Skip to main content
Articole

Sumarul principalelor noutăți fiscale pentru perioada 1 – 31 August

 

Aprobarea procedurii de stabilire și regularizare a contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) și a contribuției de asigurări sociale (CAS)

În Monitorul Oficial nr. 672 din 02.08.2018 a fost publicat Ordinul nr.1.701/2018 al președintelui ANAF pentru aprobarea Procedurii de stabilire și de regularizare a contribuției de asigurări sociale de sănătate și a contribuției de asigurări sociale datorate de persoanele fizice, precum și a formularului 631 ,,Decizie de impunere anuală pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate și a contribuției de asigurări sociale”.

Prevederile prezentului ordin se aplică pentru stabilirea CASS și CAS datorate pentru veniturile realizat în anul 2017.

Aprobarea procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice

În Monitorul Oficial nr. 701 din 10.08.2018 a fost publicat Ordinul nr. 1.869/2018 al președintelui ANAF pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice. Procedura aprobată se aplică pentru impunerea din oficiu a veniturilor realizate de persoanele fizice în anii 2016 și 2017.

Prezentul ordin aprobă și modelul și conținutul formularului „Referat privind estimarea bazei de impozitare a veniturilor persoanelor fizice”.

Aprobarea procedurii de anulare a impozitului pe venit stabilit pentru anul 2018 prin decizii de plăti anticipate

În Monitorul Oficial nr. 721 din 21.08.2018 a fost publicat Ordinul nr. 1.855/2018 al președintelui ANAF pentru aprobarea Procedurii de anulare a impozitului pe venit stabilit pentru anul 2018 prin decizii de plăti anticipate. Procedura se aplică persoanelor fizice care, până la dată intrării în vigoare a Ordonantei de Urgență a Guvernului nr. 25/2018 privind modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare, datorează impozit pe venit stabilit pentru anul 2018 în temeiul Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Aprobarea procedurilor privind definitivarea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice

În Monitorul Oficial nr. 745 din 29.08.2018 a fost publicat Ordinul nr. 2.093/2018 al președintelui ANAF pentru aprobarea procedurilor privind definitivarea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice, precum și modelul și conținutul unor formulare.

Prin prezentul ordin de aprobă:

  • Procedura de stabilire a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice și de emitere a deciziilor de impunere anuală;
  • Procedura privind stabilirea sumei reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit/unităților de cult și a cheltuielilor admise cu bursele private, acordate potrivit legii;
  • Modelul și conținutul formularului 250 „Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din România de persoanele fizice” și formularului 251 „Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din străinătate de persoanele fizice”. Formularele menționate se utilizează pentru definitivarea impozitului anual datorat pe veniturile realizate de persoanele fizice în anul 2017.

 

 

  • Etichete :
image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?