Skip to main content
Articole

Edenred continuă Food@Work, ateliere de nutritie sănătoasă la muncă pentru utilizatorii tichetelor de masă

Edenred România, cea mai mare companie emitentă de carduri și tichete de masă, a lansat în 2019 workshop-urile FOOD@Work pentru nutriție sănătoasă, adresate angajaților din cadrul companiilor client. 

Edenred i-a adus pe unii dintre cei mai buni nutritioniști din România în mijlocul angajaților care beneficiază de tichete de masă, chiar în companiile în care lucrează. 
Dr. Corina Zugravu, Dr. Anca Hancu, Cori Grămescu, Larisa Petrini, Dr. Camelia Ștefanescu și Dr. Diana Voican au susținut până în prezent 8 astfel de workshop-uri la sediul companiilor client Edenred. Peste 220 de angajați din companiile Alstom, Macromex, Kepler, Voestalpine Steel Service Center, Cora Romania, Groupama Asigurari, NXP Semiconductors România și Edenred au participat la aceste evenimente instructive, foarte utile în plan personal și cu impact pozitiv în viața profesională.
 
Peste 1.3 milioane de salariați, din 35.000 de companii din România, folosesc cardurile și tichetele de masă emise de Edenred.  In consecință, Edenred este în măsură atât să observe obiceiurile de consum alimentar ale acestora, cât și să le faciliteze dorința de a avea o alimentație echilibrată și un  stil de viață sănătos. 

Marea majoritate a angajaților români își doresc cu adevărat să aibă o alimentație sănătoasă, o viață activă, este o dorință firească. Însă pentru mulți, această dorință rămâne doar o speranță, din varii motive: informații insuficiente sau incorecte despre alimentația sănătoasă, acces dificil la mâncare sănătoasă în timpul programului de muncă, sau chiar lipsa suportului celor din jur. 
„Cu workshop-urile Food@Work  îi ajutăm acum pe angajați cu informații concrete și răspunsuri personale de la nutritioniști, dar și prin generarea unor obiceiuri comune în echipele în care lucrează zi de zi. Atunci când și colegii tăi mănâncă sănătos împreună cu tine, e mai ușor să te ții de obiceiuri bune”, spune Bianca Schmidt, Director Products & Marketing, Edenred Romania.

Prin workshop-urile Food@Work, nutriționiștii invitați de Edenred le-au adus utilizatorilor de tichete de masa informații pertinente, demonstrate științific, despre alimentație și viață sănătoasă.
Participantii la workshop-uri și-au putut lămuri diverse întrebări legate de nutriție: ce este sănătos și ce nu în alimentație, cum să ne creăm obiceiuri alimentare sănătoase și să le urmăm, ce este adevar și ce este mit în informațiile care se vehiculează în jurul nostru, dar și „tips&tricks” – aspecte motivaționale ale unei diete sănătoase.

„Feedback-ul primit este foarte, foarte bun și ne confirmă decizia de a conecta cat mai mulți oameni cu specialiștii care îi ajută să își găsească propriile soluții pentru o viață sănătoasă. Pentru majoritatea participanților, a fost util atât conținutul, cât și elementul psihologic de încurajare și susținere în a-și construi obiceiuri alimentare sănătoase”, adaugă Bianca.

Workshop-urile FOOD@WORK fac din programul FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand), implementat în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică, cel mai amplu proiect european de promovare a obiceiurilor nutriționale sănătoase în timpul zilei de lucru.

Programul FOOD continuă și dincolo de componenta de informare a angajaților cu privire la nutriție si viață sănătoasă. Edenred a cooptat deja în program zeci de restaurante cărora le ofera training și consiliere pentru a oferi mese echilibrate nutrițional și gătite prin metode sănătoase. Astfel de restaurante, partenere în programul FOOD al Edenred,  au adăugat ÎN FIECARE ZI opțiuni sănătoase în meniurile lor de prânz: Băcănia Veche, Lulu du Pain, Trattoria Belvedere, Pescăruș, Hanu’ lui Manuc, B3TON Restobar,  Dinner Food, Ori-Ori, AdHoc Bistro, Borsalino, Alouette, Za Lokal, Capri, El Bacha in Bucuresti, Rawdia in Brasov, Bucuresti si Sibiu, Kuib și Piatra Soimului în Sinaia.

WorkshopPe pagina de Facebook a programului, https://www.facebook.com/Haila1lamasa/ puteti gasi tips & tricks despre alimentatia sanatoasa la munca: adrese si restaurante care propun zilnic meniuri sanatoase la pranz, retete si meal-plan-uri, informatii despre nutritie si sanatate si idei despre cum sa-ti convingi colegii si echipele sa traiasca mai bine. 

image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?