Skip to main content

Vrei să devii client Edenred?

Articole

Tichetele și cardurile cadou ramân și în 2017 varianta cea mai inspirată pentru bonusuri de Sărbători

Tichetele și cardurile cadou au ajuns in ultimii ani în topul preferințelor angajatorilor, dar și ale angajatilor, pentru ca aduc numeroase avantaje fiscale si logistice companiilor, asigurandu-le in acelasi timp angajatilor libertate si flexibilitate maxima in cheltuire.

«  Tichetele si cardurile cadou sunt  varianta ideala de recompensare a angajatilor si a partenerilor, care imbina flexibilitatea primelor in bani si memorabilitatea cadourilor fizice. Practic, acestea impaca atat nevoia companiilor de eficientizare a bugetelor si simplificare logistica, precum si dorinta angajatilor de a-si alege ei insisi cadouriile pe care si le doresc cu adevarat din cea mai variata retea de magazine partenere din tara», spune Dana Sintejudean, Director General al companiei Edenred in Romania.

Recentele modificari aduse Codului Fiscal nu au afectat regimul tichetelor cadou, acestea pastrandu-si avantajele fiscale atat pentru companii, cat si pentru angajati.

Acordare cu ocazia unor evenimente importante din an, tichetele cadou sunt scutite de taxe sociale salariale si patronale, în limita unui plafon maxim de 150 de lei per salariat si per copil minor și, începand de anul trecut, au fost exonerate si de impozitul pe venit aplicat la nivelul angajatilor.

Tichetele și cardurile cadou pot fi acordate atât angajaților, cât și copiilor minori ai acestora, de Crăciun, Paște și 1 iunie, iar de 8 martie pot fi oferite angajatelor.

Acest cadrul fiscal permite angajatorilor posibilitatea de a se arata foarte generosi cu angajatii, in cazul in care acestia sunt parinti. « De exemplu, in cazul unui angajat care are 2 copii minori, angajatorul are posibilitatea de a-i oferi tichete cadou in valoare de pana la 450 de lei complet scutiti de taxe sociale si impozit pe venit, respectiv 150 de lei per beneficiar. Craciunul este si o Sarbatoare pentru familii, iar cu ajutorul tichetelor cadou angajatorii pot oferi cadouri cu un impact emotional foarte personal, castigand loialitatea angajatilor », adauga Dana Sintejudean.

Tichetele cadou pot fi folosite de asemenea și pentru protocol, în relaţia cu partenerii de afaceri, persoane fizice sau juridice, sunt deductibile în limita a 2% din Profit.

Tichetele cadou folosite în campanii de marketing, studiul pieţei, reclamă şi publicitate sunt deductibile, putând fi încadrate în categoria cheltuielilor efectuate în scopul realizării de venituri.

Cea mai mare rețea de acceptare pentru tichetele si cardurile cadou de la Edenred

Pe lângă scutirea de impozite și taxe salariale, avantajul major al tichetelor și cardurilor cadou de la Edenred este libertatea de utilizare. Angajatii care primesc tichete cadou au la dispozitie cea mai mare rețea, cu peste 60.000 de comercianti parteneri in toata tara, din care isi pot cumpara orice tip de cadou.

Reteaua de comercianti parteneri Edenred include toate marile lanturi de hypermarket-uri si supermarket-uri, dar si brand-uri renumite de fashion si cosmetice, librarii , bijuterii, jucarii, IT & electronice, accesorii, decorațiuni, bricolaj, articole de sport, agentii de turism.

La randul lor, cardurile cadou de la Edenred pot fi cheltuite în magazine de toate tipurile, prezente in toata tara.

Edenred este lider pe piața tichetelor și cardurilor preplătite pentru angajați, atât în România, cât și la nivel internațional. În România, Edenred deservește peste 35.000 de companii-client și 1 milion de utilizatori pentru tichete și carduri de masă Ticket Restaurant®, tichete cadou,  carduri cadou, tichete de creșă, vouchere de vacanță, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

Cu ce te putem ajuta?