Tichetul de masa devine 20,17 RON Skip to main content

Oferte și parteneriate

Vezi acum cele mai noi Oferte și parteneriate

Ofertă sensestoria: 15% reducere cu codul “edenred15”!

online

ofertă valabilă in perioada 20.12.2021 - 30.04.2022

LIVRARE LA DOMICILIU
BIBI Vacanța - Vacante de relaxare!

online

Vezi toate ofertele

Vrei să devii client Edenred?

Articole

Valoarea maximă a tichetului de masă devine 20,17 de lei pentru fiecare zi lucrată

UPDATE 04 Aprilie 2022

Pentru semestrul I al anului 2022 (începând cu luna aprilie), cu aplicabilitate și pentru primele două luni ale semestrului II al anului 2022 (august și septembrie 2022), a fost majorată valoarea nominală a tichetelor de masă la 20,17 lei / zi lucrată / angajat. La data de 4 Aprilie 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial partea I, nr 324, Ordinul ministrului finanțelor și al ministrului muncii nr. 366/209/2022, care informează această schimbare.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

În data de 4 octombrie 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului finantelor şi al ministrului muncii nr. 1245/902/2021, care modifică valoarea nominală maximă a tichetului de masă la 20,09 lei/zi lucrată.

Valoarea tichetelor de masă înregistrează, astfel, o nouă modificare ce contribuie la creşterea puterii de cumpărare a angajaţilor şi care oferă angajatorilor și mai multe resurse să își sprijine angajații într-o perioadă dificilă.

În prezent, cardurile şi tichetele de masă reprezintă cel mai utilizat şi apreciat beneficiu extrasalarial din România, conform datelor Benefit, platforma de beneficii extrasalarile, o companie Edenred. 

Obiceiurile alimentare ale persoanelor active au evoluat foarte mult  în ultimii ani, românii fiind mai preocupaţi de o alimentaţie echilibrată şi de impactul acesteia în starea generală de sănătate pe termen mediu şi lung. Odată cu majorarea valorii tichetului de masă la 20,09 de lei pentru fiecare zi lucrată, și mai mulți angajaţi vor putea lua un prânz hrănitor și vor avea acces la mai multe opţiuni pentru un stil de viaţă sănătos.

valoare nominala tichet de masa

Indiferent dacă angajații merg la birou sau lucrează de acasă, în regim de telemuncă, aceştia au dreptul la tichete de masă. Cu acest beneficiu extrasalarial, își vor putea menține obiceiul de a mânca sănătos la prânz, iar avantajele includ creşterea performanţei acestora, scăderea absenteismului, dar şi reducerea rulajului de personal. 

Tichetele de masă reprezintă o indemnizaţie zilnică de hrană şi pot fi acordate salariaţilor de companiile angajatoare, valoarea lor fiind scutită de taxe şi impozite salariale şi patronale. Pentru angajatori, această facilitate fiscală înseamnă realizarea unor economii considerabile în costurile cu personalul, faţă de varianta acordării unor sume echivalente în bani. Pentru angajaţi, tichetele de masă reprezintă o creştere importantă a puterii de cumpărare. 

Angajații care primesc carduri și tichete de masă le pot utiliza în unitățile alimentare partenere, de la care pot comanda online sau prin telefon, prin platforma de food delivery tazz by eMAG sau pot servi masa direct în locaţie.

Sprijinind și restaurantele și cantinele care gătesc în regim de home delivery și take away în acest moment, utilizarea tichetelor de masă aduce un beneficiu major şi pentru stat, prin impactul pozitiv pe care acestea îl generează în productivitatea şi sănătatea populaţiei angajate, precum şi în diminuarea economiei informale (întrucât circuitul tichetelelor de masă este integral fiscalizat).  

În contextul răspândirii COVID-19, recomandăm următoarele măsuri de prevenţie:

1.      Plăţi contactless cu cardul sau plata cu telefonul prin Edenred Pay, Google Pay sau Apple Pay, pentru contact minim cu factori şi medii de risc;

2.      Comanda prin tazz by eMAG la restaurantele ce acceptă plata cu Edenred Ticket Restaurant pentru comenzile de mâncare;

3.      Limitarea gestionării tichetelor pe suport hârtie şi a interacţiunii fizice cu alte persoane;

4.      Alegerea cardurilor în detrimentul hârtiei pentru evitarea întârzierilor sau blocajelor generate de serviciile de curierat necesare livrării tichetelor pe suport hârtie.

Mărește şi tu valoarea nominală a tichetului de masă! Contactează-ne pentru a găsi, împreună, cea mai potrivită soluţie pentru compania şi angajaţii tăi.