Skip to main content
Articole

Manageri din 20 de companii isi unesc puterile pentru a da un exemplu de obiceiuri alimentare sănătoase

În România, afecțiuni cronice precum hipertensiunea, diabetul sau bolile cardiovasculare sunt la cote alarmante, iar una din principalele cauze este nutriția incorectă, generată de obiceiuri alimentare nesănătoase.

“În păstrarea stării de sănătate, obiceiurile alimentare au o importanță la fel de mare ca şi calitatea alimentelor. Renunţarea sistematică la micul dejun, mâncatul în fugă la prânz şi excesele la cină sunt puternic destabilizatoare pentru organism. Mâncatul la birou (aşa numitul "desk-dining"), un fenomen din ce în ce mai întâlnit, este nociv atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru sănătatea mentală, întrucât este un factor agravant în alienare socială şi depresie”, spune Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, cu multiple preocupări în domeniul nutriţiei şi în promovarea unui stil de viaţă sănătos.

#Haila1laMasă ! – Lead by Example este campania prin care Edenred şi partenerii săi arată prin puterea exemplului personal că pauza de prânz nu este un lux, ci un obicei simplu dar absolut necesar pentru o viață echilibrată si sănătoasă.

Conform studiilor Edenred56% dintre angajații din România acordă mesei de prânz mai puțin de 30 de minute, Deși se văd ușoare îmbunătățiri în ultimii ani, situația în România diferă încă major față de țări precum Belgia, Spania, Suedia sau Franța (unde doar 23% dintre angajați alocă mai puțin de 30 de minute pauzei de prânz).

Pentru a-și inspira și motiva colegii și echipele să profite de pauza de prânz și să-și asigure astfel șansele la o viată sănătoasă, în săptămâna 18 – 22 septembrie, manageri de top din Edenred și din companiile partenere au investit în fiecare zi timpul necesar pentru o pauză de prânz departe de birou.

Singuri, împreună cu colegi, clienți sau parteneri de afaceri, cei 20 de manageri și-au alocat timpul necesar pentru a mânca la prânz.

La restaurant, la bucătăria sau cantina firmei sau în parc, managerii participanți la campania Hai la 1 la masă ! – Lead by Example  au folosit cu adevărat pauza de prânz pentru un moment de relaxare, pentru a se reconecta cu ei înșiși sau cu cei din jur și pentru a-și realimenta energia pentru tot restul zilei.

Participanțiii și-au împărtășit impresiile cu colegii, echipele și comunitățile personale, prin postări în social media, atât pe paginile personale, cât și pe pagina de Facebook a campanieiHaila1laMasa !

Exemplul personal al managerilor din companiile partenere Hai la 1 la Masa ! - Alstom, Eurest, FoodPanda, Groupama, Macromex, Kaufland Romania, Marco Polo Cee, Mastercard, Romstal Romania, Mcguire Woods, Novotel, Romania Hypermarche (CORA), Salad Box, Smartree Romania, Sanador sau UTA Romania - a fost difuzat către mai mult de 60.000 de membri ai retelelor sociale și va continua să fie amplificat prin evenimente organizate de Edenred până la sfârsitul anului.

„Sunt impresionată de mobilizarea partenerilor noștri și de generozitatea de a-și pune exemplul personal în sprijinul unei inițiative pentru sănătatea angajaților. O viață echilibrată are ca element important pauza de prânz, care trebuie încurajată în special pentru populația activă, acei aproximativ 5 milioane de români care sunt angrenați pe piața muncii și care, prin activitatea lor, țin economia în mișcare și duc România înainte”, declară Dana Sintejudean, Deputy CEO al Edenred România.

« Ca furnizor de tichete de masă și de soluții de beneficii pentru mai mult de 1.500.000 de salariați în România, Edenred este în măsură atît să observe îndeaproape obiceiurile de consum alimentar ale acestora, cât și să le faciliteze dorința de a avea o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Exemplul managerilor și antreprenorilor este credibil și puternic, și sperăm să fie convingător pentru cât mai mulți.»

image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?