Acest site foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mai bună de navigare. Prin continuarea navigării în site, accepți modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici.
Utilizatori carduri 021 301 33 66
Companii 021 301 33 15
Edenred Online Posesori carduri
RO EN HU
RO
Tichete de creşă

Tichete
de creşă

Tichetele de creşă reprezintă un beneficiu extra-salarial oferit de angajatori salariaţilor încadraţi cu contract individual de muncă pentru încurajarea revenirii la muncă în schimbul concediului de îngrijire a copiilor de până la 3 ani.

De ce să oferi angajaţilor tăi tichete de creşă ?

Edenred Tichete de cresa În stoc

Angajaţii aleg să îşi reia activitatea la locul de muncă şi primesc în locul concediului de îngrijire a copilului tichete de creşă. Astfel, încurajezi revenirea la muncă a salariaţilor cu copii mici, în condiţii financiare optime.

 • Reducerea indisponibilităţii angajaţilor
 • Economisirea timpului şi banilor cheltuiţi pentru formarea personalului care ar prelua temporar atribuţiile părintelui intrat în concediu
 • Avantaje fiscale: deductibilitate  la calculul impozitului pe profit şi scutire de la plata taxelor social-salariale şi social-patronale

Salariaţii pot cheltui liber tichetele de creşă în creşe de stat sau particulare, precum şi în unităţile educaţionale specializate.

Despre tichetele de creşă

Tichete de cresa

Conform Legii 193/2006 tichetele de creșă se acordă la cerere, unuia dintre părinţi sau opţional, tutorelui, celui căruia i s-au încredinţat copii.

În prezent valoarea lunară a tichetelor de creşă este 450 lei, iar această valoare se indexează semestrial.

De ce să accepţi plata cu tichete în creşă sau grădiniţa ta?

 • Obţii o vizibilitate crescută în rândul părinţilor salariaţi
 • Imaginea ta are de câştigat
 • Utilizezi o metodă de plată modernă şi sigură

Tichetele de creşă sunt acordate de către angajator salariaţilor care aleg să revină cât mai curând la serviciu după naşterea unui copil, fiind deductibile şi scutite de taxe sociale.

În calitate de partener afiliat la sistemul tichetelor de creşă, beneficiezi de siguranţă deplină şi rapiditate în decontarea sumelor aferente tichetelor încasate.

Cum poţi utiliza tichetele de creşă?

Sumele oferite sub formă de tichete de creşă sunt deductibile şi scutite de taxele patronale şi salariale atât la nivelul angajatorului, cât şi la nivelul angajatului. Singurul impozit pe care trebuie să-l plătească angajatul beneficiar este impozitul pe venitul din tichete de creşă, cu cota de 10%.

Beneficii tichetului de creşă :

 • îţi suplimentezi veniturile cu 440 lei lunar, într-o perioadă costisitoare pentru familie; această sumă este exclusă de plata contribuţiilor sociale
 • copilul tău are asigurată cea mai bună îngrijire, de către personal profesionist
 • eviţi devalorizarea profesională, revenind la serviciu rapid
 • poţi solicita afilierea oricărei creşe care nu face încă parte din reţeaua de parteneri ai tichetului de creşă, contactând Edenred telefonic sau prin email

Cum beneficiezi de tichetele de creşă?

Pentru a beneficia de tichetele creşa, ai nevoie de următoarele:

 • cerere pentru acordarea tichetelor de creşă
 • actul doveditor eliberat de creşă sau, după caz, unitatea educaţională la care este înscris copilul
 • declaraţie pe propria răspundere că nici celălalt părinte sau, după caz, tutore nu beneficiază de tichete de creşă
 • declaraţie pe propria răspundere că nici celălalt părinte nu beneficiază de concediul şi indemnizaţia care se acordă pentru creşterea copilului
 • livretul de familie (daca nu a fost eliberat livretul de familie, cererea va fi însoţită de copia certificatului de naştere al copilului sau a extrasului de naştere)
Cere Ofertă personalizatăCere Ofertă personalizată
x
Cod verificare reload
Reîncarcă
Sau contactează-ne la telefon 021 301 33 15