Skip to main content
Articole

Ce sunt și cum se folosesc voucherele (cardul) de vacanță

Beneficiile extrasalariale, indiferent de tipul lor, reprezintă o modalitate excelentă prin care instituțiile statului și companiile private își pot răsplăti angajații. 

În cele ce urmează, îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre vouchere de vacanță: ce sunt, cine primește vouchere de vacanță, cum pot fi folosite, care este valoarea acestora, în ce locații pot fi utilizate și așa mai departe. Astfel, vei ști exact unde poți plăti cazare cu cardul de vacanță și alte servicii incluse.

  • Ce sunt voucherele de vacanță?
  • Ce poți cumpăra cu voucherele de vacanță?
  • Valabilitate vouchere: ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite?
  • Unde poți folosi carduri de vacanță Edenred?
  • Unde poți folosi vouchere de vacanță în 2023

Ce sunt voucherele de vacanță?

Voucherele de vacanță (cardul de vacanță) sunt beneficii extrasalariale acordate angajaților, indiferent dacă lucrează în mediul privat sau într-o instituție publică. Valoarea acestor vouchere diferă, astfel că pentru un angajat la stat, contravaloarea acestora este de 1.450 lei, iar pentru un angajat în mediul privat, contravaloarea poate ajunge la 6 salarii minime brute pe țară, în decurs de un an fiscal.

Aceste vouchere de vacanță se acordă pentru a ajuta angajații să se recupereze și să se întoarcă la locul de muncă mai relaxați, mai productivi și mai odihniți, gata de noi provocări. Voucherele de vacanță se acordă electronic în anul 2023, pe suport card. Astfel, poți plăti simplu și rapid orice serviciu acoperit de voucherele de vacanță de care dispui.

ce sunt cardurile de vacanta

Unul dintre marile avantaje ale acestor vouchere de vacanță este faptul că sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale obligatorii. Pentru acestea se plătește doar impozit pe venit, ceea ce înseamnă o economie importantă pentru angajatori. De menționat faptul că voucherele de vacanță sunt emise numai de către unități autorizate de Ministerul Finanțelor Publice.

Foarte important de menționat: nu se pot primi bani în loc de vouchere de vacanță. Astfel, dacă un cunoscut îți spune „vreau să vând vouchere de vacanță”, atenționează-l că acest lucru este ilegal.

➡️ Află mai multe detalii despre voucherele de vacanță și despre Edenred Vacanta.

Ce poți cumpăra cu voucherele de vacanță?

Te întrebi ce poți cumpăra cu voucherele de vacanță și unde poți plăti cu cardul de vacanță? Nu îți face griji, întrucât, în cele ce urmează, îți vom explica modul în care poți utiliza cardul de vacanță și serviciile sau produsele pe care le poți achiziționa cu ajutorul acestuia.

Un voucher de vacanță 2023 poate fi utilizat numai pe teritoriul României și cu ajutorul acestuia poți achita următoarele:

  • cazare cu vouchere la orice unități turistice din România, indiferent dacă se află într-o stațiune turistică sau în oraș;
  • pachet care include cazare și transport;
  • pachet cazare card vacanță și masă;
  • pachet care include cazare și tratament;
  • pachet cazare vouchere vacanță și agrement.
cum poti folosi voucgere de vacanta

Altfel spus, voucherele de vacanță acoperă cazare, masă, transportul intern (pe teritoriul României), tratamente în stațiuni balneare și servicii suplimentare. Astfel, o agenție de turism sau chiar unitatea de cazare poate personaliza pachete turistice în care pot fi incluse toate tipurile de servicii pe care le poți achita cu ajutorul unui voucher de vacanță. Este bine de știut că un pachet turistic trebuie să includă minim o noapte de cazare la locația respectivă pentru a se putea plăti și alte servicii cu ajutorul voucherelor (de ex masa la restaurant)

Ce nu poți achita folosind voucherul de vacanță?

Voucherul de vacanță poate fi utilizat numai pentru serviciile menționate anterior. Astfel, iată ce nu poți plăti cu ajutorul unor vouchere de vacanță 2023:

  • asigurări;
  • cazare în unitate fără clasificare turistică;
  • sejur sau cazare în afara țării;
  • masa la restaurant sau takeaway 
  • bilete de avion și autocar în afara țării.

Astfel, răspundem și la întrebarea „cu cardul de vacanță poți plăti benzina?”, iar răspunsul este nu. Nu poți achita benzină sau motorină la benzinărie, ci poți plăti doar transportul oferit de către o agenție de turism.

unde poti plati cu card de vacanta

Plata cu card de vacanță la restaurant: cum este posibilă?

Mulți beneficiari sunt confunzi în ceea ce privește plata cu card de vacanță la restaurant. Așa cum am menționat deja, pot fi achitate pachete care includ și mese, însă numai prin intermediul unei agenții de turism. 

Astfel, dacă te duci personal cu un card voucher de vacanță la un restaurant, nu ți se va accepta plata. În schimb, dacă vei achiziționa un pachet turistic de la o agenție sau direct de la unitatea de cazare, care include și mese, vei putea plăti masa la restaurantul din incinta unității de cazare (de ex. la hotel / pensiune) sau mesele tip demipensiune sau all inclusive cu cardul de vacanță.

Valabilitate vouchere vacanță: ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite?

Voucherele de vacanță au valabilitate timp de un an de la data încărcării pe card și este important de precizat că nu este obligatoriu să folosești toată contravaloarea acestor vouchere de vacanță o singură dată. Astfel, poți achiziționa mai multe vacanțe în limita contravaloriisumei de pe cardul de vacanță.

Cum poți evita expirarea voucherelor de vacanță și pierderea lor? Poți rezerva servicii turistice pentru viitor, folosind achitând un avans cu suma de pe cardul de vacanță. Spre exemplu, dacă voucherele de vacanță expiră la data de 31.12.2023, poți achiziționa un pachet turistic pentru anul 2024 și astfel te vei bucura în continuare de vacanță, achitând în avans.

valabilitate vouchere de vacanță

Astfel, ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite? Ca și în trecut, valabilitatea voucherelor de vacanță 2023 este de 1 an de la data emiterii, însă le poți folosi și după expirare, dacă achiți o vacanță în avans, cât timp au fost valide.

Unde poți folosi carduri de vacanță Edenred?

Ai primit de la angajatorul tău un Card Edenred Vacanță și nu știi exact unde îl poți utiliza? Îți prezentăm în continuare câteva idei despre cum poți utiliza carduri de vacanță la partenerii comerciali Edenred, agenții care acceptă plata cu vouchere de vacanță:

  • Travelminit îți pune la dispoziție cea mai largă ofertă de cazare cu Card Edenred Vacanță;
  • Eximtur;
  • Roxy Travel
  • Paralela 45
  • Bibi Touring
  • Epic Visits

Fiecare dintre acești parteneri comerciali Edenred îți oferă posibilitatea de a rezerva vacanțe cu vouchere în România, în cele mai frumoase unități de cazare. 

Pe site-ul Edenred vei găsi o listă de unități de cazare care acceptă cazare cu tichete de vacanță în toate regiunile turistice din țară, în perioada de valabilitate a tichetelor de vacanță. Iată o scurtă listă cu parteneri unde poți folosi vouchere de vacanță prin intermediul Cardului Edenred Vacanța:

  • Q Resort & Spa (fostul Hotel Hanul Mureșenilor) din Brașov;
  • Hotel Victor din Constanța;
  • Hotel Unirea din Iași;
  • Hotel Gorj din Târgu-Jiu;
  • Decebal Restaurant din Bacău.

➡️ Vezi aici o listă cu mai mulți parteneri Edenred unde poate fi folosit Edenred Vacanță.

plata la mare cu vouchere de vacanta

Unde poți folosi vouchere de vacanță în 2023

Vrei să afli și alte hoteluri care acceptă vouchere și tichete de vacanță Edenred? Îți prezentăm în continuare o listă unități card de vacanță, mai exact o listă de hoteluri și pensiuni cu vouchere de vacanță din toată țara:

  • Constanța: Hotel Victor, Hotel Banat, Hotel Havana, Elmo Pensiune Turistică, Vila Selena;
  • Mamaia: Hotel Aurora, Hotel Ambasador, Hotel Sara Boutique, Vila Coral, Hotel Queen Vera;
  • Costinești: Complex Poienița, Pensiunea Alma, Hotel Felix, Hotel Ștefania, Vila Meteor;
  • Eforie Sud: Hotel Splendid, Hotel Restaurant Excelsior, Hotel Jiul, Pensiune Turistică Floare de Colț, Vila Emma;
  • Vama Veche: Hotel Golden Sea, Casa Silvia, Pensiunea Primavera, Pensiunea VV2, W Hotel;
  • Sulina: Pensiune Restaurant Casa Sibiana, Alina Vila Turistică, Casa Remus, Hotel Delta Est, Delta Palace;
  • Băile Govora: Hotel Parc, Hotel Palace, Hotel Belvedere, Hotel Oltenia, Vila Frasin;
  • Băile Felix: Casa Veronica, Hotel Lotus Therm, Hotel Mureș, Hotel Poienița, Hotel Nufărul;
  • Bran: Pensiune Restaurant Milenium, Vila Alisa, Pensiunea Montan, Casa Miruna, Casa Mirea;
  • Brașov: Hotel Casa Mureșan, Hotel Garden Club, Postăvarul Hotel, Capitol Hotel, Pensiunea Stupina;
  • Bușteni: Hotel Silva, Pensiunea Capra Neagră, Hotel Alexandros, Royal Inn Bușteni, Casa Liana;
  • Sinaia: Hotel Riviera, Hotel Smart, Marald Pensiune Turistică, Casa Traian, Pensiunea Voicu.

Acestea au fost doar câteva hoteluri care acceptă vouchere de vacanță și pensiuni din țară unde poți achita cazarea cu vouchere de vacanță Edenred.

➡️ Află care sunt cele mai frumoase destinatii turistice din Romania, pentru care poți utiliza Cardul Vacanța. 

Lista de la Ministerul Turismului cu vouchere de vacanță: unde le poți folosi

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre cazarea cu vouchere, , îți recomandăm să cauți lista de la Ministerul Turismului cu vouchere de vacanță sau în harta de pe site-ul emitentului acestui card de vacanță. Vei găsi inclusiv informații suplimentare despre valabilitatea tichetelor de vacanță 2023.

Așadar, sperăm că ți-au folosit informațiile prezentate și că îți este clar ce poți cumpăra cu Cardul Edenred de vacanță, când se dau voucherele de vacanță și unde poți găsi lista cu unități care acceptă plata cu cardul de vacanță.

Sursa foto: Shutterstock 

image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?