Skip to main content
Articole

Cum te protejezi de atacurile informatice din mediul online

Faci liste de cumpărături, îi scrii scrisori Moșului, cauți rețete tradiționale și plănuiești vacanțe. A venit decembrie, sezonul sărbătorilor, perioada în care ai mai multă încredere în oameni și fapte bune, ești mai tolerant și mai darnic. Deschizi ușile cu ușurință pentru colindători și oferi cadouri celor mai puțin norocoși.

Ești mai vulnerabil decât în restul anului. Din păcate, atacurile informatice sunt și ele mai dese acum dar, cu vigilență, te poți proteja.

protectia datelor in mediul online

Iată ce ai de făcut:

  • Atunci când accesezi link-uri, verifică dacă adresa URL a site-ului web începe cu „HTTPS” și dacă denumirea este scrisă corect.
  • Mare atenție la SMS-urile primite pentru livrările din această perioadă, pot conține link-uri care, odată accesate, îți pot infecta dispozitivele. Le poți identifica dacă verifici numele expeditorului, observi greșelile de ortografie și gramatica din mesaj.
  • Nu da curs mesajelor prin care ți se solicită date personale sau confidențiale.
  • Asigură-te că sistemul de operare și aplicațiile sunt actualizate constant pentru a preveni breșele de securitate și a utiliza cele mai noi funcții.
  • Evită hotspot-urilor Wi-Fi publice și utilizarea datele mobile ori de câte ori este posibil.
  • Folosește parole puternice (nu utiliza detalii personale în parolele tale, cum ar fi numele, data de naștere, numele copiilor) și nu face cunoscute altor persoane parolele tale.

Și, mai ales, nu oferi nimănui datele tale de securitate. Ai în vedere că nu îți vom solicita niciodată să ne transmiți parola sau PIN-ul prin accesarea unui link transmis prin e-mail sau SMS.

Sărbători cu bine și fără incidente!

  • Etichete :
image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?