Eveniment încheiat

Cum sa eviti capcanele juridice dintr-un business

Cu Ana-Maria Udriște

În luna mai am avut primul workshop offline. Am discutat despre capcanele juridice dintr-un business împreună cu Ana de la avocatoo.ro, avocat specializat în tehnologie, software, business și digital, și expertul nostru din BIZTRO Club pe legale.

 

 

calendar

Data: 09.05.2023, Ora 17:00

seats

Nr maxim de locuri: 20

Vezi workshop-ul

icon

Despre workshop

Care sunt cele mai mari greșeli pe care le poți face ca antreprenor?

1. Să nu-ți înregistrezi afacerea

2. Să nu ai contracte scrise sau, dacă ai, să folosești unele generice

3. Să nu ai termene de plată clare

4. Să nu protejezi ceea ce creezi și nici informațiile confidențiale

5. Să nu ai o politică de anulare și nici una de prelucrare a datelor

6. Să nu faci diferența între angajați și contractori

7. Să nu păstrezi bani pentru taxe

8. Să nu ai asigurare

9. Să nu ai licențe pentru soft-urile folosite

Sunt multe detalii care te pot salva în situații dificile. Regula de aur în domeniul legalelor este că Dacă nu ți s-a întâmplat până acum, nu înseamnă că nu ți se va întâmpla niciodată. Și dacă pe persoană fizică un conflict se derulează cu anumite consecințe, pe persoană juridică lucrurile stau mult mai serios.

Top lecții învățate la workshop

Orice contract trebuie să aibă o clauză de soluționare a conflictelor, în care să fie menționate mai multe variante, în afară de mediere. O altă clauză obligatorie este cea de anulare, bine detaliată.

Orice modificare într-un contract se face prin act adițional, chiar și încetarea de aplicabilitate a contractului înainte de data de expirare.

• Orice afacere trebuie să aibă un cont separat pentru amenzi – este o practică foarte utilă, folosită în companiile mari.

• Și orice afacere, oricât de mică, trebuie să aibă un cont separat pentru taxe. ANAF blochează conturile și pentru datorii de 1 leu.

Urmărește workshopul integral și află și ce alte probleme și necunoscute au primit răspuns de la Ana de la avocatoo.ro A fost o sesiune intensă de 2h de Q&A și cu siguranță te regăsești și tu prin aceste situații întrebate de participanți, daca deții sau gestionezi un #businessmic

Cine este trainer-ul?

image

Ana-Maria Udriște

Legal expert, fondator Avocatoo

  • icon
  • icon

Ana-Maria Udriște este fondator Avocatoo, unul dintre top 3 site-uri de profil juridic din România și cel mai premiat avocat din industria MarComm. Traduce domeniul juridic pe înțelesul antreprenorilor pe social media și este specializată pe tehnologie, social media, GDPR, investiții și daily business pentru antreprenori.