Skip to main content
Articole

5 sfaturi pentru o vacanță reușită

Fie că preferăm vacanțele la soare sau cele la schi, cu toții ne dorim câteva zile, o săptămână sau chiar mai multe în care să ne deconectăm și să ne relaxăm făcând lucrurile care ne plac. Însă, pentru a avea o vacanță reușită, este important să ținem cont de câteva lucruri care ne vor ajuta să evităm situațiile neplăcute. Este recomandat să ne informăm din timp cu privire la locul în care urmează să mergem, care sunt lucrurile indispensabile pe care trebuie să le avem la noi și la ce să ne așteptăm atunci când ajungem la destinație. 

Pentru că ne dorim să îmbunătățim viața angajaților și să asigurăm echilibrul între viața personală și cea profesională, prin toate soluțiile disponibile, am pregătit o listă cu cele mai  importante lucruri pe care să le iei în considerare atunci când planifici vacanța de vis.

sfaturi vacanta reusita

1.     Alege din timp destinația

Dacă a venit momentul să te gândești la vacanța de Paşte, la cea de vară sau chiar la un weekend prelungit de relaxare, primul lucru de luat în calcul este destinația. Este recomandat să îți planifici cu 2-3 luni înainte întreaga aventură, pentru a găsi cele mai bune oferte de transport sau de cazare și pentru a face toate rezervările necesare.

Un mare avantaj în planificarea vacanțelor și în alegerea destinației îl constituie voucherele de vacanţă, care pot fi utilizate pe întreg teritoriul României, în rețeaua de unități turistice partenere, cu acoperire națională 100%.

Pe lângă toate beneficiile pe care le oferă voucherele de vacanță, ai la dispoziție și o pagină specială, prin care îţi poţi planifica mai uşor concediul în România, folosind filtre de căutare precum judeţ, zonă turistică sau oraş.

Alegerea destinației potrivite pentru vacanță se face în primul rând în funcție de pasiunile tale și de modul în care îți place să petreci timpul liber. Fie că îți plac drumețiile la munte sau sporturile de iarnă, cu siguranță găsești zona și hotelul sau pensiunea exact pe gustul tău, care să îți ofere toate facilitățile de care ai nevoie pentru o vacanță reușită, fie vară, fie iarnă. Pentru concediul de vară, puține lucruri sunt mai plăcute decât marea și nisipul fin al plajelor, așa că tot ce trebuie să faci este să alegi stațiunea preferată și să rezervi din timp o cameră sau mai multe, ori o pensiune întreagă, dacă petreci vacanța împreună cu prietenii.

2.     Stabilește bugetul de vacanță

Este recomandat să te gândești din timp la un buget alocat pentru vacanță, care să cuprindă cheltuielile de transport, cazarea, mesele, ieșirile, suvenirurile și o sumă de rezervă, pentru situații neprevăzute sau dacă dorești să faci o achiziție mai costisitoare.

Când planifici bugetul de vacanță, nu uita să iei în considerare și tichetele de masa, care te vor scuti de plata cash și te vor ajuta să economisești pentru a te bucura și mai mult de vacanță.

Sumele de pe cardurile de tichete de masă sunt valabile în anul în care au fost emise, cu excepția celor încărcate în perioada 1 noiembrie - 31 decembrie, care pot fi utilizate până la 31 decembrie, anul următor. Nu uita să iei în considerare toate aceste detalii atunci când planifici vacanța și bugetul pentru aceasta.

sfaturi vacanta reusita

3.     Interesează-te din timp de facilitățile de la destinație

Numărul și mărimea bagajelor vor fi cu siguranță determinate de modalitatea de călătorie pe care o alegi. Dacă pleci cu mașina, lucrurile sunt mult mai simple, pentru că poți lua cu tine orice dorești (în limita spațiului disponibil, desigur). Însă, dacă vei călători cu avionul ori cu trenul, atunci trebuie să știi exact ce vei găsi la destinație.

Citește pe site-ul hotelului sau pensiunii unde urmează să te cazezi de ce facilități vei dispune. În funcție de acestea, poți stabili ce va conține bagajul, pentru ca odată ajuns la destinație, să beneficiezi de tot confortul pentru o vacanță perfectă. De exemplu, unele hoteluri sunt prevăzute cu uscător de păr și fier de călcat, așa că nu este nevoie să le iei cu tine de acasă. De asemenea, o idee bună, indiferent de mijlocul de transport sau de destinație, este să ai cu tine în bagaj un prelungitor dublu sau triplu, în funcție de numărul de dispozitive pe care trebuie să le încarci.

4.     Ia în calcul neprevăzutul

Vacanțele sunt prin definiție momente de odihnă și relaxare, însă există și situații în care nu sunt lipsite de evenimente mai puțin plăcute. Fie că este vorba despre un drum necunoscut, o cheltuială neașteptată sau o urgență, este important să iei în calcul și eventualele momente de stres care ar putea apărea pe parcursul călătoriei sau la destinație.

În cazul în care pleci în vacanță împreună cu copiii, nu uita să iei în bagaje medicamente de primă necesitate, spray-uri împotriva țânțarilor (dacă destinația este recunoscută pentru prezența acestora), creme împotriva arsurilor solare, dacă pleci într-o vacanță la soare, hainele potrivite pentru orice tip de vreme și orice știi, din experiență, că îți va fi de folos pentru a te bucura la maximum de sejur.

 5.    Pleacă la drum fără griji

Dacă ai ales să pleci în vacanță cu mașina personală sau cu trenul și te așteaptă un drum lung, este recomandat să ai cu tine toate acele lucruri care vor face călătoria mai plăcută. Mai ales dacă pleci împreună cu cei mici, ai nevoie de soluții distractive pentru a face ca timpul să treacă mai ușor și fără incidente.

Nu uita nici de gustările pentru drum și de hidratare. Dacă ai uitat să le iei de acasă sau ai plecat în grabă, poți opri pe drum la o benzinărie sau un supermarket să cumperi tot ce ai nevoie. Pentru a nu apela la bugetul destinat vacanței, poți folosi tichetele de masa pe card, care sunt acceptate într-o mulțime de supermarketuri, hypermarketuri, restaurante sau magazine partenere.

Cel mai important este ca drumul spre destinația de vacanță să fie plăcut și lipsit de incidente, pentru ca odată ajuns, să te poți bucura de un concediu relaxant.

Cu toții abia așteptăm vacanțele, zilele de relaxare în care ne deconectăm complet de la problemele zilnice și ne putem odihni așa cum trebuie. Cu puțină organizare din timp, poți avea vacanța la care ai visat, în care să-ți încarci bateriile făcând doar acele lucruri care îți plac, fără griji și bătăi de cap.

Sursa foto: Shutterstock

image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?