Skip to main content
Articole

Edenred lansează tichetele cadou pe card

Începând de la 1 ianuarie 2019, toate tichetele de beneficii extrasalariale din România au devenit reglementate unitar printr-o nouă lege (165/2018), care face referire la cadrul fiscal și aduce facilități importante pentru companii și pentru angajații acestora: pe lângă tichetele de masă sau voucherele de vacanță, și tichetele cadou, de creșă și tichetele culturale vor putea fi emise pe suport electronic.

Edenred România, cea mai mare companie emitentă de tichete de beneficii, anunță că va lansa primele tichete cadou electronice până la sfârșitul primului trimestru 2019, având deja o rețea de peste 2500 de comercianți parteneri pentru varianta electronică a tichetelor cadou.  Tichetele cadou electronice vor putea fi utilizate și pentru plăți online.

Tichetele cadou au uz universal, iar rețeaua de comercianți parteneri Edenred include toate marile lanțuri de hipermarketuri și supermarketuri, precum și brand-uri renumite de fashion și cosmetice, librării, bijuterii, jucării, IT & electronice, accesorii, decorațiuni, bricolaj, articole de sport.

 

Edenred estimează că peste 20% dintre companiile client vor face tranziția la cardurile de tichete cadou în prima jumătate a acestui an.  

 « Apariția cadrului legal care ne permite să emitem tichete cadou și pe suport electronic este un mare pas înainte, așteptat cu nerăbdare și de angajatori, și de angajati. Ca în cazul tichetelor de masă, unde angajații și companiile au adoptat masiv cardurile în locul tichetelor tradționale, pe suport hârtie, estimăm că și în cazul tichetelor cadou vom vedea o preferință clară pentru suportul electronic. Cardurile de tichete cadou satisfac mult mai bine afinitatea românilor pentru tehnologiile digitale și pentru beneficiile pe care le aduc acestea în viața de zi cu zi. Suntem mai mult decât pregătiți pentru tranziția la soluții preponderent digitale pentru toate produsele noastre. », declară Dana Sîntejudean, General Manager Edenred România & Moldova.

Tichetele cadou pe suport hârtie vor continua să circule, având cadru fiscal identic.

 

Cardurile de tichete cadou aduc avantaje majore pentru angajați (care apreciază rapiditatea și siguranța tranzacțiilor), precum și pentru angajatori, care își simplifică procedurile de administrare și management al beneficiilor de acest tip oferite angajaților. Utilizatorii noilor carduri de tichete cadou Edenred vor avea acces gratuit la platforma online și aplicația mobilă MyEdenred, unde pot vizualiza permanent sumele disponibile pe card, istoricul tranzacțiilor, disponibilitatea sumelor încărcate, pot dispune blocarea cardurilor în caz de pierdere/furt sau pot solicita reamintirea codului PIN.

 

Conform analizelor Edenred, tichetele cadou sunt pe locul 4 în topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii în România.

Edenred estimează că 1 din 3 companii care acordă angajaților tichete de masă suplimentează pachetele de compensație ale acestora cu tichete cadou oferite cu ocazia sărbătorilor majore (Crăciun și Paște, dar și 1 iunie și 8 martie). 

Concret, asta înseamnă că aproximativ 400.000 de angajați, adică 8% dintre angajații din România, au primit în ultimul an tichete cadou Edenred ca beneficiu extrasalarial la locul de muncă.

 

Noua lege cu nr. 165/2018, care face referire la cadrul fiscal al tuturor tichetelor (denumite generic « bilete de valoare »), prevede că tichetele cadou, indiferent că sunt emise pe suport hârtie sau suport electronic,  sunt scutite de impozitul pe venit și de taxe social-salariale și patronale, în limita unui plafon maxim de 150 de lei per beneficiar.

Companiile pot oferi tichete cadou atât angajaților, cât și copiilor minori ai acestora, de Crăciun, Paște și 1 iunie, iar de 8 martie, doar angajatelor.

 

Edenred este lider pe piața tichetelor și cardurilor preplătite pentru angajați, atât în România, cât și la nivel internațional. În România, Edenred deservește peste 35.000 de companii-client și peste 1.3 milioane de utilizatori pentru carduri si tichete de masă, dar si cadou, tichete de creșă, vouchere de vacanță, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?