Skip to main content

Edenred achiziționează 34% din acţiunile UTA

UTA

Tranzacția include opțiunea de achiziţionarea unor acțiuni suplimentare, începând cu anul 2017, ceea ce va permite ca Edenred să-şi sporească participaţia la 51%.

Reprezentând o investiție de aproximativ 150 de milioane €, aceasta achiziţie îi oferă grupului Edenred o oportunitate unică de accelerare a creșterii pe piața de gestionare a cheltuielilor de afaceri (expense management).

Având peste 50 de ani de experiență, UTA oferă soluţii de gestionare a cheltuielilor pentru flote de vehicule grele pentru mai mult de 60.000 de clienţi din Europa, dintre care aproape 70% sunt bazaţi în Germania.

Prezent în 40 de țări europene, UTA oferă un card de combustibil care poate fi utilizat într-o rețea de peste 34.000 de staţii de combustibil afiliate, precum şi o soluție pentru plata taxelor de trecere. Compania oferă, de asemenea, servicii cu valoare adăugată, inclusiv: urmărirea și raportarea cheltuielilor, a consumului de combustibil și a kilometrajului; servicii de recuperare a TVA-ului, asistență pe șosea și servicii de mentenanţa pentru 500.000 de șoferii de camioane care au un card de UTA.

"Suntem încântați să ne unim forțele cu UTA, care are o experiență vastă pe piața europeană a cardurilor de combustibil și o rețea unică de stații de servicii și taxe", a declarat Jacques Stern, preşedinte Edenred şi Chief Executive Officer.

Add new comment

The comment language code.
About text formats

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Term