Skip to main content
Articole

Cadouri de Paște: idei cu care să surprinzi persoanele apropiate

Primăvara aduce, pe lângă vreme bună și chef de viață, și o serie de sărbători, cea mai importantă fiind de departe Paștele. Este ocazia perfectă de a ne întâlni cu cei dragi, familie și prieteni, și un prilej perfect de oferit cadouri. De cele mai multe ori, alegerea darului potrivit este o provocare, mai ales dacă nu cunoști foarte bine persoana căreia urmează să îl oferi sau știi că aceasta are gusturi mai puțin obișnuite. Însă există și acele cadouri universal plăcute, apreciate de către oricine, cu care sigur vei face impresie bună.

Îți poți îndrepta atenția fie spre cadouri simbolice, cu semnificație personală, dacă este vorba despre membrii familiei sau un prieten apropiat, fie către daruri utile și practice, produse și accesorii pe care le folosim zi de zi. Putem opta pentru haine, încălțăminte, accesorii, produse de machiaj sau îngrijire personală, dar și pentru obiecte sau lucruri legate de pasiuni și hobby-uri.

  • Cadouri de Paște pentru femei
  • Cadouri de Paște pentru bărbați
  • Cadouri de Paște pentru copii

parteneri card cadou

Cadouri de Paște pentru femei

Dacă ne gândim la semnificația sărbătorii, tradiția spune că, de Paște, trebuie să purtăm haine noi, care semnifică reînnoirea nu doar spiritual, ci și materială. Așa că cele mai potrivite cadouri pentru femei pot fi hainele, accesoriile, bijuteriile sau produsele de înfrumusețare. Indicate sunt și obiectele de decor sau cele legate de pasiuni.

Fiind o perioadă în care primești, dar și dăruiești, este bine să știi că poți folosi tichetele cadou sub formă de card, oferite de compania pentru care lucrezi, în rețeaua de magazine partenere, astfel că vei putea să faci toate achizițiile dorite fără a depăși bugetul alocat cadourilor. Unul dintre marile avantaje ale acestui tip de card este acela că poți verifica soldul cardului și poți urmări tranzacțiile efectuate la toți comercianții parteneri, astfel că știi în timp real care este suma de care dispui pe card și cum o poți gestiona.

Dacă dorești să faci un cadou inedit unei prietene, mamei, mătușii, soției sau oricărei femei speciale din viața ta, poți să te orientezi spre ceva mai puțin obișnuit, mai ales dacă persoana respectivă nu este adepta cadourilor tradiționale. De exemplu, îi poți oferi experiența unei zile întregi la spa, unde să se răsfețe cu masaje, tratamente și proceduri care să îi ofere o stare de bine. Acest gen de cadou va fi apreciat de orice femeie, indiferent de vârstă sau de preferințe.

O altă idee de cadou pentru femei este un parfum care știi că îi place, unul pe care l-a menționat printre preferate sau care crezi că i s-ar potrivi. Deși alegerea aromelor care să reprezinte cât mai bine persoana respectivă poate fi dificilă, poți cere sfatul cuiva apropiat sau te poți consulta cu personalul din magazin. Poți beneficia și de ofertele speciale făcute de partenerii Edenred, special pentru plata cu cardul cadou Edenred, cum este Sephora sau Mariounnaud.

Hainele, încălțămintea sau bijuteriile sunt cadouri cu care nu dai greș, mai ales dacă persoana căreia urmează să i le dăruiești este apropiată și îi cunoști foarte bine nu doar gusturile în materie, ci și măsurile, în cazul hainelor și al pantofilor. Verifică ofertele speciale de la Benvenuti, Koton, C&A sau CCC sau Max Mara. Pentru bijuterii, cele mai potrivite sunt acelea care fie au o semnificație aparte, în cazul în care vrei să le dăruiești unei prietene, iubitei sau mamei, de exemplu, fie au o simbolistică neutră, dacă nu cunoști foarte bine preferințele persoanei respective. Unul din partenerii unde poți folosi cardul cadou Edenred este Lomeye.

card cadou paste

Cadouri de Paște pentru bărbați

În cazul bărbaților, se aplică aceleași reguli de apropiere precum în cazul femeilor, care pot face lucrurile fie foarte simple, fie o provocare. Dacă plănuiești să faci un cadou deosebit unui bărbat apropiat, din familie sau din cercul de prieteni, atunci este foarte posibil să cunoști pasiunile și preferințele persoanei respective, iar alegerea unui cadou să nu reprezinte o bătaie de cap. Însă lucrurile se schimbă, dacă urmează să oferi un cadou unei persoane pe care o cunoști de puțin timp, unui partener de afaceri sau unui colaborator, iar cadoul nu poate fi unul foarte personal.

Dacă ești în căutarea unui cadou neutru, poți oferi o sticlă de vin de colecție, accesorii de birou sau IT mai sofisticate sau o carte ori un album de artă. În aceste situații, cel mai potrivit este să te orientezi după ocupația pe care o are persoana respectivă sau poți întreba pe cineva apropiat care îi sunt preferințele sau pasiunile, pentru a face un cadou util.

Pentru cei pasionați de tehnologie, printre cadourile potrivite de Paște se pot afla, de asemenea, boxele portabile sau accesoriile pentru laptop și telefon. Pasionații de fotografie pot primi în dar un aparat foto sau un obiectiv special.

Un alt cadou potrivit pentru bărbați este, de exemplu, un smartwatch performant. Poți alege dintr-o serie de modele, create pentru bărbații activi, pasionați de activitățile fizice constante. Însă există și variante care facilitează conexiunea cu telefonul mobil, pentru cei care au ca preocupare sau activitate tehnologia.

Pentru bărbații apropiați din familie sau din cercul de prieteni, alegerea unui cadou potrivit pentru Paște este o sarcină mult mai simplă. Indiferent că alegi îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, un ceas sau obiecte care au legătură cu pasiunile sale, cu siguranță se va bucura de darul primit, mai ales dacă acesta este exact pe gustul său.

O altă idee de cadou inedit este o minivacanță sau un weekend la munte ori într-o zonă turistică frumoasă, din țară. În acest caz, este momentul potrivit să folosești și cardul de vacanta, un beneficiu pe care îl oferă majoritatea angajatorilor. Utilizatorii acestui tip de card își pot planifica mai uşor concediul în România, folosind filtre de căutare precum judeţul, zona turistică sau oraşul, în pagina creată cu partenerii Edenred.

Pentru bărbații care au ca hobby pescuitul, de exemplu, sau o activitate sportivă, produsele și accesoriile din aceste domenii sunt extrem de apreciate. De asemenea, putem dărui seturi de îngrijire personală, cravate, butoni sau alte tipuri de accesorii.

cadouri paste copii

Cadouri de Paște pentru copii

Venirea Paștelui este un prilej de bucurie pentru întreaga familie, însă cei mai fericiți sunt copiii, care așteaptă cu nerăbdare să vadă ce cadouri le va aduce Iepurașul.

Principala activitate a copiilor este joaca, așa că numărul jucăriilor nu este niciodată prea mare. În plus, pentru ca aceștia să se joace în voie, fără a împrăștia jucăriile în toată camera, puteți crea un loc special, doar al lor. De exemplu, un cort pentru joacă este o idee excelentă de cadou, oferindu-le celor mici senzația de siguranță, de care au nevoie pentru a se juca nestingheriți.

În dezvoltarea armonioasă a copiilor, la fel de important precum joaca este și învățatul. Asigură-te că cei mici adoptă o poziție corectă la birou, cu ajutorul unui scaun reglabil. De asemenea, nu uita să le pui la dispoziție o sursă de lumină pentru situațiile în care aceștia își doresc să citească, să își facă temele sau să deseneze pe timp de seară. Așadar, le poți face cadou o veioză cu desene sau forme interesante, care să fie nu doar utilă, ci și interesantă.

O altă idee creativă de cadou pentru cei mici este să mergeți împreună la un spectacol interesant, potrivit vârstei lor. În plus, este momentul potrivit de a folosi cardul cultural, dacă angajatorul oferă acest beneficiu.

Cei mici au nevoie de un somn lin și odihnitor, pentru a-și încărca bateriile. Pentru ca patul să aibă un aspect cât mai primitor și amuzant, o pernă decorativă cu un model vesel este ideea perfectă de cadou. Altă idee potrivită de cadou este un covor vesel, colorat, cu un model de care cei mici se pot folosi în mod creativ pentru joacă. De asemenea, aspectul pereților poate fi înveselit cu ajutorul unui tablou simpatic, la fel de colorat precum celelalte elemente de decor din încăpere.

 Sursa foto: Shutterstock

 

image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?