edenred.ro/ro/legal-center#legislatie/tichete-cadou 

Lista este disponibila in contul MyEdenred al companiei unde clientul poate accesa informatii referitoare la fiecare card. 

Potrivit legii, la încetarea contractului individual de muncă, salariatul are obligația să restituie angajatorului contravaloarea tichetelor cadou alimentate pe card și neutilizate ori necuvenite. 

Pentru emitere de noi carduri (noi angajați)

1. Compania trimite comanda catre Edenred prin incarcarea fisierului de comanda, cu informatiile aferente, in platforma MyEdenred

2. Edenred emite factura proforma și aceasta este plătită de către angajator

3. Angajatorul primește cardurile noi și le distribuie salariatilor

4. Angajatorul primește o notificare automată de la Edenred după fiecare comandă, conținând informațiile comenzii plasate. În corpul acestui e-mail va găsi Parola de recepționare carduri și Numărul de comandă. Angajatorul trebuie să trimită aceste informații (parolă și număr comandă) către Edenred, utilizând adresa de e-mail specificată în contract la nivel de Responsabil recepție carduri. Mesajul conținând parola de recepționare și numărul comenzii trebuie trimis de către client DOAR de la adresa de email a responsabilului de recepție carduri înscrisă în contract. Transmiterea respectivului mesaj reprezintă confirmarea faptului că angajatorul ori salariații săi se află deja în posesia cardurilor pe care urmează să fie încărcate tichetele Cadou)

5. Edenred alimentează cardurile. Din motive de siguranță, cardurile nou-emise vor fi încărcate cu sumele corespunzătoare doar după confirmarea recepției de către angajator.

Pentru reîncărcarea cardurilor deja existente și confirmate

1. Compania trimite la Edenred fișierul de comandă, completat cu informațiile aferente reîncărcării. Se selectează perioada pentru care se dorește comanda (pentru următoarele 4 ocazii sociale, respectiv Crăciun, Paşte, 8 Martie şi 1 Iunie, tichetele cadou vor fi scutite de taxe şi contribuții).

2. Edenred emite factura proforma și aceasta este plătită de către angajator

3. Se alimentează carduriIe în maxim 1 zi lucrătoare de la încasare. 

Nu este permisă alimentarea cardului Cadou cu alte sume în afara celor reprezentând contravaloarea tichetelor cadou. 

Tichetele cadou pe suport electronic sunt bilete de valoare acordate ocazional angajaţilor proprii pentru cheltuieli sociale. Cardurile sunt emise de Edenred sub sigla MasterCard® și sunt prevăzute cu CIP, încorporând cea mai nouă tehnologie ce conferă securitate sporită și viteză. Cardurile Edenred Cadou pot fi folosite și în modul “Contactless”, fără necesitatea introducerii codului PIN pentru plățile sub 100 lei. 

În caz de pierdere sau furt, cardul trebuie blocat imediat, pentru a nu pierde sumele încărcate pe acesta. Cardul se poate bloca (ireversibil) prin intermediul contului de utilizator din aplicația mobilă My Edenred, din platforma online sau prin apel la numarul 021 301 33 66. În cazul în care un beneficiar dorește blocarea temporară a cardului, în speranța că îl va găsi, cardul poate fi blocat temporar (reversibil) prin aceleași mijloace menționate mai sus.

PIN-ul poate fi reamintit prin intermediul contului de utilizator din aplicația mobilă sau platforma online MyEdenred ori prin apel la 021 301 33 66.  

Cardul se blocheaza daca se introduce codul PIN de cel putin 3 ori gresit in aceeasi zi. Deblocarea cardului se face automat, in ziua urmatoare, Recomandarea este sa va reamintiti PIN ul inainte de a incerca folosirea cardului. 

Da, utilizatorii au libertatea să cheltuie orice sumă doresc din fondurile disponibile pe card. Nu există un minim obligatoriu, iar maximul este dat de suma existentă pe card la acel moment. 

Pentru plățile “Contactless” ce depășesc 100 de lei este obligatorie introducerea codului PIN. 

Nu, conform legii, cardurile Edenred Cadou nu permit retragerea sau transferul de fonduri, ci pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea bunurilor și serviciilor pentru care au fost emise. 

În caz de pierdere sau furt, cardul trebuie blocat imediat, pentru a nu pierde sumele încărcate pe acesta. Cardul se poate bloca (ireversibil) prin intermediul contului de utilizator din aplicația mobilă My Edenred, din platforma online sau prin apel la numarul 021 301 33 66. În cazul în care un beneficiar dorește blocarea temporară a cardului, în speranța că îl va găsi, cardul poate fi blocat temporar (reversibil) prin aceleași mijloace menționate mai sus. 

Conform dispoziţiilor legale în materie, voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare acordate, propriilor angajaţi, pentru recuperarea și întreținerea capacităţii de muncă. Voucherele de vacanță acordate conform legii sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale obligatorii în limita a 6 salarii minime brute pe țară, fiind însă supuse impozitului pe venit.

In general pentru plățile “Contactless” ce depășesc 100 de lei este obligatorie introducerea codului PIN

Codul PIN este necesar în cazul plăților clasice (non-contactless) și în cazul plăților “contactless” care au o valoare de peste 100 de lei.

Nu, conform legii, cardurile de vacanţă nu permit retragerea sau transferul de fonduri, ci pot fi utilizate exclusiv pentru plata pachetelor de serviciilor turistice.

Nu, potrivit legii, comenzile de carduri Vacanţă se pot procesa doar în baza unei comenzi ferme efectuate de către compania angajatoare, care a semnat un contract cu Edenred. 

La momentul achitării serviciilor, in cadrul unităților partenere Edenred, de pe cardurile Vacanţă este debitată valoarea integrală a serviciilor cumpărate, chiar dacă aceasta presupune utilizarea de fracții ale valorii totale a voucherului.
Utilizatorii cardurilor pot alege să plătească fie introducând cardul în POS și tastând codul PIN, fie prin tehnologia "contactless" în cadrul unităților care afișează sigla "contactless", prin simpla apropiere a cardului de cititorul special.
• Pentru plățile contactless sub 100 de lei nu este necesar codul PIN, iar ridicarea chitanței este opțională
• Pentru plățile contactless ce depășesc 100 de lei este obligatorie confirmarea prin cod PIN
• Pentru orice tranzacție inițiată contactless, dar eșuată, se va relua plata în mod standard, prin introducerea cardului în POS

Important: înainte de a efectua prima tranzacție “contactless”, este necesar să se efectueze în prealabil cel puțin o tranzacție introducând cardul în POS și tastând codul PIN.

Conform legii este interzis angajatorilor să taxeze în vreun fel angajații sau să diminueze valoarea nominală a voucherelor de vacanță pe suport electronic. Toate costurile aferente emiterii voucherelor de vacanță pe suport electronic vor fi suportate de către angajatori.

În caz de pierdere sau furt, cardul trebuie blocat imediat, pentru a nu pierde sumele încărcate pe acesta. Cardul se poate bloca (ireversibil) prin intermediul contului de utilizator din aplicația mobilă My Edenred, din platforma online sau prin apel la numarul 021 301 33 66. În cazul în care un beneficiar dorește blocarea temporară a cardului, în speranța că îl va găsi, cardul poate fi blocat temporar (reversibil) prin aceleași mijloace menționate mai sus.

Sumele cu care sunt alimentate cardurile Edenred Vacanţă  sunt valabile un an de la data alimentarii. Astfel, un voucher de vacanţă pe suport electronic emis în luna aprilie poate fi utilizat până în luna aprilie a anului următor.

Excepţie fac voucherele de vacanţă emise între 2019 şi 31 decembrie 2020, care, indiferent de suport (electronic sau hârtie), sunt valabile până la 30 iunie 2022.

Edenred oferă tuturor posesorilor de carduri, acces permanent și gratuit la informații despre soldul cardului și istoricul tranzacțiilor prin următoarele canale:

- contul web My Edenred
- aplicația mobilă My Edenred, care poate fi descărcată pe telefoanele de tip smartphone iOS, Android
- prin apel la numărul de telefon 021 301 33 66 (IVR-robot telefonic sau operator)
- pe email, angajații sunt înștiințați automat de către Edenred cu privire la data alimentării, valoarea tichetelor Cadou transferate pe suport electronic și soldul cardului după încărcare

Voucherele de vacanță au valabilitate de un an de la data încărcării pe card. După data expirării, acestea nu mai pot fi utilizate . Angajatorul poate solicita restituirea, la valoarea lor nominală, a voucherelor de vacanță alimentate pe suport electronic și neutilizate în perioada de valabilitate, potrivit contractului încheiat cu Edenred.

Valabilitatea suportului electronic este de 4 ani. Sumele încărcate pe card au valabilitate un an de la data incarcarii.

În prezent, Edenred deține cea mai extinsă rețea de comercianți parteneri la nivel național, acoperind toate zonele turistice. Cardurile pot fi folosite doar în unităţile dotate cu POS și care au semnat un contract cu Edenred pentru acceptarea la plata a acestor carduri. Unitatile de cazare unde se poate plati cu cardul de vacanta sunt de tipul: hoteluri, pensiuni, moteluri si se achita cazarea, transport, mancare si alte activitatide recreere.

Verifică care sunt partenerii unde poți cheltui sumele de pe cardul de vacanță de https://www.edenred.ro/ro/comercianti-parteneri sau https://www.edenred.ro/ro/parteneri-vacanta

După înregistrarea unui card, în cazul în care acesta este emis dar inactiv, îl poți activa accesând butonul „Activează” din aplicatia My Edenred sau platforma online My Edenred, din pagina cu lista cardurilor, apoi selectând din meniu opțiunea “Activează cardul meu”. Ai nevoie de codul care se afla in scrisoarea care insoteste cardul. 

Conform dispoziţiilor legale în materie, tichetele Edenred Cadou sunt bilete de valoare acordate, ocazional, propriilor angajaţi, pentru cheltuieli sociale.

Tichetele Edenred Cadou acordate propriilor salariați sau în beneficiul copiilor minori ai acestora în limita a 300 de lei /persoană/eveniment sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale obligatorii şi a impozitului pe venit. Evenimentele sociale care beneficiază de tratamentul fiscal menționat anterior sunt cele prevăzute expres de Codul fiscal, respectiv Crăciunul, Paştele, sărbătorile similare ale altor culte religioase, 8 Martie (pentru salariate) şi 1 Iunie (pentru copii). Tichetele Edenred Cadou acordate care depășesc limita de 300 de lei/persoană/eveniment sunt supuse atât impozitului pe venit, cât și contribuțiilor sociale obligatorii.

. Începând cu 1 ianuarie 2022 este interzisă acordarea de tichete cadou altor categorii de beneficiari decât angajaţilor proprii. 

Codul PIN este necesar în cazul plăților clasice (non-contactless) și în cazul plăților “contactless” care au o valoare de peste 100 de lei. 

Nu, potrivit legii, comenzile de carduri Edenred Cadou se pot procesa doar în baza unei comenzi ferme efectuate de către compania angajatoare, care a semnat un contract cu Edenred.  

În situaţia în care beneficiarul tichetelor cadou returnează produsul achiziţionat cu cardul Edenred Cadou, suma aferentă poate fi rambursată pe card, urmând procedura standard de rambursare pentru carduri. Sumele nu pot fi rambursate pe carduri expirate. În această situaţie, pot fi oferite alte produse în schimb, în conformitate cu politica internă a unităţii partenere Edenred, dar nu poate fi returnată în nicio situaţie contravaloarea printr-o altă metodă de plată. 

La momentul achitării produselor, in cadrul unităților partenere Edenred, de pe cardurile Edenred Cadou este luată valoarea integrală a produselor cumpărate, chiar dacă aceasta presupune utilizarea de fracții ale valorii nominale a unui tichet.
Utilizatorii cardurilor pot alege să plătească fie introducând cardul în POS și tastând codul PIN, fie prin tehnologia "contactless" în cadrul unităților care afișează sigla "contactless", prin simpla apropiere a cardului de cititorul special.
• Pentru plățile contactless sub 100 de lei nu este necesar codul PIN, iar ridicarea chitanței este opțională
• Pentru plățile contactless ce depășesc 100 de lei este obligatorie confirmarea prin cod PIN
• Pentru orice tranzacție inițiată contactless, dar eșuată, se va relua plata în mod standard, prin introducerea cardului în POS

Important: înainte de a efectua prima tranzacție “contactless”, este necesar să se efectueze în prealabil cel puțin o tranzacție introducând cardul în POS și tastând codul PIN.

Conform legii este interzis angajatorilor să taxeze în vreun fel angajații sau să diminueze valoarea nominală a tichetelor cadou pe suport electronie. Toate costurile aferente tichetelor cadou pe suport electronic vor fi suportate de către angajatori. 

Sumele alimentate pe cardurile Edenred Cadou au valabilitate un an de la data incarcarii. 

Tichetele cadou au valabilitate de un an de la data incarcarii pe card. Dupa data expirarii, contravaloarea acestora se pierde si nu mai poate fi reincarcată pe card. Angajatorul poate solicita restituirea, la valoarea lor nominală, a tichetelor cadou alimentate pe suport electronic și neutilizate în perioada de valabilitate, potrivit contractului de client încheiat cu Edenred. 

În prezent, Edenred deține cea mai extinsă rețea de comercianți parteneri la nivel național, acoperind toate județele. Cardurile pot fi folosite doar în magazinele dotate cu POS și care au semnat un contract cu Edenred pentru acceptarea la plata a acestor carduri. Se poate plăti cu cardul Edenred Cadou în cea mai dezvoltată rețea de comercianți parteneri cu acoperire 100% națională (modă, bijuterii, IT&C, sport, amenajări interioare, supermarketuri, benzinarii, frumusete, etc) care se poate accesa de aici https://www.edenred.ro/ro/parteneri-card-cadou sau de aici https://www.edenred.ro/ro/comercianti-parteneri 

Sumele sunt decontate conform contractului încheiat cu instituţia financiară deţinătoare a POS-ului prin care s-au efectuat tranzacţiile, fără intervenția Edenred. 

Prin acceptarea la plată a  cardului Ticket Restaurant® emis de Edenred, comercianții parteneri beneficiază de o decontare mai rapidă a sumelor corespunzătoare tichetelor de masă pe card, în  aproximativ 24h de la momentul plăţii, așa cum ați negociat cu banca acceptatoare de la care aveți POS. De asemenea, se simplifică gestiunea tichetelor pe card, prin reducerea costurilor de manevrare: eliminarea ștampilării și datării tichetelor pe verso, depozitării, numărării și centralizării, transportului și a rambursării acestora. Cardurile de masă permit plata cu orice sumă aflată pe card, indiferent de valoarea unui tichet de masă, iar plata cu cardul este mai rapidă datorită tehnologiei „contactless”.

Acceptarea cardurilor Cadou emise de Edenred se face utilizând POS-urile existente deja în magazinele dumneavoastră. Astfel, înrolarea POS-urilor în rețeaua noastră nu implică niciun cost suplimentar pentru comercianți. Din punct de vedere comercial, acceptarea cardurilor presupune semnarea unui contract sau a unui act adițional la contractul inițial cu Edenred (dacă e cazul). 

Voucherele de vacanţă pe card pot fi utilizate numai în acele unităţi comerciale partenere (structuri de primire turistice, autorizate de Ministerul Antreprenoriatului si Turismului ) care sunt dotate cu POS-uri şi care au contract de acceptare la plată a acestor vouchere încheiat cu Edenred, emitentul voucherelor Edenred Vacanţă.

La momentul achitării pachetelor de servicii turistice, de pe cardurile de vacanţă va fi debitată valoarea integrală a serviciilor cumpărate, chiar dacă aceasta presupune utilizarea de fracţii ale valorii totale a unui voucher de vacanță.

Cardurile de vacanţă sunt compatibile cu POS-urile deja existente în unitățile care au contract încheiat cu Edenred pentru acceptarea voucherelor de vacanţă Edenred, deci nu e nevoie de investiții suplimentare din partea acestora.

Pachetul de servicii turistice care poate fi achiziţionat pe baza voucherelor de vacanţă poate cuprinde servicii de cazare, alimentaţie publică, transport, tratament balnear, agrement. Voucherele de vacanță pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în rețeaua de unități turistice partenere: spre exemplu hoteluri, pensiuni, baze de tratament balnear și agrement. Conținutul minim al pachetului de servicii turistice conține în mod obligatoriu servicii de cazare.

Începând cu data de 1 aprilie 2020, voucherele de vacanţă se emit exclusiv pe suport electronic (card). În continuare, în piață există vouchere de vacanţă care au fost emise pe suport hârtie în perioada martie 2019 - decembrie 2020, a căror perioadă de valabilitate a fost prelungită până la data de 30 iunie 2022.

Prin acceptarea la plată a Cardului Cadou emis de Edenred, comercianții parteneri beneficiază de o decontare mai rapidă a sumelor corespunzătoare tichetelor cadou pe card, în  aproximativ 24h de la momentul plăţii, așa cum ați negociat cu banca acceptatoare de la care aveți POS. De asemenea, se simplifică gestiunea tichetelor pe card, prin reducerea costurilor de manevrare: eliminarea ștampilării și datării tichetelor pe verso, depozitării, numărării și centralizării, transportului și a rambursării acestora. Cardurile cadou permit plata cu orice sumă aflată pe card, indiferent de valoarea unui tichet Cadou, iar plata cu cardul este mai rapidă şi mai sigură datorită tehnologiei „contactless”. 

Tichetele Edenred Cadou pe card pot fi utilizatenumai în magazinele partenere care sunt dotate cu POS-uri şi care au contract de acceptare la plata a acestor tichete încheiat cu Edenred, emitentul tichetelor Edenred Cadou pe card.

În situaţia în care clientul returnează produsul achiziţionat din unitatea dumneavoastră, puteţi rambursa suma aferentă pe card, urmând procedura standard de rambursare pentru carduri. Sumele nu pot fi rambursate pe carduri expirate. În această situaţie, puteţi oferi alte produse în schimb, în conformitate cu politica internă a unităţii dumneavoastră, dar nu puteţi returna în nicio situaţie contravaloarea printr-o altă metodă de plată. 

La momentul achitării produselor, de pe cardurile Edenred Cadou va fi debitată valoarea integrală a produselor cumpărate, chiar dacă aceasta presupune utilizarea de fracţii ale valorii nominale a unui tichet.

Cardurile Edenred Cadou sunt compatibile cu POS-urile deja existente în magazinele care au contract încheiat cu Edenred pentru acceptarea tichetelor Edenred Cadou , deci nu e nevoie de investiții suplimentare din partea comercianților. 

Începând cu data de 01 februarie 2022, tichetele cadou se emit exclusiv pe suport electronic (card). În continuare, în piață, vor mai exista tichete Edenred Cadou care au fost emise pe suport hârtie până la data de 31 ianuarie 2022 și care vor fi valabile până la data expirării lor, astfel cum este înscrisă pe acestea.

Certificări Edenred