Skip to main content

Vrei să oferi card de masă Edenred?

Articole

Normele de aplicare a Legii tichetelor de masă au fost publicate pentru dezbatere publică

Acest draft al normelor de aplicare va fi în dezbatere publică timp de 10 zile, urmând ca după aceea să fie publicate normele finale.
 
Conform proiectului, tichetele de masă, care până acum puteau fi emise doar pe hârtie, vor putea fi emise în plus şi pe suport electronic (card).
 
Tichetele de masă pe hârtie vor beneficia de câteva îmbunătăţiri: de exemplu, vor putea fi utilizate mai mult de 2 tichete pe zi (aceasta fiind limita în prezent). De asemenea, salariaţii care lucrează mai mult de 8 ore/zi vor putea beneficia de mai mult de 1 tichet/zi lucrătoare.
 
Cardurile de masă vor putea fi utilizate doar în unităţile de alimentaţie dotate cu POS care vor accepta noul suport electronic, încheind un contract de afiliere specific pentru carduri de masă.
 
Tichetele de masă pe hârtie vor fi în continuare cheltuibile în cele peste 60.000 de magazine şi unităţi de alimentaţie deja afiliate Ticket Restaurant, reţeaua de parteneri afiliaţi fiind prezenta în toate judeţele, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.
 
Cardurile de masă nu vor permite retragerea de numerar. Nefiind carduri bancare, cardurile de masă nu vor avea un cont asociat şi nu vor impune nici un fel de comisioane sau costuri pentru salariaţi.
 
Companiile şi salariaţii vor putea alege, conform nevoilor şi dorinţelor fiecărora, între tichetele pe hârtie şi cele pe suport electronic (card).
 
 
 
Întrebări şi răspunsuri utile :
 
Este obligatorie trecerea la tichete electronice, în loc de tichete de masă pe hârtie?
Nu. Companiile şi salariaţii vor putea alege dacă doresc tichete pe suport de hârtie sau pe suport electronic.
 
Companiile vor fi obligate să opteze fie pentru tichete pe hârtie, fie pe suport electronic?
Nu. Companiile vor putea comanda atât tichete pe hârtie, cât şi pe suport electronic, chiar în cadrul aceleiaşi comenzi. Astfel vor putea oferi tuturor angajaţilor din companie cel mai potrivit beneficiu de masă.
 
Ce formă vor avea tichetele de masă electronice?
Tichetele de masă electronice vor fi emise pe suport de card. Cardurile de masă vor arăta şi vor funcţiona ca nişte carduri obişnuite, având însă anumite restricţii, de exemplu vor putea fi utilizate doar pentru plata produselor alimentare, exclusiv  în unităţi de alimentaţie afiliate, vor putea fi folosite numai pe teritoriul României şi nu vor putea fi utilizate pentru retragerea de bani cash de la bancomate.
 
În ce magazine se va putea plăti cu carduri de masă?
Cardurile de masă vor putea fi utilizate doar în unităţile de alimentaţie care vor adera la sistemul tichetele electronice, încheind un nou contract de afiliere specific.
 
Dacă un magazin  sau restaurant accepta tichete pe hârtie, va accepta automat şi plată cu tichete electronice?
Nu. Pentru a accepta plată cu tichete electronice va trebui ca unitatea de alimentaţie să încheie un contract de afiliere nou, specific pentru tichete electronice.
 
Tichetele de masă sunt scutite de contribuţii salariale şi patronale. Cardurile de masă  vor fi şi ele scutite?
Da, cardurile de masă vor păstra exact acelaşi regim fiscal şi aceleaşi scutiri de taxe şi contribuţii ca şi tichetele pe hârtie.
 
Mai există carduri de masă în alte ţări?
Da, Edenred emite deja carduri de masă şi carduri de alte tipuri (carduri cadou etc) în 37 de ţări, fiind cel mai mare emitent de tichete şi carduri preplătite din lume.  De altfel, Edenred este singurul emitent care emite deja chiar în România un card preplătit : este vorba de cardul-cadou Compliments, emis din 2010, că alternativă electronică la Ticket Cadou.
  • Etichete :
image

Încă nu oferi carduri de masă angajaților tăi? Solicită o ofertă personalizată pe nevoile afacerii tale

Solicită oferta

Sau discută direct cu un consultant financiar Edenred pentru a primi mai rapid o ofertă personalizată.

Contactează-ne

Cu ce te putem ajuta?