Skip to main content
Articole

A crescut valoarea maximă a tichetelor culturale

Valoarea nominală maximă a tichetelor culturale a fost indexată, prin Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 1780/2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 286 din 6 aprilie 2020.

Astfel, valoarea maximă a tichetelor acordate lunar angajaților a crescut la 160 de lei/lună/angajat, față de 150 de lei/lună, anterior. Pentru situațiile în care tichetele sunt acordate ocazional, valoarea nominală maximă a fost majorată la 320 de lei/eveniment, de la 300 de lei/ eveniment.  

Modificarea a intrat în vigoare la 1 aprilie 2020.

Edenred Cultural este cel mai nou beneficiu pentru angajati, dar deja foarte apreciat. Contribuie la motivarea angajaților și susține dezvoltarea profesională și personală a acestora. De asemenea, oferă facilități fiscale atât pentru companii, cât și pentru salariați, ambele categorii fiind scutite de plata taxelor sociale. Tichetele culturale sunt supuse doar impozitului de 10% pe venitul angajatului.

Angajații care primesc carduri și tichete Edenred Cultural le pot utiliza pentru achitarea de bunuri și servicii culturale precum:

  • cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme;
  • cursuri de limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice, alte activități recreative şi distractive cu caracter cultural;
  • accesul la biblioteci, săli de lectură, de audiţie şi de vizionare etc.;
  • abonamente sau bilete la festivaluri, concerte, proiecții cinematografice, muzee, grădini botanice şi zoologice;
  • bilete pentru rezervații naturale, târguri şi expoziții, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor.

Chiar și în această perioadă, beneficiarii Edenred Cultural au multiple opțiuni de a le folosi din confortul casei lor. Pot achita contravaloarea cărților, albumelor muzicale și filmelor comandate online de la comercianții parteneri.

În contextul răspândirii COVID-19, recomandăm o serie de măsuri de prevenţie, precum alegerea cardurilor Edenred Cultural în detrimentul tichetelor de hârtie, și plățile contactless sau online, pentru a evita pe cât posibil contactul uman. Accesează aici lista partenerilor unde poți face cumpărături online cu cardul Edenred Cultural.

Mai multe informații despre Edenred Cultural și legislația aferentă acordării acestui beneficiu, găsești aici.

image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?