Skip to main content
Articole

Ordonanța militară nr. 4 din 29.03.2020

În Monitorul Oficial, Partea I, nr. 257 din 29 martie 2020 a fost publicată Ordonanța militară nr. 4 din 29.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Pe scurt:

  • Au fost instituite noi permisiuni referitoare la circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, astfel că acestea se pot deplasa în afara intervalului orar 11.00 – 13.00 pentru efectuarea tratamentelor medicale, precum și în intervalul orar 20.00 – 21.00, doar în proximitatea locuinței/gospodăriei, pentru a asigura nevoile animalelor de companie/domestice.
     
  • Operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate au obligația de a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11.00 – 13.00, limitând, în acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de vârstă.
     
  • Persoanele care nu vor respecta măsura izolării/carantinării vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să suporte costurile de carantinare.
     
  • La intrarea în țară, conducătorii auto de transport marfă cu capacitatea maximă mai mare de 2,4 tone, personalul navigant, precum și piloții de aeronave, în perioada dintre curse, vor intra în carantină/izolare, în funcție de opțiunea acestora, dar nu mai mult de 14 zile.
     
  • Au fost instituite măsuri de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate, pentru o perioadă stabilită de angajator, personalului care ocupă funcţii esenţiale din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale.
     
  • Autorităţile administraţiei publice locale (i.e. primării) vor asigura montarea de dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe şi vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor şi alte spaţii comune.
     
  • Pe perioada stării de urgenţă au fost plafonate preţurile la energie electrică şi termică, gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate şi carburanţi.
     
  • Au fost aduse lămuriri în privința interdicţiei privind circulaţia persoanelor în grup mai mare de 3 persoane, în sensul că această interdicție se aplică exclusiv circulaţiei pietonale.

 

 

image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?