Skip to main content

Oferte și parteneriate

Vezi acum cele mai noi Oferte și parteneriate

Restaurant La Casa -10% reducere la livrare & ridicarea personală

Bucuresti

www.restaurantcasa.ro/ 021 317 2265 / 0740 257 595

LIVRARE LA DOMICILIU
Spoonful - Mâncare excepțională, direct la tine acasă.

Bucuresti

www.spoonful.ro / 0784.539.223

LIVRARE LA DOMICILIU
Efes Restaurant - Ai poftit? Am revenit?

Bucuresti

Bulevardul Nerva Traian 17 - 19 / 0737 018 590

LIVRARE LA DOMICILIU
Vezi toate ofertele

Vrei să devii client Edenred?

Articole

Valoarea maximă a tichetului de masă este acum 20 de lei pentru fiecare zi lucrată

Wednesday 01.04.2020

În cursul zilei de vineri, 20 martie, a fost publicată, în Monitorul Oficial, legea nr. 24/2020 care măreşte valoarea nominală maximă a tichetului de masă la 20 lei/zi lucrată. Modificarea va intra în vigoare la 1 aprilie
    
Valoarea tichetelor de masă va înregistra, astfel, o creştere semnificativă şi îndelung aşteptată de angajaţi, a căror putere de cumpărare va crește, de asemenea, cât şi de angajatori, care au, acum, și mai multe resurse să își sprijine angajații, într-o perioadă dificilă. În prezent, cardurile şi tichetele de masă reprezintă cel mai utilizat şi apreciat beneficiu extrasalarial din România, cu peste 2,5 milioane de angajaţi primind, în fiecare lună, tichete sau carduri de masă din partea angajatorilor. 

Obiceiurile alimentare ale persoanelor active au evoluat foarte mult  în ultimii ani, românii fiind mai preocupaţi de o alimentaţie echilibrată şi de impactul acesteia în starea generală de sănătate pe termen mediu şi lung. Odată cu majorarea valorii tichetului de masă la 20 de lei pentru fiecare zi lucrată, și mai mulți angajaţi vor putea lua un prânz mai hrănitor și vor avea acces la mai multe opţiuni pentru un stil de viaţă sănătos. Indiferent dacă angajații merg, în continuare, la serviciu sau lucrează de acasă, în regim de telemuncă au dreptul la tichete de masă. Cu acest ajutor, își vor putea menține obiceiul de a mânca sănătos la prânz. Într-o perioadă în care sănătatea este pe primul lor, un prânz echilibrat din punct de vedere nutrițional este un drept al oricărui angajat. Beneficiile se văd inclusiv în creşterea performanţei acestora, în scăderea absenteismului, dar şi în reducerea rulajului de personal. 

Tichetele de masă reprezintă o indemnizaţie zilnică de hrană şi pot fi acordate salariaţilor de companiile angajatoare, valoarea lor fiind scutită de taxe şi impozite salariale şi patronale. Pentru angajatori, această facilitate fiscală înseamnă realizarea unor economii considerabile în costurile cu personalul, faţă de varianta acordării unor sume echivalente în bani. Pentru angajaţi, tichetele de masă reprezintă o creştere importantă a puterii de cumpărare. 

Angajații care primesc carduri și tichete de masă le pot utiliza în unitățile alimentare deschise publicului în această perioadă, de unde pot comanda online sau prin telefon, precum și direct din unitate. Recomandăm ca ridicarea comenzii de mâncare pentru prânz să fie făcută cu grijă și respectând recomandările de siguranță oferite de autorități de către clienți, în mod direct, sau de la livratori. 

Sprijinind și restaurantele și cantinele care gătesc în regim de home delivery și take away în acest moment, utilizarea tichetelor de masă aduce un beneficiu major şi pentru stat, prin impactul pozitiv pe care acestea îl generează în productivitatea şi sănătatea populaţiei angajate, precum şi în diminuarea economiei informale (întrucât circuitul tichetelelor de masă este integral fiscalizat).  

Plafonul maxim până la care tichetele de masă sunt scutite de taxe şi impozite salariale şi patronale este stabilit periodic prin Ordin al Ministrului Muncii, fiind corelat cu indicele preţurilor de consum pentru produse alimentare.  După o stagnare în jurul valorii de 9,57 de lei/zi lucrată în anii ce au urmat crizei financiare din 2008-2010, valoarea nominală a tichetelor de masă a fost majorată începând cu anul 2016, ajungând, în 2018, la valoarea de 15,18 lei.

În contextul răspândirii COVID-19, recomandăm următoarele măsuri de prevenţie: 

1.    Plăţi contactless sau prin Apple Pay pentru Edenred Ticket Restaurant®, pentru contact minim cu factori şi medii de risc;
2.    Limitarea gestionării tichetelor pe suport hârtie şi a interacţiunii fizice cu alte persoane;
3.    Alegerea cardurilor în detrimentul hârtiei pentru evitarea întârzierilor sau blocajelor generate de serviciile de curierat necesare livrării tichetelor pe suport hârtie;
4.    Angajaţii care lucrează în regim de muncă la domiciliu nu mai sunt nevoiţi să iasă din casă pentru a primi tichetele.

Pentru a avea mai multe informații despre cum poți face față mai ușor în această perioadă, ti-am pregătit o serie de recomandări pentru angajatori, angajați și comercianți parteneri, ce pot fi accesate la acest link.
 

  • Etichete :