Skip to main content
Edenred social pentru mese calde

Edenred social pentru mese calde

Mai mult ca oricând, este momentul să ne unim forțele pentru a diminua efectele imediate ale pandemiei, dar și pe cele din perioada următoare, pe un fond socio-economic instabil.

Cadru legal Contact suport

Mese calde pentru vârstnici

Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde sunt acordate de Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene, ca parte a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD), finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).

Mese calde pentru vârstnici

Edenred Social pentru Mese Calde vine în sprijinul celor mai defavorizate categorii de persoane:

  • Persoanele în vârstă de 75 ani împliniți sau peste, fără ajutor material, cu venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari;
  • Persoanele fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Despre EDENRED SOCIAL PENTRU MESE CALDE

  • Suma alocată pentru tichetul social pentru mese calde pe suport electronic este de 180 lei/lună;
  • Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor pe card;
  • Valoarea maximă a tranzacțiilor zilnice acceptate cu cardul este de 40 lei;
  • Cardurile pot fi utilizate exclusiv în unităţile de alimentaţie partenere Edenred care servesc mâncare caldă: restaurante, cantine, fast-food, pizzerii, firme de catering, terase.
  • Descarcă aplicația MyEdenred, fă-ți cont pentru a verifica suma disponibilă și verifica în timp real, pe baza locației tale, unde poți cheltui aceste sume
  • Dacă eşti beneficiar şi ai întrebări suplimentare, te rugăm să apelezi Serviciul Clienţi dedicat la numărul 021 301 33 03.

Poți accesa Termenii și Condițiile proiectului Edenred Mese Calde aici

Cea mai dezvoltată rețea de acceptare

Cea mai dezvoltată rețea de acceptare

Descoperă cea mai dezvoltată rețea de parteneri!

Contactează-ne pentru suport privind cardul tău Edenred

FAQ

Cardurile Edenred Social pentru Mese Calde sunt carduri preplătite Mastercard care încorporează cea mai nouă tehnologie, securitate sporită și rapiditate. Tichetele sociale pentru mese calde pe suport electronic, emise de Edenred România, sunt bonuri de valoare dedicate exclusiv achiziţiei de hrană gătită din ingrediente alimentare, preparate prin prelucrarea acestora, denumite generic “mese calde”. Tichetele sociale pentru mese calde sunt acordate de Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene, prin intermediul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD).

Cardurile Edenred Social pentru Mese Calde sunt acordate beneficiarilor de drept împreună cu instrucțiunile de utilizare, codul PIN aferent și o listă cu unitățile partenere Edenred care acceptă plata cu tichetele sociale pentru mese calde pe suport electronic. Acestea vor putea fi utilizate imediat, la orice unitate de pe teritoriul României care acceptă carduri sociale pentru mese calde și este parteneră Edenred, doar pentru achiziționarea de mese calde.
Cardurile Edenred Social pentru Mese Calde pot fi folosite prin terminalul POS deja instalat în locația unității partenere sau POS mobil, în cazul livrărilor la domiciliu. Cardurile permit atât plăți cu PIN, prin inserarea cardului în terminalul POS şi introducerea codului personal de identificare (PIN), cât și plăţi contactless, încă de la prima tranzacţie, prin apropierea cardului de terminalul POS. Cardul poate fi utilizat în limita a 40 lei/zi. Pentru achitarea unei mese calde de o valoare mai mare, beneficiarul va achita diferența prin altă metodă de plată.

Unitățile partenere Edenred care accepta tichetele sociale pentru mese calde pe suport electronic, afiliate acestui program, nu vor acorda rest în numerar la achizițiile efectuate prin acest suport. 
 

Suma alocată pentru tichetul social pentru mese calde pe suport electronic este de 180 lei/destinatar final și va fi alimentată lunar de către Edenred, la solicitarea autorității contractante. Suma va putea fi utilizată în termen de cel mult 12 luni de la data alocării. Edenred limitează valoarea maximă a tranzacțiilor acceptate într-o zi la suma de 40 lei, conform solicitării autorităţii contractante. Astfel, beneficiarul va putea achiziționa mese calde în valoare mai mare de 40 lei/zi, doar achitând diferenţa prin alte mijloace de plată. 
Edenred efectuează alimentarea cardurilor Edenred Social pentru Mese Calde în maxim 48 de ore de la alimentarea contului de trezorerie în care se efectuează plata.

Ca urmare a actualizării listei beneficiarilor de către Casa Națională de Pensii Publice și Instituțiile Prefectului/U.A.T.-uri, Ministerul Fondurilor Europene (autoritatea contractantă) va transmite lunar către Edenred lista noilor beneficiari pentru care se dorește emiterea de tichete sociale pentru mese calde pe suport electronic și lista beneficiarilor Edenred Social pentru Mese Calde care nu mai îndeplinesc condițiile acordării acestora, în vederea blocării cardurilor.

În cazul pierderii cardului Edenred Social pentru Mese Calde, beneficiarul trebuie să blocheze cardul apelând serviciul de Asistență Clienţi la 021 301 33 03 și să înștiințeze autoritatea de la care a primit cardul, care la rândul ei va înștiința instituția prefectului, în vederea reemiterii cardului. Acesta va fi adăugat la comanda de carduri noi necesare lunar, transmisă de către Ministerul Fondurilor Europene (autoritatea contractantă) către Edenred România.  
 

Valabilitatea cardurilor Edenred Social pentru Mese Calde este de patru ani, cu posibilitate de reînnoire, la cererea autorității contractante. Tichetele sociale pentru mese calde încărcate pe card vor putea fi utilizate în termen de cel mult 12 luni de la data alocării.

Edenred are obligația restituirii către Ministerul Fondurilor Europene a sumelor neutilizate de către beneficiar la expirarea celor 12 luni de la ultima alocare.

Tichetele sociale pentru mese calde pe suport electronic nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar la automatele bancare sau preschimbarea în numerar.

Beneficiarii cardurilor Edenred Social pentru Mese Calde nu au posibilitatea de a le încărca prin alte metode. Ministerul Fondurilor Europene (autoritatea contractantă) va încărca lunar contravaloarea tichetelor sociale cuvenite.

Cardul Edenred Social pentru Mese Calde este deja activ şi poate fi folosit în limita sumei disponibile pe card şi a limitei de 40 lei/zi.

Codul PIN necesar tranzacţiilor efectuate prin introducerea cardului în terminalul de plată, la comercianţii parteneri a fost furnizat împreună cu cardul dvs. Edenred Social pentru Mese Calde.

Puteţi plăti cu cardul Edenred Social pentru Mese Calde doar în reţeaua de comercianţi parteneri Edenred. Lista comercianţilor parteneri Edenred Social pentru Mese Calde din judeţul dvs. a fost furnizată împreună cu cardul dvs., dar poate fi accesată şi pe site-ul nostru www.edenred.ro, secţiunea "Hartă Comercianţi Parteneri, prin selectarea produsului Edenred Social Mese Calde.

Identificaţi în lista primită împreună cu cardul dvs. locaţia/ unitatea parteneră Edenred de unde puteţi cumpăra masa caldă:

1. Ajuns la locaţie, informaţi că doriţi să faceţi plata cu cardul Edenred Social pentru Mese Calde;
2. Apropiaţi cardul de terminalul POS, pentru plata contactless, fără PIN sau introduceţi cardul in aparatul de validare şi tastati codul din 4 cifre (codul PIN) pentru a finaliza tranzacţia;
3.Cardul va ramâne în aparatul POS până la eliberarea bonului fiscal.

În cazul în care doreşti ca livrarea să se efectueze la domiciliu, trebuie idetificată unitatea parteneră Edenred, contactată telefonic, menţionat faptul că plata se va efectua cu cardul Edenred Social pentru Mese Calde, se plasează comanda şi se efectuează plata în momentul livrării mâncării, la POS-ul mobil, conform paşilor descrişi mai sus.

Cardul permite plăţi contactless încă de la prima tranzacţie apropiind cardul de terminalul POS.
În cazul în care aţi uitat codul PIN vă rugăm să apelaţi Serviciul Clienţi la numărul de telefon 021 301 33 03 pentru reamintirea acestuia.

În cazul în care cardul dvs. a fost pierdut sau furat vă puteţi crea cont de utilizator pe www.myedenred.ro şi puteţi selecta blocarea cardului direct din cont - opţiunea "Blochează cardul". Dacă nu aveţi un cont creat sau nu aveţi acces la internet vă rugăm să apelaţi Serviciul Clienţi pentru a beneficia de asistenţă privind blocarea cardului.

Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor pe card.

Pentru a putea afla suma disponibilă pe cardul dvs. şi pentru a avea acces la toate informaţiile despre card vă puteţi crea un cont de utilizator pe www.myedenred.ro. Completati datele solicitate în formularul de înregistrare şi veţi avea acces şi la suma disponibilă pe card. Dacă nu aveţi acces la internet vă rugăm să apelaţi Serviciul Clienţi.

Cardul nu permite retrageri de numerar de la automatele (ATM-urile) bancare.
 

1. Accesati www.myedenred.ro şi selectati butonul “Creează-ţi cont", din secţiunea “Creează un cont nou";
2. Completaţi datele solicitate în formularul de înregistrare;
3. Confirmaţi adresa de email. Veţi primi un email de confirmare pe adresa cu care v-aţi înregistrat. Verificaţi email-ul şi daţi click pe link-ul de activare al contului.

Cardurile Edenred Social pentru Mese Calde sunt carduri preplătite Mastercard şi conţin tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, emise de Edenred România.

Cardul Edenred Social pentru Mese Calde trebuie să permită utilizarea doar pentru achiziţia de hrană gătită din ingrediente alimentare, preparate prin prelucrarea acestora. Este interzisă utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis. Vă rugăm să aveţi în vedere că trebuie să evidenţiaţi distinct pe bonul fiscal contravaloarea produselor achiziţionate cu cardul Edenred Social pentru Mese Calde, să debitaţi valoarea exactă a produselor achiziţionate cu acest card şi să transmiteţi beneficiarului o dovadă (în format fizic sau electronic) care să conţină suma debitată şi menţiunea "mese calde". Este interzisă solicitarea şi/sau furnizarea de numerar în schimbul tichetelor încărcate pe cardul Edenred Social pentru Mese Calde sau pentru fracţiuni din acestea.

Cardul Edenred Social pentru Mese Calde va fi folosit prin terminalul POS al băncii/partenerului cu care aveţi contract.
Cardul permite atât plăţi cu PIN prin inserarea cardului în terminalul POS cât şi plăţi contactless încă de la prima tranzacţie apropiind cardul de terminalul POS.
 

Cardul poate fi utilizat în limita a 40 de lei/zi. Pentru achitarea unei mese calde de o valoare mai mare, beneficiarul va achita diferenţa prin altă metoda de plată.

Cardurile Edenred Social pentru Mese Calde vor putea fi utilizate numai în acele unităţi de alimentaţie, care servesc mâncare caldă şi sunt dotate cu POS-uri şi care au contract de afiliere încheiat cu Edenred, emitentul tichetelor sociale pentru mese calde pe suport electronic: restaurante, cantine, fast-food, pizzerii, firme de catering, terase etc.

Cardurile Edenred Social pentru Mese Calde utilizează coduri BIN (Bank ID Number) specifice, care vă ajută să identificaţi tranzacţiile în situaţia primită de la instituţia financiară acceptatoare. Codul BIN reprezentat de primele 6 cifre din numărul de pe faţa cardurilor Edenred Social pentru Mese Calde (559204) şi segmentul BIN reprezentat de cifrele de pe poziţiile 7 şi 8 din numărul de pe faţa cardului (08) sunt alocate de către Mastercard® exclusiv cardurilor emise de Edenred.

Sumele sunt decontate conform contractului încheiat cu instituţia financiară deţinătoare a POS-ului prin care s-au efectuat tranzacţiile. În situaţia în care clientul returnează produsul achiziţionat din unitatea dumneavoastră, puteţi rambursa suma aferentă pe card, urmând procedura standard de rambursare pentru carduri. Sumele nu pot fi rambursate pe carduri expirate. În această situaţie, puteţi oferi alte produse în schimb, în conformitate cu politica internă a unităţii dumneavoastră, dar nu puteţi returna în nicio situaţie contravaloarea printr-o altă metodă de plată.

Certificări Edenred
Cu ce te putem ajuta?