POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE | Edenred Skip to main content

POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE

Prelucrarea datelor cu caracter personal în aplicaţia mobilă MyEdenred

VERSIUNE DIN: AUGUST 2020

1. CINE SUNTEM?

1.1. Această Politică de Confidenţialitate îţi explică modul în care noi, Edenred Romania S.R.L., cu sediul în Bucureşti, Calea Şerban Vodă 133, sector 4, CUI RO10696741, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/5659/1998, (denumită în continuare „Edenred” sau „Noi”) prelucrăm datele tale cu caracter personal.

1.2. Te invităm să citești cu atenție prezenta politică de confidențialitate pentru a fi informat în mod adecvat în privința modului în care Noi, în calitate de operatori de date cu caracter personal, prelucrăm datele tale și respectăm drepturile pe care le ai în calitate de persoană vizată.

2. CE INFORMAŢII COLECTĂM DESPRE TINE?

2.1. Dacă ești beneficiar al tichetelor emise de Edenred pe suport hârtie, indiferent de tipul acestora, vom prelucra datele tale cu caracter personal solicitate de legislația în vigoare pentru emiterea acestor tichete, respectiv nume, prenume, cod numeric personal colectate prin intermediul angajatorului tău, informații referitoare la Partenerii Comercianți unde ai utilizat tichetele. Opțional, pentru o mai bună comunicare, ne poți oferi și adresa de e-mail și cea de poștă sau numărul de telefon. Vom prelucra, de asemenea, orice alte date cu caracter personal ne vei furniza direct (prin corespondența purtată, în scris sau telefonic).

2.2. Dacă ești beneficiar al tichetelor emise de Edenred pe suport electronic, indiferent de tipul acestora, vom prelucra datele tale cu caracter personal solicitate de legislația în vigoare pentru emiterea acestor tichete, respectiv nume, prenume, cod numeric personal colectate prin intermediul angajatorului tău, informații despre cardul tău (cod de activare card, seria cardului, PAN, număr cont, data emiterii și a expirării cardului, soldul cardului, valabilitatea tichetelor încărcate pe card), informații referitoare la tranzacțiile pe care le realizezi cu cardul la Partenerii Comercianți unde ai utilizat tichetele, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizezi în mod direct în contextul creării contului de utilizator sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea site-urilor noastre enumerate la pct. 2.4. Opțional, pentru o mai bună comunicare, ne poți oferi și adresa de e-mail și cea de poștă sau numărul de telefon. Vom prelucra, de asemenea, orice alte date cu caracter personal ne vei furniza direct (prin corespondența purtată, în scris sau telefonic).

2.3. Dacă ești beneficiar al unor carduri care conțin monedă electronică (card Spendeo), suplimentar datelor menționate la pct. 2.2, atunci când legislația impune măsuri de prevenire a spălării banilor și a combaterii actelor de terorism, vom prelucra copia actului de identitate, istoricul tranzacțiilor tale și vom colecta informații despre tine din surse publice pentru a ne asigura că nu figurezi în liste internaționale de sancțiuni.

2.4. Dacă ești vizitator al www.edenred.ro, my.edenred.ro, www.ticketonthego.ro, econtract.edenred.ro, www.spendeo.com, vom prelucra datele tale cu caracter personal pe care le furnizezi în mod direct în contextul utilizării acestor site-uri, cum ar fi datele pe care le furnizezi atunci când îți creezi un cont, în cadrul formularului de contact, ale formularului de cerere de ofertă, ale formularului de comandă, ale formularului de recomandări, în măsura în care completezi astfel de formulare. De asemenea, prelucrăm datele generate prin accesarea și utilizarea site-urilor (informații despre dispozitivul utilizat – computer, telefon, tableta – informații de jurnal, precum adresa IP, interogările de căutare, tipul de browser, limba acestuia, setările hardware, data și ora solicitării), inclusiv datele privind preferințele tale sau alte date colectate prin intermediul tehnologiilor de analiză a activității utilizatorilor pe paginile de internet (cum ar fi cookies; îți recomandăm să citești și Politica noastră de cookies).

2.5. Dacă aplici pentru un job în cadrul Edenred în calitate de candidat, prin accesarea secțiunii Cariere disponibilă pe www.edenred.ro sau prin orice alt mod, vom prelucra datele tale cu caracter personal pe care le furnizezi în acest context, cum ar fi nume, prenume, adresa de e-mail, telefon, experiență precum și orice alte date incluse în documentele pe care alegi să ni le furnizezi.

2.6. Dacă ești persoană de contact a Partenerilor (Clienți, Parteneri Comercianți, Furnizori) sau potențialilor Parteneri, vom prelucra datele tale de contact, cum ar fi nume și prenume, adresă de e-mail și telefon, poziție/funcție, adresa locului de munca, informații pe care le furnizezi în contextul inițierii sau desfășurării relației contractuale cu Partenerii sau potențialii Parteneri. De asemenea, putem obține datele tale de contact în cadrul programelor noastre de recomandări, de la vizitatorii site-urilor noastre menționate la pct. 2.4 sau utilizatorii aplicației mobile MyEdenred, asigurându-ne însă că cel ce ne transmite datele tale de contact a obținut în prealabil acordul tău pentru o astfel de acțiune.

2.7. Dacă ești utilizator al aplicației MyEdenred, în vederea creării contului și înrolarea cardului în serviciile de plată Edenred Pay și Apple Pay, vom prelucra datele tale cu caracter personal reprezentate de nume, prenume, adresa de e-mail și parola de acces (parola de acces va fi prelucrată în forma criptată), datele de identificare a cardului tău Edenred (seria formată din 10 cifre afișată pe spatele cardului și ultimele cifre din numărul afișat pe fața cardului), orașul și județul de reședință. Orașul și județul de reședință sunt colectate în baza prevederilor legale referitoare la combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului.

Opțional, la momentul creării contului în aplicație, ne poți oferi și numărul de telefon mobil.

Pentru o mai bună calitate a serviciilor oferite, în cadrul Aplicației vom prelucra istoricul tranzacțiiilor efectuate, pe care ți le vom afișa pentru o mai bună gestionare a cheltuielilor, soldul cardului, valabilitatea tichetelor incărcate pe card, precum și codul PIN, pe care ți-l putem reaminti în urma parcurgerii unei proceduri de securitate.

În vederea asigurării funcționalității Aplicației, vom prelucra datele referitoare la dispozitivul utilizat (hardware) și sistemul de operare, informații de jurnal, precum adresa IP, data și ora utilizării Aplicației, inclusiv datele privind preferințele tale referitoare la comunicări de marketing.

2.8. Prin intermediul site-urilor și aplicațiilor noastre nu vor fi colectate și divulgate date privind originea rasială sau etnică, convingerile politice, religioase, filozofice sau de natura similară, de apartenență sindicală sau date cu caracter personal privind starea de sănătate sau viața sexuală.

3. PENTRU CE SUNT UTILIZATE DATELE PERSONALE ŞI CARE SUNT TEMEIURILE PRELUCRĂRILOR?

3.1. Dacă ești beneficiar al tichetelor emise de Edenred, pe suport hârtie sau pe suport electronic sau al unor carduri care conțin monedă electronică (card Spendeo), vom prelucra datele tale personale astfel:

  • a) pentru desfășurarea relației contractuale dintre angajatorul tău şi Edenred, respectiv pentru emiterea tichetelor, voucherelor sau cardurilor conform comenzii angajatorului tău, pentru trimiterea informărilor referitoare la încărcările de sume pe cardul tău, pentru trimiterea informărilor referitoare la tichetele care expiră și procesarea tranzacțiilor efectuate de către tine. De asemenea, pentru procesarea solicitărilor tale în legătură cu accesarea/utilizarea produselor noastre.

    Temei: Prelucrarea datelor tale în acest scop are la bază contractul încheiat între angajatorul tău și Edenred, precum și prevederile legale în vigoare care precizează că anumite tipuri de tichete trebuie să fie personalizate cu nume, prenume și cod numeric personal. Furnizarea datelor tale cu caracter personal este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea acordării beneficiului extrasalarial negociat cu angajatorul tău. Refuzul furnizării datelor de contact (email sau telefon) înseamnă că nu te vom mai putea informa în legatură cu incărcările de sume pe cardul tău sau tichetele care expiră, insă nu va produce nicio consecință negativă referitoare la funcționalitatea produselor noastre.

  • b) analize și statistici privind utilizarea produselor noastre

    Temei: Suntem preocupați de îmbunătățirea constantă a calității produselor și serviciilor noastre. În baza interesului nostru legitim, utilizăm datele pe care le colectăm de la tine sau alte date pe care le generăm / deducem din datele primite de la tine ori rezultate din utilizarea produselor noastre pentru diverse statistici, analize și studii. Atunci când realizăm analize statistice ale utilizării produselor și serviciilor noastre, datele analizate sunt strict protejate, iar rezultate agregate sunt utilizate intern sau pot fi comunicate partenerilor comerciali în baza unei relații contractuale existente în acest sens, fără a permite identificarea persoanelor vizate și cu respectarea cerințelor legale aplicabile.

  • c) pentru transmiterea de mesaje având ca scop imbunătățirea serviciilor (sondaje de opinie sau chestionare)

    Temei: Pentru că suntem preocupați ca tu să ai o interacțiune cât mai bună cu produsele și serviciile noastre, în baza interesului nostru legitim, vom folosi datele tale (email și telefon), în calitate de utilizator al produselor noastre sau obținute în orice alt context în care ai pus aceste date la dispoziția reprezentanților societății noastre, pentru a-ți cere opinia în legătură cu calitatea produselor noastre. Nu vom cere niciodată mai mult decât feedback-ul tău referitor la utilizarea produselor noastre și vom folosi răspunsurile tale ca să facem produsele și serviciile noastre mai simplu și mai eficent de utilizat.

  • d) marketing direct și alte comunicări comerciale

    Temei: Îți vom transmite aceste comunicări doar dacă am obținut acordul tău. Ne dorim să te ținem la curent cu noutățile privind legislația ce stă la baza soluțiilor și serviciilor Edenred, privind produsele noastre și ale partenerilor noștri. Îți vom putea transmite materiale promoționale pentru a te informa în legătură cu produsele noastre sau ale partenerilor noștri. În plus, îți vom putea lansa invitații de a participa la evenimentele, promoțiile și campaniile desfășurate de Edenred independent sau în colaborare cu unul sau mai mulți parteneri și pentru a-ți comunica alte informații similare care considerăm că pot fi de interes pentru tine. Furnizarea datelor în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări pentru tine.

  • e) crearea de profiluri în vederea personalizării ofertelor promoționale

    Temei: Edenred poate segmenta proprii clienți în funcție de mai multe criterii pentru a-i clasifica în diverse categorii în scopuri de marketing și/sau în scop de analiză. Prelucrarea datelor tale în acest scop are la bază interesul legitim. Aceste profiluri nu presupun luarea de decizii exclusiv automate. Dorim să îți oferim produse și servicii cât mai relevante, în acord cu profilul și aria ta de interes. De aceea, putem analiza datele și informațiile despre tine din următoarele surse: (i) datele colectate în urma interacțiunii tale cu site-urile noastre menționate la pct. 2.4; (îi) datele privind utilizarea produselor noastre obținute din diferite surse: date furnizate de tine, date obținute din comenzile plasate de clienți, istoric și comportament tranzacții, date rezultate din utilizarea site-urilor noastre sau a aplicației mobile MyEdenred.

  • f) îndeplinirea unor obligații legale

    Temei: Ne revin anumite obligații legale care presupun prelucrare de date cu caracter personal, precum: i) pentru anumite produse, avem obligații specifice în legătură cu prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, motiv pentru care vom face operațiuni de cunoaștere a clientelei și orice alte operațiuni impuse de lege; îi) plata impozitelor și a contribuțiilor relevante, raportarea către autoritățile fiscale relevante și ținerea unor evidențe contabile (spre exemplu, atunci când participi la un concurs organizat de Noi și câștigi premii care sunt supuse impozitării); iii) arhivarea datelor conform legislației aplicabile;

  • g) pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în justiție în cadrul unei proceduri în fața unei instanțe, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri oficiale în care este implicată Edenred, precum și pentru soluționarea cererilor, plângerilor sau a reclamațiilor tale.

    Temei: Prelucrarea datelor tale în acest scop are la bază interesul nostru legitim de a ne apăra drepturile și interesele.

  • h) pentru crearea contului în aplicația MyEdenred și înrolarea cardului în serviciile de plata Edenred Pay și Apple Pay

    Temei: Pentru că dorim să iți oferim cele mai moderne și facile moduri de a efectua plăți, poți plăti cu cardul tău prin intermediul telefonului mobil. Prelucrarea datelor tale în acest sens se bazează pe consimțământul tău. Acesta poate fi retras oricând, fără a afecta insă prelucrările efectuate până la retragerea acestuia.

3.2. Dacă aplici pentru un job în cadrul Edenred în calitate de candidat, vom prelucra datele personale primite prin intermediul secțiunii „Cariere” a www.edenred.ro în scop de recrutare.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază demersurile la cererea ta pentru încheierea unui contract. În cazul în care aplici pentru un post anume, dar nu ești selectat pentru postul pentru care ai aplicat, vom continua să îți prelucrăm datele în baza interesului nostru legitim de a te avea în vedere și pentru alte posturi vacante similare cu cele pentru care ai aplicat inițial, cu excepția cazului în care ne vei solicita ca datele tale cu caracter personal să nu mai fie prelucrate în acest scop. Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea Edenred de a te avea în vedere în procesul de recrutare pentru diferite posturi.

3.3. Dacă ești vizitator al www.edenred.ro, my.edenred.ro, www.ticketonthego.ro, econtract.edenred.ro, www.spendeo.com, prelucrăm datele tale cu caracter personal astfel:

  • a) pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (de exemplu, e-mail), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Edenred.

    Temei: Îți vom transmite aceste comunicări doar dacă am obținut acordul tău. Îți poți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru acceptul privind comunicările comerciale. Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor tale în acest scop nu va avea urmări pentru tine.

  • b) pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența ta oferită pe aceste site-uri.

    Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază interesul legitim al Edenred de a asigura funcționarea corectă a site-urilor, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor acestor site-uri, inclusiv prin soluționarea diferitelor întrebări sau reclamații. În lipsa acestor date nu vom avea posibilitatea de a te ajuta în soluționarea problemei pe care o întâmpini.

3.4. Dacă ești persoană de contact a Partenerilor (Clienți, Parteneri Comercianți, Furnizori) sau potențialilor Parteneri, Edenred prelucrează datele tale cu caracter personal astfel:

  • a) pentru inițierea sau desfășurarea relației contractuale dintre Edenred și Parteneri sau potențiali Parteneri.

    Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază atât necesitatea încheierii și executării unui contract, cât și interesul legitim al Edenred de a iniția și desfășura relațiile contractuale în contextul oferirii serviciilor prestate de către Noi. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop poate avea drept consecințe imposibilitatea Edenred de a-și desfășura activitatea.

  • b) pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (de exemplu, e-mail), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Edenred.

    Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop se va face în baza interesului legitim al Edenred de a transmite comunicări adresate profesioniștilor menite să asigure promovarea și dezvoltarea afacerii Edenred și să faciliteze, totodată, accesul clienților / partenerilor săi la serviciile oferite de Edenred ce ar putea fi utile / de interes pentru afacerile acestora.

  • c) pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță (email și telefon), de comunicări referitoare la îmbunătățirea serviciilor noastre

    Temei: Pentru că avem un interes comercial legitim de a pastra o legătură cu partenerii noștri în vederea îmbunătățirii serviciilor și produselor pe care le oferim, iți vom trimite comunicări legate de gradul de mulțumire pe care îl ai față de relația cu compania noastră (de ex.: sondaje de satisfacție aferente comenzilor efectuate), deoarece suntem într-o relație contractuala cu societatea pe care o reprezinți și ești cea mai în măsură persoană pentru a ne comunica un feedback referitor la interacțiunea cu Edenred.

  • d) pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (de exemplu, e-mail), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de parteneri ai Edenred.

    Temei: Pentru acest scop vom prelucra datele tale în baza consimțământului tău, exprimat în mod direct, și în baza consimțământului indirect, colectat prin intermediul contractului, pentru persoanele care prin natura funcției lor pot primi astfel de comunicări.

3.5. Dacă ești utilizator al aplicației MyEdenred, vom prelucra datele tale cu caracter personal astfel:

  • a) pentru realizarea serviciilor conexe funcționării cardurilor Edenred (activare cont, activare card, vizualizare istoric tranzacții, alimentări, sold, sume care expiră, reamintire PIN, blocare card în caz de furt sau pierdere, sugestii și sesizări) și pentru procesarea solicitărilor tale în legătură cu accesarea/utilizarea produselor noastre.

    Temei: Prelucrarea datelor tale în acest scop are la bază contractul încheiat între angajatorul tău și Edenred și respectarea unor cerințe legale prevăzute de legislația privind acordarea biletelor de valoare, care precizează că trebuie să îți asigurăm accesul la soldul disponibil sau la blocarea cardului, iar furnizarea datelor tale cu caracter personal este necesară în vederea utilizării serviciilor în cadrul Aplicației.

  • b) analize și statistici privind utilizarea produselor noastre

    Temei: Suntem preocupați de îmbunătățirea constantă a calității produselor și serviciilor noastre. În baza interesului nostru legitim, utilizăm datele pe care le colectăm de la tine sau alte date pe care le generăm / deducem din datele primite de la tine ori rezultate din utilizarea produselor noastre pentru diverse statistici, analize și studii. Atunci când realizăm analize statistice ale utilizării produselor și serviciilor noastre, datele analizate sunt strict protejate, iar rezultate agregate sunt utilizate intern sau pot fi comunicate partenerilor comerciali în baza unei relații contractuale existente în acest sens, fără a permite identificarea persoanelor vizate și cu respectarea cerințelor legale aplicabile.

  • c) reclamă, marketing și publicitate, activități de promovare a produselor și serviciilor Edenred România S.R.L. și ale partenerilor săi, desfășurarea campaniilor promoționale, transmiterea de newslettere (buletine informative)

    Temei: Prelucrarea datelor tale în acest scop are la bază consimțământul tău. Când îţi creezi contul, poți alege să primești diverse comunicări comerciale de la noi, pentru a-ți îmbunătăți experiența de shopping și a te ajuta să beneficiezi de oferte avantajoase de la partenerii noștri. Poți alege să primești noutăți și oferte prin diverse modalităţi (e-mail, sms sau notificări push pe ecranul telefonului mobil), cu precizarea că îţi poţi modifica oricând opţiunea în cadrul secţiunii „Setări”.

  • d) crearea de profiluri în vederea personalizării ofertelor promoționale

    Temei: Edenred poate segmenta proprii clienți în funcție de mai multe criterii pentru a-i clasifica în diverse categorii în scopuri de marketing și/sau în scop de analiză. Prelucrarea datelor tale în acest scop are la bază interesul legitim. Aceste profiluri nu presupun luarea de decizii exclusiv automate. Dorim să îți oferim produse și servicii cât mai relevante, în acord cu profilul și aria ta de interes, de aceea poți să primești diverse comunicări comerciale personalizate de la noi, pentru a-ți îmbunătăți experiența de shopping și a te ajuta să beneficiezi de oferte avantajoase de la partenerii noștri. Ofertele promoționale ale partenerilor noștri prezentate în cadrul Aplicației pot fi generale sau personalizate. Ofertele promoționale generale afișate în cadrul Aplicației nu implica o prelucrare de date cu caracter personal, prin urmare vor fi afișate tuturor utilizatorilor Aplicației. Personalizarea ofertelor se va realiza în funcţie de unul sau mai multe dintre următoarele criterii: judeţul/orașul de reşedinţă, sexul, vârsta, obiceiuri de cumpărare rezultând din tranzacţiile tale efectuate cu cardurile Edenred, afișate în Aplicaţie.

  • e) îndeplinirea unor obligații legale

    Temei: Ne revin anumite obligații legale care presupun prelucrare de date cu caracter personal, cum ar fi obligații specifice în legătură cu prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, raportarea către autoritățile fiscale relevante și ținerea unor evidențe contabile.

  • f) pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în justiție în cadrul unei proceduri în fața unei instanțe, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri oficiale în care este implicată Edenred, precum și pentru soluționarea cererilor, plângerilor sau a reclamațiilor tale.

    Temei: Prelucrarea datelor tale în acest scop are la bază interesul nostru legitim de a ne apăra drepturile și interesele.

  • g) pentru transmiterea de mesaje având ca scop îmbunătățirea serviciilor (sondaje de opinie sau chestionare)

    Temei: Pentru că suntem preocupați ca tu să ai o interecțiune cât mai bună cu produsele și serviciile noastre, în baza interesului nostru legitim, vom folosi datele tale (email și telefon), în calitate de utilizator al produselor noastre sau obținute în orice alt context în care ai pus aceste date la dispoziția reprezentanților societății noastre, pentru a-ți cere opinia în legătură cu calitatea produselor noastre. Nu vom cere niciodată mai mult decât feedback-ul tău referitor la utilizarea produselor noastre și vom folosi răspunsurile tale că să facem produsele și serviciile noastre mai simplu și mai eficient de utilizat.

  • h) pentru efectuarea de plăți prin intermediul serviciilor Apple Pay și Edenred Pay

    Temei: Pentru că dorim să iți oferim cele mai moderne și facile moduri de a efectua plăți, poți plăti cu cardul tău prin intermediul telefonului mobil. Prelucrarea datelor tale în acest sens se bazează pe consimțământul tău. Acesta poate fi retras oricând, fară a afecta însă prelucrările efectuate până la retragerea acestuia.

4. UTILIZAREA APLICAȚIEI

4.1. Edenred nu obligă nicio persoană să furnizeze toate datele și informațiile solicitate, însă își rezervă dreptul ca, în lipsa furnizării informațiilor și datelor necesare, să nu permită deschiderea contului de utilizator al aplicației mobile MyEdenred.

4.2. Te rugăm să furnizezi numai date și informații reale și, în mod special, să nu furnizezi date de identificare care nu îți aparțin (spre exemplu să nu folosești o adresă de email falsă sau care aparține unei alte persoane). Pe cale de consecință, Edenred își rezervă dreptul de a verifica veridicitatea datelor și informațiilor furnizate de tine în procedura creării contului de utilizator, precum și dreptul de a refuza deschiderea unui cont de utilizator dacă informațiile furnizate sunt nereale sau, după caz, de a suspenda sau închide un astfel de cont. Totodată, în calitate de utilizator înțelegi și accepți că ești exclusiv și deplin responsabil pentru informațiile furnizate în procedura creării contului de utilizator, atât față de Edenred, cât și față de orice alt terț care ar putea fi prejudiciat.

4.3. Contul de utilizator are caracter personal, iar tu ai obligația să:

  • ● cnu transferi, (temporar sau permanent, cu titlu gratuit sau oneros) dreptul de utilizare al Aplicației sau contul de utilizator niciunui terț.
  • ● cpăstrezi confidențialitatea datelor de acces în Aplicație și să notifici despre orice utilizare neautorizată și despre orice eventuală breșă de securitate pe care o suspectezi sau o identifici.

5. CUI DEZVĂLUIM DATELE TALE?

5.1. De la caz la caz, putem dezvălui datele tale cu caracter personal, exclusiv pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, către:

  • a) companiile din cadrul Grupului Edenred;
  • b) furnizorii noștri de servicii (acționând fie ca operatori, fie ca persoane împuternicite de Noi) și pe care Noi îi contractăm pentru servicii administrative și de procesare a tranzacțiilor, pentru marketing, alți furnizori de servicii (de exemplu, societatea producătoare de carduri, furnizorii de servicii de plată, societăți de curierat, furnizori de servicii IT);
  • c) agenții de cercetare de piață care derulează studii de piață pentru Noi;
  • d) alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a produselor și serviciilor noastre;
  • e) autoritățile publice, dacă dezvăluirea este necesară pentru a ne conforma cu o obligație prevăzută de legislația aplicabilă;
  • f) angajatorul tău, partener comercial Edenred, la cererea acestuia.

5.2. Transmiterea datelor tale personale către destinatarii susmenționați se va face numai în temeiul unui angajament de confidențialitate şi de asigurare a unui nivel adecvat de securitate din partea acestora, prin care se garantează că datele personale sunt păstrate în siguranță şi că transmiterea lor se face conform legislației în vigoare.

6. TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal furnizate către Noi pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană. În cazul plăților electronice cu mobilul, datele pot fi transferate în afara Uniunii Europene, către subprocesatori, în vederea efectuării de activități de prelucrare specifice, în baza unor garanții suficiente pentru punerea în aplicare a unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate și în temeiul unui mecanism adecvat de transfer de date legal prevăzut de legislația aplicabilă în materie de protecție a datelor precum clauzele contractuale standard aprobate de Comisia Europeană pentru transferul datelor cu caracter personal către o țară terță.

7. DURATA PRELUCRĂRII

7.1. În general, vom prelucra datele tale cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus, cu excepţia situaţiilor în care dispoziţiile legale prevăd sau ne obligă altfel. Astfel:

  • ● cu privire la emiterea de tichete pe suport electronic sau hârtie, vom păstra datele tale pe perioada existenței unei relații contractuale cu angajatorul tău; în anumite cazuri specifice, conform politicilor interne ale Edenred, putem păstra datele tale pe o perioadă suplimentară rezonabilă necesară exercitării sau apărării unor drepturi ale noastre în legătură cu produsele/serviciile oferite și datele personale prelucrate;
  • ● cu privire la emiterea de carduri conținând monedă electronică, vom păstra datele tale pe perioada de 7 ani calculată de la data încetării relației contractuale cu angajatorul tău sau cu partenerul care ți-a oferit acel card, cu excepția cazului în care suntem obligați legal să le păstrăm pentru o perioadă mai mare, sau, după caz, pe o perioadă suplimentară rezonabilă necesară exercitării sau apărării unor drepturi ale noastre în legătură cu produsele/serviciile oferite și datele personale prelucrate;
  • ● cu privire la comunicările comerciale transmise de Edenred sau de partenerii săi, vom păstra adresa ta de e-mail sau numărul tău de telefon în baza de date atât timp cât abonarea ta este activă; din momentul în care primim cererea ta de dezabonare, vom dezactiva trimiterea de astfel de comunicări către adresa ta de e-mail sau numărul tău de telefon;
  • ● cu privire la conturile online pe care le creezi în site-urile noastre menționate la pct. 2.4, vom păstra datele tale personale pe perioada existenţei contului şi ulterior pe perioada necesară dovedirii operaţiunilor efectuate prin intermediul contului; în situaţia în care ești beneficiar al produselor noastre sau persoana de contact a unui Partener (Client sau Comerciant Partener) și îți exerciți opțiunea de dezactivare a contului de utilizator, Edenred va interpreta această acțiune ca opțiunea ta de a te dezabona de la primirea de comunicări comerciale prin care te ținem la curent despre produsele și serviciile oferite de Noi. În acest sens, dacă alegi să îți dezactivezi contul de utilizator, nu îți vom mai trimite comunicări de acest gen. Totuși, dorim să te informăm că dezactivarea contului nu va avea ca efect automat ștergerea datelor tale cu caracter personal. În cazul în care dorești să nu îți mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau dacă dorești ștergerea datelor, îți poți exercita drepturile detaliate la punctul 8 de mai jos.
  • ● cu privire la formularul de contact şi formularul de cerere a unei oferte personalizate, vom păstra datele tale personale pe perioada necesară oferirii de răspunsuri la mesajele şi cererile tale şi dovedirii corespondenţei purtate cu tine;
  • ● cu privire la programele de recomandare clienţi/comercianţi, vom păstra datele tale personale pe perioada necesară derulării acestor programe şi dovedirii participării tale la aceste programe;
  • ● cu privire la candidaturile primite prin formularul din secţiunea „Cariere”, în cazul în care nu vom da curs acestor candidaturi, dacă ți-ai dat acordul, datele tale vor rămâne în baza de date Edenred pentru a participa în programe de recrutare ce vor fi desfășurate în viitor, dar nu mai mult de un an de la data colectării lor;
  • ● cu privire la realizarea de analize privind navigarea pe site-urile noastre şi interacţiunile tale cu site-urile, vom păstra datele pe o perioadă de până la 3 ani.
  • ● cu privire la contul online pe care îl creezi în Aplicație, vom păstra datele tale personale pe perioada existenţei contului şi ulterior pe perioada necesară dovedirii operaţiunilor efectuate prin intermediul contului; în situaţia în care îți exerciți opțiunea de dezactivare a contului de utilizator, Edenred va interpreta această acțiune ca opțiunea ta de a te dezabona de la primirea de comunicări comerciale prin care te ținem la curent despre produsele și serviciile oferite de Noi. În acest sens, dacă alegi să îți dezactivezi contul de utilizator, nu îți vom mai trimite comunicări de acest gen. Totuși, dorim să te informăm că dezactivarea contului nu va avea ca efect automat ștergerea datelor tale cu caracter personal. În cazul în care dorești să nu îți mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau dacă dorești ștergerea datelor, îți poți exercita drepturile detaliate la punctul 8 de mai jos.

7.2. Edenred poate şterge datele tale personale atunci când consideră că nu mai sunt necesare pentru scopurile în care au fost colectate.

7.3. În orice caz, dacă îți retragi acordul și nu mai există temeiuri juridice pentru prelucrare sau te opui prelucrării și nu există motive legitime și imperioase pentru prelucrare care să prevaleze, vom înceta prelucrarea datelor.

8. CARE SUNT DREPTURILE DE CARE BENEFICIEZI

8.1. În legătură cu această prelucrare de date, ai dreptul de a solicita accesul la datele tale cu caracter personal (ai dreptul de a obține de la Edenred confirmarea că prelucrează datele tale personale, precum și informații privind specificul prelucrării precum), rectificarea (modificarea) sau ștergerea acestora sau restricționarea prelucrării, dreptul de a te opune prelucrării în limitele și condițiile prevăzute de lege, precum și dreptul la portabilitatea datelor (ai dreptul să ne soliciți să furnizăm datele personale într-o formă structurată, utilizată frecvent și care poate fi citită în mod automatizat, spre exemplu în format Excel). De asemenea, dacă alegi să oferi consimțământul tău, ai dreptul să-l retragi în orice moment, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Edenred pe baza consimțământului exprimat de către tine înainte de retragerea acestuia. În plus, ai dreptul de a depune plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

8.2. Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a-ți exercita drepturile menționate mai sus, te rugăm să te adresezi la: gdpr-ro@edenred.com. Poți de asemenea transmite o cerere personalizată, semnată și datată cu datele tale personale pe care dorești să le actualizăm sau ștergem, la adresele noastre, în atenția responsabilului cu prelucrarea datelor cu caracter personal: Sediul Edenred Bucureşți, Calea Şerban Vodă 133, 040205 - Sector 4, Bucureşti. Monitorizarea respectării cerințelor legale în acest domeniu este asigurată inclusiv de către responsabilul cu protecția datelor desemnat în cadrul Grupului Edenred, având următoarele date de contact: dpo.romania@edenred.com.

9. ACTUALIZAREA INFORMAȚIILOR INCLUSE ÎN ACEASTĂ POLITICĂ

9.1. Edenred poate actualiza periodic prezenta Politică, pe măsură ce activitatea și serviciile prestate de aceasta se extind sau se schimbă, sau în situația în care Edenred este obligată potrivit legii să aducă modificări. În cazul în care Edenred face acest lucru, va afișa cea mai actuală versiune pe site-urile proprii. Prin urmare, te rugăm să verifici periodic dacă există actualizări. În cazul în care Edenred aduce modificări majore practicilor specificate în prezenta Politică, te vom notifica utilizând datele de contact disponibile.