Skip to main content
Articole

Ce mâncăm azi la prânz? Afli de la Edenred, cu Food@Work

În fiecare zi, o întrebare mereu actuală, mereu de interes și mereu arzătoare răsună în diversele spații de lucru din România: „Ce mâncam azi la prânz?” De multe ori, întrebarea își găsește răspunsuri nu dintre cele mai fericite. În timp, acestea ne sapă nivelul de energie și au efecte nedorite în starea noastră de sănătate. Iar unul dintre martorii tăcuți ai alegerilor mai puțin inspirate este adesea... cardul sau tichetul de masă, cu care mai mult de 2.5 milioane de angajați din România își achită mesele de prânz.

Așa că Edenred România, cea mai mare companie emitentă de carduri și tichete de masă, a lansat programul FOOD@Work, o serie de workshop-uri de nutriție sănătoasă adresate angajaților din cadrul companiilor client Edenred. Edenred îi aduce pe unii dintre cei mai buni nutritioniști din România în mijlocul angajaților care beneficiază de tichete de masă, chiar în companiile în care lucrează. 
 
Peste 1.3 milioane de salariați, din 35.000 de companii din România, folosesc cardurile și tichetele de masă emise de Edenred.  In consecință, Edenred este în măsură atât să observe obiceiurile de consum alimentar ale acestora, cât și să le faciliteze dorința de a avea o alimentație echilibrată și un  stil de viață sănătos. 
„Ne dorim să le oferim angajaților din Romania informații care să-i ajute să facă alegeri nutriționale inteligente în materie de prânz, iar angajatorilor le oferim soluții concrete prin care să susțină alimentația sănătoasă a angajaților lor. O alimentație sănătoasă, inclusiv prin obiceiul zilnic al unei pauze de prânz în timpul zilei de muncă, este esențială pentru a avea grijă de sănătatea și energia angajaților și pentru o mai bună calitate a vieții pentru toti angajații din România”, spune Bianca Schmidt, Director Products & Marketing, Edenred Romania.

Prin workshop-urile Food@Work, nutriționiștii invitați de Edenred le aduc utilizatorilor de tichete de masă informații pertinente, demonstrate științific, despre alimentație și viață sănătoasă.

Marea majoritate a angajaților români își doresc cu adevărat să aibă o alimentație sănătoasă, o viață activă, este o dorință firească. Însă pentru mulți, această dorință rămâne doar o speranță, din varii motive: informații insuficiente sau incorecte despre alimentația sănătoasă, acces dificil la mâncare sănătoasă în timpul programului de muncă sau chiar lipsa suportului celor din jur. 
„Prin programul FOOD ne dorim să îi sprijinim pe angajați cu soluții reale: am cooptat deja zeci de restaurante cărora le oferim training și consiliere pentru a oferi mese echilibrate nutrițional și gătite prin metode sănătoase, restaurante care au adăugat ÎN FIECARE ZI opțiuni sănătoase în meniurile lor de prânz. Cu Food@Work îi ajutăm acum pe angajați cu informații concrete și răspunsuri personale de la nutritioniști, dar și prin generarea unor obiceiuri comune în echipele în care lucrează zi de zi. 
Atunci când și colegii tăi mănâncă sănătos împreună cu tine, e mai ușor să te ții de obiceiuri bune”. 

adauga Bianca. 

În luna martie 2019, primele workshop-uri le-au adus pe Dr. Corina Zugravu, Dr. Anca Hâncu și Cori Grămescu în vizită la companiile Alstom Group, Macromex și Kepler România. 
Angajații acestora și-au putut lămuri întrebările legate de nutriție: ce este sănătos și ce nu în alimentație, cum să ne creăm obiceiuri alimentare sănătoase și să le urmăm, ce este adevăr și ce este mit în informațiile care se vehiculează în jurul nostru, dar și „tips&tricks” – aspecte motivaționale ale unei diete sănătoase.

„Alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine.  Pentru a putea vedea efecte vizibile, oamenii trebuie să înţeleagă că alimentaţia corectă şi sănătoasă nu trebuie să fie ocazională, ci trebuie să fie integrată într-un stil de viaţă care va asigura starea generală de sănătate şi longevitatea”, spune Dr. Corina Zugravu, unul dintre nutriționiștii cooptați de Edenred în campania FOOD. 

Cori Grămescu adaugă: "Alimentația echilibrată este o componentă esențială a unei vieți sănătoase. Însă pentru a reuși să o integrăm organic în stilul nostru de viață este important să descoperim ingredientele care ne plac, aromele care ne încântă simțurile și să experimentam cât mai mult cu texturi, preparate și ingrediente. O alimentație sănătoasă nu ne condamnă la o viață fără plăcere culinară, ci dimpotrivă, putem avea o alimentație plină de savoare”.

Dr. Anca Hâncu: „Mulți cred că stilul de viată sănătos se referă doar la ceea ce mâncăm sau la câteva alimente “sănătoase“. Totul este însă mult mai complex. Stilul de viată sanătos cuprinde nutriția corectă, adaptată caloric și nutritiv fiecărui individ în parte, activitatea fizică, somnul odihnitor, absența fumatului, moderația sau absența alcoolului și o minte antrenată”.

Programul FOOD@WORK face parte din campania "Hai la 1 la masă! Ia o pauză pentru sănătate!", o inițiativă Edenred România implementată în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică și care face parte din programul FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand), cel mai amplu proiect european de promovare a obiceiurilor nutriționale sănătoase în timpul zilei de lucru.

Pe pagina de Facebook a programului, https://www.facebook.com/Haila1lamasa/, puteți găsi tips & tricks despre alimentația sănătoasă la muncă: adrese și restaurante care propun zilnic meniuri sănătoase la prânz, rețete și planuri alimentare, informații despre nutriție și sănătate, cât și idei despre cum să-ți convingi colegii și echipele să trăiască mai bine. 
 

image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?