Skip to main content
Articole

Noi beneficii extra-salariale pentru angajații români: Edenred dă startul la tichete culturale și tichete cadou digitale

Îndelung așteptate, încă de la sfârșitul anului 2018, tichetele culturale și tichetele cadou digitale devin azi realitate în România: Edenred a obținut autorizarea de a emite astfel de tichete de beneficii.

Tichetele culturale sunt un beneficiu cu totul nou, care are scopul de a aduce cultura mai aproape pentru angajații români și pentru familiile lor. Tichetele cadou digitale reprezintă modernizarea unui beneficiu deja existent si foarte utilizat, fiind varianta pe card a tichetelor cadou în format clasic, pe suport hârtie.

Edenred a obținut în data de 24.04.2019 autorizația pentru emitere tichetelor culturale în România și va emite astfel de tichete atât pe card, cât și pe suport hârtie.

Tichetele culturale pot fi oferite angajaților de către companiile angajatoare lunar, într-un cuantum de 150 de lei per angajat, precum și ocazional, în cuantum de 300 de lei per eveniment.  Tichetele culturale astfel oferite sunt scutite de taxe sociale atât pentru companii, cât și pentru salariați, fiind supuse doar impozitului de 10% pe venitul angajatului. Tichetele culturale sunt deductibile în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Cu tichetele culturale, angajații vor putea plăti bunuri și servicii culturale dintr-un spectru cu adresabilitate extrem de largă:. «Tichetele și cardurile culturale Edenred vor deschide ușile pentru sute de mii de salariați, către spectacole, concerte, cinema, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, parcuri tematice, cărți, manuale școlare, albume muzicale,  conferințe, cursuri de limbi străine, lecții de pian sau de robotică sau astronomie sau istorie… paleta de alegeri deschide orizonturi noi de cunoaștere pentru toți. Cultura poate redeveni un obicei cotidian.», spune Dana Sîntejudean, Director General Edenred România & Moldova.

Tichetele culturale sunt o solutie mult așteptată și foarte necesară, în contextul în care cultura și activitățile de recreere ocupă până în prezent un loc foarte restrâns în cheltuielile medii ale românilor, reprezentând doar 3.9% din totalul cheltuielilor lunare. De asemenea cheltuilelile cu educația reprezintă doar 0.7% din cheltuielile lunare ale românilor, conform ultimelor rapoarte ale INSSE, pentru trimestrul 4 al anului 2018.

“Tichetele și cardurile culturale vor elimina o parte din barierele financiare care limitează accesul angajaților la activități culturale. În același timp, tichetele culturale vor ajuta companiile să construiască un mediu de lucru sănătos, să susțină dezvoltarea profesională și personală a angajaților și să investească în well-being pentru angajați. Investiția în cultură este cea mai profitabilă alegere pentru progres social și economic.”, adaugă Dana Sîntejudean.

Edenred a dezvoltat deja o rețea de utilizare a cardurilor și tichetelor culturale la nivel național, demarând parteneriate cu care acoperă toate tipurile de produse și servicii culturale.

Printre partenerii din rețeaua Edenred se numără deja Cărturești, Bilete.ro, Libris, Librarium, dar și platforme de ticketing ca www.eventbook.ro, www.myticket.ro, www.bilete.ro sau www.entertix.ro, cu sute de spectacole, concerte si evenimente in oferta, de la Untold sau  Electric Castle, până la Vara Magică sau Gașca Zurli.

 

În ce privește tichetele cadou digitale, acestea pot fi oferite angajaților, precum și copiilor minori ai acestora, în cuantum de 150 de lei per beneficiar, de Paste, Craciun, 1 iunie și 8 martie. Tichetele cadou astfel acordate salariaților sunt scutite de contribuții sociale și de impozitul pe venit și sunt deductibile în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. De asemenea, ele pot fi folosite și în programe de marketing, promovare sau protocol.

Tichetele cadou digitale Edenred pot fi utilizate la peste 4000 de comercianți din toată țara, acoperind atât magazine independente, cât și mari rețele de retail modern, hypermarket-uri, fashion, electro și IT, bijuterii, cosmetice etc.   

«Tichetele cadou digitale sunt un mare pas înainte în programele de motivare și recompensare a angajaților. Edenred emite tichete cadou pentru mii de companii si sute de mii de angajați ai acestora de 15 ani, iar piața muncii este pregătită pentru soluții digitale. Tichetele cadou sunt pe locul 4 în topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii în România, astfel ca digitalizarea acestora este o veste foarte bună. Noile obiceiuri de muncă, de consum și de viață ale românilor cereau o solutie digitală, care să le facă viața mai ușoară, iar acum avem această soluție. Digitalizarea ne permite să conectăm mult mai rapid companiile cu angajații și cu comercianții, intr-un ecosistem modern din care fiecare câștigă.», spune Dana Sîntejudean.

Edenred este lider mondial în soluții de plată pentru lumea muncii, conectând 830.000 de companii client, 47 de milioane de utilizatori-angajați și 1.7 milioane de comercianți parteneri din 45 de țări.

În România, Edenred deservește peste 35.000 de companii-client și peste 1.500.000 de utilizatori pentru carduri si tichete de masă, cadou, tichete de creșă, tichete de vacanță, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

  

▬▬

Edenred, lider mondial în soluții de plată pentru lumea muncii, conectează 830.000 de clienți corporații, 47 de milioane de utilizatori-angajați și 1.7 milioane de comercianți parteneri din 45 de țări. Datorită platformei sale globale de tehnologie, Grupul a gestionat 2,5 miliarde de tranzacții în 2018, realizate în principal prin intermediul aplicațiilor mobile, platformelor online și cardurilor, reprezentând peste 28 de miliarde de euro în volum de afaceri.

Cei 8.500 de angajați Edenred sunt animați de misiunea comună de a îmbunătăți calitatea vieții angajaților, de a creșter eficiența companiilor și de a spori veniturile comercianților parteneri. Realizează acest lucru prin intermediul a trei linii de afaceri:

-       Beneficii pentru angajați (hrană, masa de prânz, bunăstare, agrement, cultură și servicii umane)

-       Soluții pentru flote și mobilitate (combustibil, taxe de drum, întreținere și călătorii de afaceri)

-       Soluții complementare, inclusiv servicii de plăți corporative (carduri de plată virtuale, transferuri bancare identificate și plăți furnizori), soluții de incentivare și recompense (platforme, carduri cadou și programe de incentivare) și programe sociale publice.

Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris și este inclusă în următorii indicatori: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe și MSCI Europe.

image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?