Skip to main content
Edenred Social pentru Nou-Născuți

Edenred Social pentru Nou-Născuți

Este important să oferim fiecărui copil necesarul în primele luni de viață, iar sprijinirea natalității în România este vitală.

Cadru legalContact suport

Edenred Social pentru Nou-Născuţi

Tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuţi sunt reglementate de O.U.G. nr. 113/2022 și sunt acordate de Guvernul României, prin Ministerul Investiţiilor și Proiectelor Europene, ca parte a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD), finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).

Edenred Social pentru Nou-Născuţi

Edenred Social pentru Nou-Născuţi vine în sprijinul mamelor:

 • care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului şi cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
 • care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului şi care fac parte din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
 • care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului, aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, ale violenţei domestice, persoane dependente şi/sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială întocmită de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale sau pe baza unui referat de anchetă socială întocmit de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale la solicitarea persoanei sau sesizarea unui terţ;
 • care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului şi care nu deţin acte de identitate şi care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturile civile;
 • minore care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului;
 • care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului, cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

DESPRE EDENRED SOCIAL PENTRU NOU-NĂSCUȚI

 • Edenred Social pentru Nou-Născuți reprezintă un sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic care va putea fi folosit exclusiv pentru  achiziția de produse specifice trusoului pentru nou-născut, necesare îngrijirii nou-născutului (scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentație, produse alimentare specifice, articole sanitare și medicale pentru mamă și pentru nou-născuți).
 • Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuţi este de 2.000 de lei.
 • Sumele încărcate pe carduri pot fi utilizate doar în perioada de valabilitate a acestora, respectiv 6 luni de la data încărcării lor pe carduri, dar nu mai târziu de 31.12.2023.
 • Cardul Edenred Social pentru Nou-Născuți poate fi utilizat în cea mai diversificată reţea de comercianţi parteneri cu prezenţă locală sau naţională, inclusiv comercianţi online;
 • Descarcă aplicația MyEdenred, fă-ți cont pentru a verifica suma disponibilă și verifica în timp real, pe baza locației tale, unde poți cheltui aceste sume
 • Dacă eşti beneficiar şi ai întrebări suplimentare, te rugăm să apelezi Serviciul Clienţi dedicat la numărul 021 301 33 03.

Cea mai dezvoltată rețea de acceptare

Cea mai dezvoltată rețea de acceptare

Descoperă cea mai dezvoltată rețea de parteneri!

Contactează-ne pentru suport privind cardul tău Edenred

FAQ

Cardul Edenred Social pentru Nou-Născuți este deja activ şi poate fi folosit începând din momentul încărcării sumelor.

Puteţi plăti cu cardul Edenred Social pentru Nou-Născuți doar în reţeaua de comercianţi parteneri Edenred, dedicată acestui tip de tichet. Lista completă a comercianţilor parteneri a fost furnizată împreună cu cardul, însă o puteţi găsi şi pe site-ul nostru, www.edenred.ro/ro/comercianti-parteneri - selectând produsul Edenred Social pentru Nou-Născuți. 

Cardul permite plăţi contactless, încă de la prima tranzacţie, apropiind cardul de terminalul POS.

În cazul în care trebuie introdus codul PIN, acesta este primit în plic, împreună cu cardul. În cazul în care aţi uitat codul PIN, vă rugăm să apelaţi Serviciul Clienţi la numărul de telefon 021 301 33 03, pentru reamintirea acestuia.

Sumele disponibile pe card sunt valabile 6 luni de la data încărcării lor pe card, dar nu mai târziu de 31.12.2023.

Pentru a putea afla suma disponibilă pe cardul dvs. şi pentru a avea acces la toate informaţiile despre card, vă puteţi crea un cont de utilizator pe my.edenred.ro. Completaţi datele solicitate în formularul de înregistrare şi veţi avea acces şi la suma disponibilă pe card. Dacă nu aveți acces la internet, vă rugăm să apelaţi Serviciul Clienţi.

În cazul în care cardul dvs. a fost pierdut sau furat vă puteţi crea cont de utilizator pe my.edenred.ro şi puteţi selecta blocarea cardului direct din cont - opţiunea „Blochează cardul”. Dacă nu aveţi un cont creat sau nu aveţi acces la internet, vă rugăm să apelaţi Serviciul Clienţi, pentru a beneficia de asistenţă privind blocarea cardului.

Cardurile Edenred Social pentru Nou-Născuți sunt carduri preplătite Mastercard care încorporează cea mai nouă tehnologie, securitate sporită şi rapiditate. Tichetele sociale pe suport electronic pentru Nou-Născuți, emise de Edenred România, sunt dedicate exclusiv achiziţiei de  produse specifice trusoului pentru nou-născut, necesare îngrijirii nou-născutului (scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentație, produse alimentare specifice, articole sanitare și medicale pentru mamă și pentru nou-născuti). Tichetele sociale pentru Nou-Născuți sunt reglementate de O.U.G. nr. 113/2022 și sunt acordate de Guvernul României, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD)

Cardurile Edenred Social pentru Nou-Născuți sunt acordate beneficiarilor finali împreună cu instrucţiunile de utilizare, codul PIN aferent şi o listă cu unităţile partenere Edenred care acceptă plata cu tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți. Acestea vor putea fi utilizate imediat ce vor fi încărcate, la orice unitate de pe teritoriul României care este parteneră a sistemului Edenred Social pentru Nou-Născuți.

Cardurile Edenred Social pentru Nou-Născuți pot fi folosite la terminalul POS deja instalat în locaţia unităţii partenere sau la POS mobil, în cazul livrărilor la domiciliu. Cardurile permit atât plăţi cu PIN, prin inserarea cardului în terminalul POS şi introducerea codului (PIN, cât şi plăţi contactless, încă de la prima tranzacţie, prin apropierea cardului de terminalul POS. Pentru achitarea unei valori mai mari decât soldul cardului, beneficiarul va achita diferenţa prin altă metodă de plată.

Suma alocată pentru tichetul social pe suport electronic pentru Nou-Născuți este de 2000 lei/beneficiar final și va fi alimentată de către Edenred, la solicitarea autorităţii contractante. Suma va putea fi utilizată în termen de cel mult 6 luni de la data încărcării, dar nu mai târziu de 31.12.2023.

În cazul pierderii cardului Edenred Social pentru Nou-Născuți , beneficiarul trebuie să blocheze cardul apelând serviciul de Asistenţă Clienţi la 021 301 33 03 şi să înştiinţeze autoritatea de la care a primit cardul,, în vederea reemiterii cardului.

Valabilitatea cardurilor Edenred Social pentru Nou-Născuți este de patru ani, cu posibilitate de reînnoire, la cererea autorităţii contractante, fără a se confunda cu valabilitatea tichetelor sociale pentru Nou-Născuți, care vor putea fi utilizate în termen de cel mult 6 luni de la data încărcării, dar nu mai târziu de 31.12.2023.

Edenred are obligaţia restituirii către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a sumelor neutilizate de către beneficiarii finali.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru Nou-Născuți nu permit efectuarea de operaţiuni de retragere de numerar la automatele bancare sau preschimbarea în numerar.

Beneficiarii finali ai cardurilor Edenred Social pentru Nou-Născuți nu au posibilitatea de a le încărca prin alte metode.

Certificări Edenred
Cu ce te putem ajuta?