Skip to main content
cover img

Card cultural Edenred

Solicita acum oferta personalizata

VREI SĂ AFLI MAI MULTE DETALII?
DISCUTĂ CU UN CONSULTANT EDENRED

De ce să alegi cardul cu tichete culturale?

image
 • Motivezi echipa pentru o productivitate crescută la birou susținând dezvoltarea lor profesională și personală
 • Acces la o rețea diversificată de comercianți parteneri, inclusiv cu plata online
 • Facilități fiscale angajator: profiți de deductibilitate și scutire de la plata taxelor sociale
 • Comandă și livrare rapidă a cardurilor prin platforma MyEdenred
 • Sistem de plată modern, securizat și ușor de folosit – cardul este emis sub licența Mastercard și se poate administra prin aplicația mobilă

Utilizare

Edenred Cultural poate fi folosit pentru achitarea contravalorii de bunuri și servicii culturale, cum ar fi:

 • Abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecții cinematografice, muzee, grădini botanice şi zoologice; rezervații naturale, festivaluri, târguri şi expoziții, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor, cursuri de limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice, alte activități recreative şi distractive cu caracter cultural, biblioteci, săli de lectură, de audiţie şi de vizionare, etc.;

 • Cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, etc.

Tichetele culturale sunt valabile un an de la data alimentării.

Termenii și condițiile de utilizare a Edenred Cultural sunt disponibile aici

image

Legislatie

Edenred Cultural se acordă conform legii nr. 165/2018 şi a normelor metodologice.   
Poate fi oferit agajaților lunar, într-un cuantum de 210 de lei per angajat, precum și ocazional, în cuantum de 420 de lei per eveniment.   
 

Facilități fiscale:

 • Scutire de la plata de taxe sociale atât pentru companii, cât și pentru salariați, fiind supuse doar impozitului de 10% pe venitul angajatului.
 • Deductibilitate în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Important

 • Tranzacții securizate prin CIP, cod PIN și bandă magnetică
 • Siguranța sumelor: blocarea cardului în caz de pierdere sau furt
 • Asistență dedicată din partea consultanților Edenred

 

Widget Landscpae

Calculează-ți economiile în câteva secunde cu cardul de masa Edenred

minus plus

40 RON

0 RON 40 RON

Administrează-ți cardul cultural simplu prin aplicația mobilă MyEdenred

image
 • Activezi cardul și afli codul PIN
 • Afli suma disponibilă pe card
 • Ai acces la istoricul tranzacțiilor și al alimentărilor
 • Blochezi cardul în caz de pierdere sau furt
 • Afli valabilitatea sumelor încărcate
 • Ai acces la o gamă largă de promoții la comercianții parteneri Edenred
Accesează MyEdenred
MY.EDENRED.RO

FAQ

Tichetele Edenred Cultural pe suport electronic sunt bonuri de valoare acordate angajaților lunar sau ocazional, pentru achitarea exclusiv a contravalorii de bunuri și servicii culturale. Cardurile sunt dezvoltate de Edenred sub sigla MasterCard® și sunt prevăzute cu CIP, încorporând cea mai nouă tehnologie ce conferă securitate sporită și viteză. Aceste carduri de masă pot fi folosite și în modul “Contactless”.

PrinMyEdenred, folosind un fișier Excel template pe care Edenred îl pune la dispoziția clientului. În același fișier există un sheet pentru comanda de carduri noi și un sheet pentru comenzi recurente de reîncărcare.

Legislația aplicabilă nu impune obligația salariatului de a restitui suportul electronic (cardul) pe care au fost sau sunt încărcate tichetele Edenred Cultural, însă salariatul are obligația să restituie angajatorului contravaloarea tichetelor de pe card și neutilizate ori necuvenite.

Daca s-a incarcat o suma eronat pe card, clientul poate solicita catre Edenred rezolvarea situatiei prin retragerea sumei incarcate gresit pe card.

Clientul poate solicita trimiterea urmatoarelor informatii prin email pentru a informa angajații cu privire la: numărul de tichete încărcate, valoarea nominală a unui tichet, valoarea totală încărcată, soldul cardului după încărcare.

Pentru a primi notificarea, clientul trebuie sa completeze in fisierul de comanda adresa de email si numarul de telefon al angajaților

Alternativ, angajații pot afla în permanență soldul cardului și istoricul tranzacțiilor prin aplicația mobilă sau prin platforma online My Edenred.

Edenred Cultural se acordă conform lLegii nr. 165/2018 şi a normelor metodologice.
Poate fi oferit angajaților lunar, într-un cuantum de 210 de lei per angajat, precum și ocazional, în cuantum de 420 de lei per eveniment.

Pentru emitere de noi carduri (noi angajați)

 1. Compania trimite comanda catre Edenred prin incarcarea fisierului de comanda, cu informatiile aferente, in platforma MyEdenred;
 2. Edenred emite factura proforma și aceasta este plătită de către client;
 3. Clientul primește cardurile noi și le distribuie angajaților;
 4. Clientul primește o notificare automată de la Edenred după fiecare comandă, conținând informațiile comenzii plasate. În corpul acestui email va găsi Parola de recepționare carduri și Numărul de comandă. Clientul trebuie să trimită aceste informații (parolă și număr comandă) către Edenred, utilizând adresa de e-mail specificată în contract la nivel de Responsabil recepție carduri. Mesajul conținând parola de recepționare și numărul comenzii trebuie trimis de către client DOAR de la adresa de email a responsabilului de recepție carduri înscrisă în contract. Transmiterea respectivului mesaj reprezintă confirmarea faptului că angajatorul (Clientul) ori salariații săi se află deja în posesia cardurilor pe care urmează să fie încărcate tichetele culturale);
 5. Edenred alimentează cardurile. Din motive de siguranță, cardurile nou-emise vor fi încărcate cu sumele corespunzătoare doar după confirmarea recepției de către client.

 

Pentru reîncărcarea cardurilor deja existente și confirmate

 1. Compania trimite la Edenred fișierul de comandă, completat cu informațiile aferente reîncărcării. Se selectează perioada pentru care se dorește comanda (luna anterioară, luna în curs ori luna viitoare).
 2. Edenred emite factura proforma și aceasta este plătită de către client
 3. Se alimentează carduriIe în maxim 1 zi lucrătoare de la încasare.

CarduriIe se reîncarcă in aceeasi zi daca plata este efectuata din aceeasi instituție bancară; daca se face plata dintr-o alta instituție bancară incarcarea se poate efectua într-o zi lucrătoare de la încasare. Conform legii, valoarea tichetelor culturale nu va putea fi transferată salariaților pe card decât dacă angajatorul a achitat contravaloarea nominală a acestora, inclusiv costurile aferente emiterii, către Edenred”

Potrivit legii, la încetarea contractului individual de muncă, salariatul are obligația să restituie angajatorului contravaloarea tichetelor culturale alimentate pe card și neutilizate ori necuvenite.

Formularul de comandă este unic. Același fișier electronic se folosește pentru orice tip de comandă.

Lista este disponibila in contul MyEdenred al companiei unde clientul poate accesa informatii referitoare la fiecare card.

Timpul de livrare a cardurilor noi este de maximum 6 zile lucrătoare, conform contractului încheiat între angajator și Edenred.

Nu este permisă alimentarea cardului cultural cu alte sume în afara celor reprezentând contravaloarea tichetelor Edenred Cultural.

Legislația nu impune obligația salariatului de a restitui suportul electronic (cardul) pe care au fost încărcate tichetele culturale, însă salariatul are obligația să restituie angajatorului contravaloarea tichetelor culturale alimentate pe card și neutilizate ori necuvenite.

Nu, cardul este valid doar în cadrul companiei unde activa salariatul atunci când l-a primit.

Angajatorul suportă toate costurile legate de emiterea și acordarea tichetelor pe suport electronic. Conform legii, cardul nu implică nici un cost suplimentar pentru angajat.

Costurile angajatorului diferă în funcție de numărul de beneficiari și de numărul adreselor de livrare. Pentru a primi o ofertă personalizată, va rugăm să ne contactați.

După ce a fost stabilit vizualul noului card împreună cu compania client și Edenred, livrarea acestora se poate face în 10 zile lucrătoare.

Da. Important este momentul încasării contravalorii nominale a tichetelor în contul Edenred. Încărcarea se face într-o zi lucrătoare de la încasare.

În cazul în care un angajat își blochează cardul pierdut/furat/deteriorat, se va genera o comandă de reemitere, pe care o va confirma compania client, la solicitarea Edenred. În cazul în care un beneficiar dorește doar blocarea temporară a cardului, în speranța că îl va găsi, poate să solicite acest lucru prin intermediul contului de utilizator din aplicația mobilă sau platforma My Edenred sau telefonic, prin apel la Serviciul Clienți 021 301 33 66. Activarea se va face tot prin contul de utilizator sau prin apel la Serviciul Clienți. Fiecărui card îi sunt atribuite datele de identificare ale beneficiarului, așa cum sunt comunicate de clienți către Edenred, la producerea cardurilor: denumire companie, CNP beneficiar, dată nașterii, adresa beneficiar.

Nu se pot incarca sumele de pe cardurile Edenred Cultural pe cardurile de masa.

Cardurile Edenred Cultural sunt compatibile cu POS-urile deja existente în magazinele care au contract încheiat cu Edenred pentru acceptarea tichetelor Edenred Cultural, deci nu e nevoie de investiții suplimentare din partea comercianților.

Cardurile Edenred Cultural pot fi utilizate numai în magazinele partenere care sunt dotate cu POS-uri şi care au contract încheiat cu Edenred în acest scop. Cardurile Edenred Cultural pot fi utilizate în cea mai dezvoltată reţea de parteneri cu prezenţă naţională, care acoperă toate tipurile de produse și servicii culturale: bilete la spectacole, muzee, parcuri tematice, activități de educație, achiziționarea de cărți, manuale școlare, albume muzicale, etc

In baza contractului pe care il ai incheiat cu Edenred pentru acceptarea la plata a cardului Edenred Cultural, ne vei transmite si MID-urile (codurilor de identificare) aferente POS-urilor din unitatea ta de vanzare. De asemenea, trebuie să ai încheiate acordurile de colaborare necesare cu instituțiile acceptante (bănci/procesatori de plăți etc.), vizând instalarea de terminale de plată (de ex. POS) ce permit plata cu cardurile Mastercard®.

In cazul in care inlocuiesti POS-urile sau deschizi o unitate noua, te rugam sa ne trimiti codurile MID ale noilor POS-uri pentru inrolare, precum si detaliile privind noua locatie, dupa caz. Codurile MID se gasesc pe chitantele de la POS si pot fi transmise la adresa comerciant-ro@edenred.com, astfel incat sa poti accepta la plata cardurile Edenred.

La momentul achitării produselor, de pe cardurile Edenred Cultural va fi debitata valoarea integrală a produselor cumpărate, chiar dacă aceasta presupune utilizarea de fracţii ale valorii nominale a unui tichet.

Sumele sunt decontate conform contractului încheiat cu instituţia financiară deţinătoare a POS-ului prin care s-au efectuat tranzacţiile, fără intervenția Edenred, similar platilor realizate cu un card de debit.

Acceptarea la plata a cardurilor ERRO se face doar in baza unui contract comercial incheiat / act aditional la un contract deja existent astfel incat POS ul existent in magazinul dvs. sa valideze plata. Costurile sunt mentionate in contract/act aditional si se vor achita conform cu cele stipulate in documentele agreate

Termenii și condițiile în care pot fi returnate produsele, precum și modalitatea de restituire a contravalorii acestora sunt reglementate în cadrul politicii de retur a fiecărui comerciant partener.

Cum se inroleaza platforma de plati online in reteaua Edenred pentru a se face plata online cu cardul Edenred Cultural?

Pentru a permite plata online cu Edenred Cultural, trebuie sa ai incheiate acorduri de colaborare necesare cu un procesator de plăți. Acceptarea la plata a cardului Edenred Cultural se va realiza in conditiile contractului incheiat cu Edenred in acest sens.

Dupa data expirarii, contravaloarea acestora se pierde si nu mai poate fi reincarcată pe card. Angajatorul poate solicita restituirea, la valoarea lor nominală, a tichetelor Edenred Cultural pe suport electronic și neutilizate în perioada de valabilitate, potrivit contractului de client încheiat cu Edenred.

Conform legii este interzis angajatorilor să taxeze în vreun fel angajații sau să diminueze valoarea nominală a tichetelor Edenred Cultural pe suport electronic. Toate costurile aferente tichetelor pe suport electronic vor fi suportate de către angajatori.

La momentul achitării produselor din cadrul unităților partenere, de pe cardurile Edenred Cultural este debitata valoarea integrală a produselor sau serviciilor cumpărate, chiar dacă aceasta presupune utilizarea de fracții ale valorii nominale a unui tichet.
Utilizatorii cardurilor pot alege să plătească fie introducând cardul în POS și tastând codul PIN, fie prin tehnologia "contactless" în cadrul unităților care afișează sigla "contactless", prin simpla apropiere a cardului de cititorul special. De asemenea, cardul Edenred Cultural poate fi utilizat si pentru plati online.

 • Pentru plățile contactless sub 100 de lei nu este necesar codul PIN
 • Pentru plățile contactless ce depășesc 100 de lei este obligatorie confirmarea prin cod PIN
 • Pentru orice tranzacție inițiată contactless, dar eșuată, se va relua plata în mod standard, prin introducerea cardului în POS

Important: înainte de a efectua prima tranzacție “contactless”, este necesar să se efectueze în prealabil cel puțin o tranzacție introducând cardul în POS și tastând codul PIN.

Codul PIN este necesar în cazul plăților clasice (non-contactless) și în cazul plăților “contactless” care au o valoare de peste 100 de lei.

În prezent, Edenred deține cea mai extinsă rețea de comercianți parteneri la nivel național, acoperind toate județele ca distribuție. Edenred Cultural pot fi folosite doar în magazinele dotate cu POS sau care dețin aplicația Global Payment și care au semnat un contract de acceptare la plata a acestor carduri cu Edenred. De asemenea, cardul Edenred Cultural poate fi utilizat si pentru plati online. La acest link poate fi găsită lista completă de comercianți: https://www.edenred.ro/ro/parteneri-card-cultural sau accesând harta comercianților

Edenred oferă tuturor posesorilor de carduri, acces permanent și gratuit la informații despre soldul cardului prin următoarele canale:

- contul web My Edenred

- aplicația mobilă My Edenred, care poate fi descărcată pe telefoanele de tip smartphone iOS, Android

- prin apel la numărul de telefon 021 301 33 66 (IVR-robot telefonic sau operator)

- pe email, angajații sunt înștiințați automat de către Edenred cu privire la data alimentării, valoarea tichetelor culturale transferate pe suport electronic și soldul cardului după încărcare.

PIN-ul poate fi reamintit prin intermediul contului de utilizator din aplicația mobilă sau platforma online MyEdenred ori prin apel la 021 301 33 66.

Termenii și condițiile în care pot fi returnate produsele, precum și modalitatea de restituire a contravalorii acestora sunt reglementate în cadrul politicii de retur a fiecărui comerciant partener.

Pentru plățile “Contactless” ce depășesc 100 de lei este obligatorie introducerea codului PIN.

Care este valabilitatea pentru cardul Edenred Cultural?

Cardul se blocheaza daca se introduce codul PIN de cel putin 3 ori gresit in aceeasi zi. Deblocarea cardului se face automat, in ziua urmatoare, Recomandarea este sa accesati aplicatia mobila MyEdenred pentru a va reamintiti PIN ul inainte de a incerca folosirea cardului.

Nu, potrivit legii, comenzile de carduri Edenred Cultural se pot procesa doar în baza unei comenzi ferme efectuate de către compania angajatoare, care a semnat un contract cu Edenred.

In general pentru plățile “Contactless” ce depășesc 100 de lei este obligatorie introducerea codului PIN

În caz de pierdere sau furt, cardul trebuie blocat imediat, pentru a nu pierde sumele încărcate pe acesta. Cardul se poate bloca (ireversibil) prin intermediul contului de utilizator din aplicația mobilă My Edenred, din platforma online sau prin apel la numarul 021 301 33 66. În cazul în care un beneficiar dorește blocarea temporară a cardului, în speranța că îl va găsi, cardul poate fi blocat temporar (reversibil) prin aceleași mijloace menționate mai sus.

Da, utilizatorii au libertatea să cheltuie orice sumă doresc din fondurile disponibile pe card. Nu există un minim obligatoriu, iar maximul este dat de suma existentă pe card la acel moment.

Nu, conform legii, cardurile Edenred Cultural nu permit retragerea sau transferul de fonduri, ci pot fi utilizate exclusiv pentru plata produselor.

Certificări Edenred
Cu ce te putem ajuta?