Skip to main content
cover img

Card de vacanță Edenred

Solicita acum oferta personalizata

VREI SĂ AFLI MAI MULTE DETALII?
DISCUTĂ CU UN CONSULTANT EDENRED

Descoperim bucuria de a călători în România cu voucherele de vacanță Edenred

image
 • Economie de până la 32% versus acordarea primelor de vacanță în numerar: profiți de deductibilitate și de scutirea de la anumite taxe salariale, iar angajaţii plătesc 10% impozit pe venit și 10% CASS - taxă nou introdusă, începând cu 01 ianuarie 2024
 • Gestionarea facilă a cardului Edenred Vacanţă prin aplicaţia MyEdenred
 • Activare card, verificare sold, schimbare cod PIN sunt doar câteva dintre funcţionalităţile aplicaţiei MyEdenred.
 • O PAGINĂ SPECIALĂ în care utilizatorii Edenred Vacanţă îşi pot planifica mai uşor concediul în România, folosind filtre de căutare precum judeţ, zonă turistică sau oraş
 • Sprijinirea turismului românesc - tichetele de vacanță pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în rețeaua de unități turistice partenere: hoteluri, pensiuni, baze de tratament balnear și agrement etc și pot fi plătite servicii cum este: cazarea, transport, mesele, servicii de agrement, etc
 • Sistem de plată modern, securizat și ușor de folosit, inclusiv pentru plata cu mobilul prin aplicaţia Google Pay sau Apple Pay. Cardul este emis sub licența Mastercard
Widget Landscpae

Calculează-ți economiile în câteva secunde cu cardul de masa Edenred

minus plus

40 RON

0 RON 40 RON

Legislația voucherelor de vacanță

large image

 

Aplicația mobilă MyEdenred poate fi descărcată din App Store, Google Play sau AppGallery și permite accesul instant la:

 • Suma disponibilă pe card
 • Istoricul tranzacțiilor
 • Ultimele alimentări ale cardului
 • Valabilitatea sumelor încărcate
 • Blocare card în caz de pierdere/ furt
 • Aflare cod PIN 

În plus, aplicația vine cu o mulțime de funcționalități și beneficii:

 • Autentificare amprentă digitală
 • Oferte speciale și promoții
 • Hartă comercianți parteneri
 • Portofel carduri virtuale
image

Legislație

Voucherele de vacanţă se acordă conform Ordonanţei de Urgenţă nr.8/2009, cu modificările și completările ulterioare şi a normelor metodologice.

image

Simplu de folosit

Cardul de vacanță Edenred este dezvoltat sub licența Mastercard®, este prevăzut cu CIP și poate fi folosit atât pentru plăți contactless, cât și pentru plăți mobile prin intermediul aplicaţiei MyEdenred și Google Pay sau prin Apple Pay.

Consultă aici termenii și condițiile de utilizare a voucherelor de vacanță pe suport card

image

Alegi suma dorită

Cea mai mare sumă deductibilă și scutită de taxe Cardul Edenred Vacanță se oferă în limita a 6 salarii minime brute

Accesează MyEdenred
MY.EDENRED.RO
FAQ

Conform dispoziţiilor legale în materie, voucherele de Vacanţă sunt bilete de valoare acordate, propriilor angajaţi, pentru recuperarea și întreținerea capacităţii de muncă. Contravaloarea voucherelor de vacanță încărcate pe Cardul Edenred Vacanță este deductibilă în limita a 6 salarii minime brute pe țară, garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal, stabilit în condițiile legii. Voucherele de vacanță acordate conform legii sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale obligatorii, fiind însă supuse impozitului pe venit.

Angajatorul suportă toate costurile legate de emiterea și acordarea voucherelor de Vacanţă electronice. Conform legii, cardul nu implică nici un cost suplimentar pentru angajat.

Lista este disponibila in contul MyEdenred al companiei unde angajatorul poate accesa informatii referitoare la fiecare card.

Angajatorul poate solicita trimiterea următoarelor informații prin email sau SMS pentru a informa utilizatorii cu privire la: valoarea totală încărcată a voucherelor și soldul cardului după încărcare.

Pentru a primi notificarea, angajatorul trebuie sa completeze in formularul de comanda adresa de email si numarul de telefon al utilizatorilor de card

Alternativ, utilizatorii de card pot afla în permanență soldul cardului și istoricul tranzacțiilor prin aplicația mobilă sau prin platforma online MyEdenred.

Cardul de vacanță Edenred poate fi încărcat doar cu vouchere de vacanţă, conform legii. Pentru tichetele de masă, există cardul de masă Edenred

Nu, cardul este valid doar în cadrul companiei unde activa salariatul atunci când l-a primit.

Dacă printr-o eroare s-a încărcat o sumă eronat pe card, angajatorul poate solicita către Edenred rezolvarea situației prin restituirea sumei încărcate greșit pe card.

În cazul încetării raporturilor de muncă, beneficiarul are obligaţia de a restitui angajatorului suportul electronic. De asemenea, angajatorul are obligaţia de a comunica în timp util informaţiile relevante unităţii emitente, pentru ca aceasta să poată face restituirea valorilor către angajator, iar angajatul nu va mai putea utiliza sumele încărcate pe card

Angajatul va trebui să restituie angajatorului cardul, urmând ca acesta din urmă să-l restituie către Edenred.

Timpul de livrare a cardurilor noi este de maximum 6 zile lucrătoare, conform contractului.

După ce a fost stabilit vizualul noului card împreună cu angajatorul și Edenred, livrarea acestora se poate face în 10 zile lucrătoare de la încasare.

CarduriIe se reîncarcă in aceeasi zi daca plata este efectuata din aceeasi banca; daca se face plata dintr-o alta banca incarcarea poate efectua într-o zi lucrătoare de la încasare . În oricare dintre situații, cardurile nu vor putea fi încărcate decât după achitarea integrală a valorii serviciilor de emitere și a contravalorii voucherelor de Vacanță.

Pentru emitere de noi carduri (noi angajați)

1. Angajatorul trimite comanda catre Edenred prin încărcarea fișierului de comanda, cu informațiile aferente, în platforma MyEdenred.

2. Edenred emite factura proforma și aceasta este plătită de către angajator

3. Angajatorul primește cardurile noi și le distribuie angajaților

4. Angajatorul primește o notificare automată de la Edenred după fiecare comandă, conținând informațiile comenzii plasate. În corpul acestui e-mail va găsi Parola de recepționare carduri și Numărul de comandă. Angajatorul trebuie să trimită aceste informații (parolă și număr comandă) către Edenred, utilizând adresa de e-mail specificată în contract la nivel de responsabil recepție carduri. Mesajul conținând parola de recepționare și numărul comenzii trebuie trimis de către angajator DOAR de la adresa de email a responsabilului de recepție carduri înscrisă în contract. Transmiterea respectivului mesaj reprezintă confirmarea faptului că angajatorul ori salariații săi se află deja în posesia cardurilor pe care urmează să fie încărcate vouchere de vacanţă)

5. Edenred alimentează cardurile. Din motive de siguranță, cardurile nou-emise vor fi încărcate cu sumele corespunzătoare doar după confirmarea recepției de către angajator.

Pentru reîncărcarea cardurilor deja existente și confirmate

1. Angajatorul trimite către Edenred fișierul de comandă, completat cu informațiile aferente reîncărcării. Se selectează suma care se doreşte a fi folosită pentru încărcarea cardurilor Vacanţă.

Nu este permisă alimentarea cardului Vacanţă cu alte sume în afara celor reprezentând contravaloarea voucherelor de vacanţă.

Prin platforma MyEdenred, folosind un fișier Excel template pe care Edenred îl pune la dispoziția angajatorului. În același fișier există un sheet pentru comanda de carduri noi și un sheet pentru comenzi recurente de reîncărcare.

Începând cu data de 01 Aprilie 2020, voucherele de vacanţă se emit exclusiv pe suport electronic, sub formă de card. Nu se mai pot face comenzi de vouchere Vacanţă pe hârtie

Voucherele de Vacanţă pe suport electronic sunt bilete de valoare acordate angajaţilor pentru recuperarea și întreținerea capacităţii de muncă. Cardurile sunt emise de Edenred sub sigla MasterCard® și sunt prevăzute cu CIP, încorporând cea mai nouă tehnologie ce conferă securitate sporită și viteză. Cardurile Edenred Vacanţă pot fi folosite și în modul “Contactless”, fără necesitatea introducerii codului PIN pentru plățile sub 100 lei.

Voucherele de vacanță acoperă cazare, masă, transportul intern (pe teritoriul României), tratamente în stațiuni balneare și servicii suplimentare. Citeste mai multe detalii despre legislatia voucherelor de vacanta si nu numai.

Acceptarea cardurilor de vacanță emise de Edenred se face utilizând POS-urile existente deja în magazinele dumneavoastră. Astfel, înrolarea POS-urilor în rețeaua noastră nu implică niciun cost suplimentar pentru comercianți. Din punct de vedere comercial, acceptarea cardurilor presupune semnarea unui contract sau a unui act adițional la contractul inițial cu Edenred (dacă e cazul)

Voucherele de vacanţă pe card pot fi utilizate numai în acele unităţi comerciale partenere (structuri de primire turistice, autorizate de Ministerul Antreprenoriatului si Turismului ) care sunt dotate cu POS-uri şi care au contract de acceptare la plată a acestor vouchere încheiat cu Edenred, emitentul voucherelor Edenred Vacanţă.

Sumele sunt decontate conform contractului încheiat cu instituţia financiară deţinătoare a POS-ului prin care s-au efectuat tranzacţiile, fără intervenția Edenred.

La momentul achitării pachetelor de servicii turistice, de pe cardurile de vacanţă va fi debitată valoarea integrală a serviciilor cumpărate, chiar dacă aceasta presupune utilizarea de fracţii ale valorii totale a unui voucher de vacanță.

Cardurile de vacanţă sunt compatibile cu POS-urile deja existente în unitățile care au contract încheiat cu Edenred pentru acceptarea voucherelor de vacanţă Edenred, deci nu e nevoie de investiții suplimentare din partea acestora.

Pachetul de servicii turistice care poate fi achiziţionat pe baza voucherelor de vacanţă poate cuprinde servicii de cazare, alimentaţie publică, transport, tratament balnear, agrement. Voucherele de vacanță pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în rețeaua de unități turistice partenere: spre exemplu hoteluri, pensiuni, baze de tratament balnear și agrement. Conținutul minim al pachetului de servicii turistice conține în mod obligatoriu servicii de cazare.

Începând cu data de 1 aprilie 2020, voucherele de vacanţă se emit exclusiv pe suport electronic (card). În continuare, în piață există vouchere de vacanţă care au fost emise pe suport hârtie în perioada martie 2019 - decembrie 2020, a căror perioadă de valabilitate a fost prelungită până la data de 30 iunie 2022.

Conform dispoziţiilor legale în materie, voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare acordate, propriilor angajaţi, pentru recuperarea și întreținerea capacităţii de muncă. Voucherele de vacanță acordate conform legii sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale obligatorii în limita a 6 salarii minime brute pe țară, fiind însă supuse impozitului pe venit.

Plățile de tip "contactless" pot fi efectuate pentru orice sumă disponibilă pe card.

In general pentru plățile “contactless” ce depășesc 100 de lei este obligatorie introducerea codului PIN

Pentru plățile “contactless” ce depășesc 100 de lei este obligatorie introducerea codului PIN.

Codul PIN este necesar în cazul plăților clasice (non-contactless) și în cazul plăților “contactless” care au o valoare de peste 100 de lei.

Nu, conform legii, cardurile de vacanţă nu permit retragerea sau transferul de fonduri, ci pot fi utilizate exclusiv pentru plata pachetelor de serviciilor turistice.

Nu, potrivit legii, comenzile de carduri Vacanţă se pot procesa doar în baza unei comenzi ferme efectuate de către compania angajatoare, care a semnat un contract cu Edenred.

La momentul achitării serviciilor, in cadrul unităților partenere Edenred, de pe cardurile Vacanţă este debitată valoarea integrală a serviciilor cumpărate, chiar dacă aceasta presupune utilizarea de fracții ale valorii totale a voucherului.
Utilizatorii cardurilor pot alege să plătească fie introducând cardul în POS și tastând codul PIN, fie prin tehnologia "contactless" în cadrul unităților care afișează sigla "contactless", prin simpla apropiere a cardului de cititorul special.
• Pentru plățile contactless sub 100 de lei nu este necesar codul PIN, iar ridicarea chitanței este opțională
• Pentru plățile contactless ce depășesc 100 de lei este obligatorie confirmarea prin cod PIN
• Pentru orice tranzacție inițiată contactless, dar eșuată, se va relua plata în mod standard, prin introducerea cardului în POS

Important: înainte de a efectua prima tranzacție “contactless”, este necesar să se efectueze în prealabil cel puțin o tranzacție introducând cardul în POS și tastând codul PIN.

Cardul se blocheaza daca se introduce codul PIN de cel putin 3 ori gresit in aceeasi zi. Deblocarea cardul se face automat, in ziua urmatoare, Recomandarea este sa va reamintiti PIN ul inainte de a incerca folosirea cardului.

PIN-ul poate fi reamintit prin intermediul contului de utilizator din aplicația mobilă sau platforma online MyEdenred, ori prin apel la 021 301 33 66. 

Conform legii este interzis angajatorilor să taxeze în vreun fel angajații sau să diminueze valoarea nominală a voucherelor de vacanță pe suport electronic. Toate costurile aferente emiterii voucherelor de vacanță pe suport electronic vor fi suportate de către angajatori.

În caz de pierdere sau furt, cardul trebuie blocat imediat, pentru a nu pierde sumele încărcate pe acesta. Cardul se poate bloca (ireversibil) prin intermediul contului de utilizator din aplicația mobilă My Edenred, din platforma online sau prin apel la numarul 021 301 33 66. În cazul în care un beneficiar dorește blocarea temporară a cardului, în speranța că îl va găsi, cardul poate fi blocat temporar (reversibil) prin aceleași mijloace menționate mai sus.

Sumele cu care sunt alimentate cardurile Edenred Vacanţă  sunt valabile un an de la data alimentarii. Astfel, un voucher de vacanţă pe suport electronic emis în luna aprilie poate fi utilizat până în luna aprilie a anului următor.

Excepţie fac voucherele de vacanţă emise între 2019 şi 31 decembrie 2020, care, indiferent de suport (electronic sau hârtie), sunt valabile până la 30 iunie 2022.

Edenred oferă tuturor posesorilor de carduri, acces permanent și gratuit la informații despre soldul cardului și istoricul tranzacțiilor prin următoarele canale:
- contul web My Edenred
- aplicația mobilă My Edenred, care poate fi descărcată pe telefoanele de tip smartphone iOS, Android
- prin apel la numărul de telefon 021 301 33 66 (IVR-robot telefonic sau operator)
- pe email, angajații sunt înștiințați automat de către Edenred cu privire la data alimentării, valoarea voucherelor de vacanţă transferate pe suport electronic și soldul cardului după încărcare.

Voucherele de vacanță au valabilitate de un an de la data încărcării pe card. După data expirării, acestea nu mai pot fi utilizate . Angajatorul poate solicita restituirea, la valoarea lor nominală, a voucherelor de vacanță alimentate pe suport electronic și neutilizate în perioada de valabilitate, potrivit contractului încheiat cu Edenred.

Valabilitatea suportului electronic este de 4 ani. Sumele încărcate pe card au valabilitate un an de la data incarcarii. Excepţie fac voucherele de vacanţă emise între 2019 şi 31 decembrie 2020, care, indiferent de suport (electronic sau hârtie), sunt valabile până la 30 iunie 2022.

În prezent, Edenred deține cea mai extinsă rețea de comercianți parteneri la nivel național, acoperind toate zonele turistice. Cardurile pot fi folosite doar în unităţile dotate cu POS și care au semnat un contract cu Edenred pentru acceptarea la plata a acestor carduri. Unitatile de cazare unde se poate plati cu cardul de vacanta sunt de tipul: hoteluri, pensiuni, moteluri si se achita cazarea, transport, mancare si alte activitatide recreere.

Verifică care sunt partenerii unde poți cheltui sumele de pe cardul de vacanță de https://www.edenred.ro/ro/comercianti-parteneri sau https://www.edenred.ro/ro/parteneri-vacanta

Voucherele de vacanță acoperă cazare, masă, transportul intern (pe teritoriul României), tratamente în stațiuni balneare și servicii suplimentare. Citeste mai multe detalii despre legislatia voucherelor de vacanta si nu numai.

Certificări Edenred
Cu ce te putem ajuta?