Skip to main content
Articole

Cum îți transformi pensiunea într-un loc mai atractiv pentru turiști

Oricine are o pensiune și dorește să o transforme într-un loc cât mai primitor pentru cei care îi trec pragul știe că amenajarea și găsirea celor mai potrivite piese de mobilier și decorațiuni pot fi, de cele mai multe ori, o provocare. Deși frumusețea unei locuințe stă în sentimentul pe care ți-l creează, o pensiune trebuie să dea și senzația unei case departe de casă.

Cu toate acestea, adesea, proprietarii de pensiuni amână să le înfrumusețeze, pentru că acest lucru presupune costuri importante și un efort logistic considerabil. Însă există o mulțime de soluții care pot fi adoptate ușor și rapid, pentru a transforma o pensiune într-un loc cât mai atractiv pentru turiști.

Găsește variantele de finanțare potrivite

Cheltuielile de amenajare sunt destul de consistente, mai ales dacă ai de acoperit o suprafață mai mare, așa cum este cazul unei pensiuni. Pentru a amortiza din cheltuieli, prin atragerea unui număr mare de turiști, poți înscrie pensiunea pe o platforma de parteneriat cu comerciantii, o soluție care te va ajuta să generezi venituri prin oferirea de facilități celor care vin să petreacă aici câteva zile sau o vacanță întreagă.

Platforma de înscriere a comercianților în rețeaua Edenred are o mulțime de beneficii pentru toți cei care dețin o afacere în domeniul HoReCa:

  • Afișarea ofertelor în categoria „Oferte și Promoții” în aplicația mobilă MyEdenred
  • Bannere cu oferte în aplicația mobilă
  • Prezentarea ofertelor speciale în paginile dedicate din site
  • Afișarea logo-ului în email-urile de încărcare carduri
  • Inserturi în newsletterele trimise către utilizatori

Dacă vrei să faci modificări de amploare, poți solicita un împrumut bancar, mai ales dacă știi că schimbările pe care le aduci vor fi un motiv în plus pentru care turiștii vor alege să stea la pensiunea ta. Gândește-te la cea mai bună variantă de rambursare, care să-ți permită să rulezi sumele de bani necesare pentru renovarea unei unități de cazare.

transforma pensiunea intr-un business

Îmbunătățește spațiile deja existente

O pensiune nu înseamnă doar camerele de cazare pentru turiști, ci și o mulțime de anexe și spații de depozitare, de exemplu, care ajută la buna funcționare a acesteia și la o organizare eficientă. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care pensiunea oferă și servicii de masă, prin restaurantul propriu. Pensiunile cu restaurant sunt la mare căutare, iar clienții pot alege regim de demipensiune sau pensiune completă, în funcție de preferințe. Înscrierea într-o platformă de parteneriat cu comercianții înseamnă că turiștii pot plăti pentru serviciile de masă și cu cardul pentru tichete de masa, ceea ce simplifică lucrurile atât pentru clienți, cât și pentru personalul pensiunii.

De aceea, organizarea cât mai bună a fiecărei încăperi este esențială, mai ales dacă, pentru moment, nu poți construi sau extinde spațiile deja existente. Uneori, chiar și câțiva metri câștigați înseamnă un spațiu mare pentru o pensiune, unde este mereu nevoie de soluții pentru depozitare.

Poți încerca să reorganizezi spațiile și să intervii la nivelul structurii, dacă aceasta permite modificări. Poți crea pereți din rigips pentru delimitare sau poți renunța la unii pereți de compartimentare, pentru a câștiga mai mult spațiu. Este important să te documentezi înainte de a începe acest tip de lucrări, pentru că este posibil să ai nevoie de autorizații. Evident, vei avea nevoie și de specialiști care să evalueze dacă lucrările prevăzute nu influențează siguranța clădirii.

Înfrumusețarea și îmbunătățirea unei pensiuni se pot face cu fonduri minime și fără a o transforma într-un șantier. Analizează cu atenție spațiile de care dispui deja și pe cele de care ar mai fi nevoie, pentru ca pensiunea să funcționeze la capacitate maximă. Gândește-te la nevoile celor care vin aici în vacanță și încearcă să le oferi cele mai bune condiții și toate lucrurile de care au nevoie pentru a se relaxa.

Redecorează la interior și la exterior

Uneori, câteva schimbări care par mici pot face diferența, atunci când vine vorba despre decorarea unei pensiuni sau a unei locuințe. Dacă nu ai bugetul necesar sau nu dorești să începi lucrări de amploare, poți aduce câteva modificări care vor da un aspect cu totul nou atât la interior, cât și la exterior.

Deși la prima vedere pare o schimbare nesemnificativă, uneori, o vopsea poate schimba complet aspectul unei locuințe și al unei pensiuni. Dacă te gândești la o astfel de soluție, alege pentru exterior nuanțe plăcute de bej, cărămiziu sau maro ori tonuri de alb, dacă dorești să obții un aspect de rustic-modern.

În funcție de preferințe și de stilul pe care l-ai dat de la început pensiunii, poți alege decorațiuni care se potrivesc și care îmbunătățesc imediat aspectul, fără a investi sume foarte mari și fără modificări majore. Decorațiunile interesante și materialele de calitate pot fi un plus în ceea ce privește înfrumusețarea pensiunii.

Începând de la covoare și terminând cu ghivecele sau cu tablourile din cameră, orice idee de decor este oportună, dacă se potrivește cu restul ansamblului. Bambusul, lâna, lemnul natural și sticla sunt unele dintre cele mai căutate și folosite materiale pentru decorațiuni și au, în plus, și un preț accesibil. Acestea pot schimba complet felul în care arată pensiunea, oferind un aer proaspăt și atrăgător.

Detaliile fac diferența

transforma pensiunea intr-un business 2

La mare, la munte sau în orice zonă liniștită, o pensiune înseamnă, pentru turiști, o casă departe de casă, pentru cel puțin câteva zile. Relaxarea este importantă pentru toată lumea, de aceea majoritatea angajatorilor oferă ca beneficiu carduri de vacanță, pe care angajații să le folosească pentru a petrece un weekend sau o vacanță mai lungă într-o zonă din România în care să își încarce bateriile.

Dacă ai o pensiune, gândește-te ce ți-ar plăcea să găsești sau care sunt lucrurile de care ai nevoie atunci când pleci în concediu. Poate fi vorba despre saltele confortabile, textile moi și odihnitoare, decorațiuni plăcute și cât mai multe facilități care să transforme șederea într-un succes.

Cele mai mici detalii sunt importante pentru o relaxare completă, de la produsele de igienă până la florile pe care turiștii le găsesc în cameră. Nu uita de numărul suficient de prize, de veiozele cu lumină caldă, de draperiile care creează o atmosferă intimă și odihnitoare, de așternuturi confortabile și, mai ales, de curățenia impecabilă!

Dacă tocmai ți-ai construit o pensiune nouă sau vrei să amenajezi mai bine camerele din pensiunea pe care o ai deja, este important să ții cont de modul în care o amenajezi, astfel încât turiștii să se bucure de o vacanță reușită din toate punctele de vedere. Chiar dacă nu ai un buget foarte mare, sunt o mulțime de lucruri pe care le poți face, pentru a transforma pensiunea într-un loc cât mai atractiv pentru turiști.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?