Digitalizarea tichetelor de masă este pe un trend ascendent: Edenred a emis peste 750.000 de carduri Ticket Restaurant® | Edenred Skip to main content

Vrei să devii client Edenred?

Articole

Digitalizarea tichetelor de masă este pe un trend ascendent: Edenred a emis peste 750.000 de carduri Ticket Restaurant®

Peste 2.5 milioane de angajați din România primesc tichete de masă, acesta fiind cel mai utilizat beneficiu extra-salarial, folosit de companii pentru a susține masa de prânz a angajaților, în zilele de lucru.

Tichetele de masa electronice au fost lansate in octombrie 2015, ca urmare a unor modificări legislative care au permis emiterea lor pe suport electronic, pe lângă formatul clasic, de tichete pe hârtie, care funcționează în continuare în paralel cu cardurile.

Tichetele de masă electronice sunt un mare pas înainte în programele moderne de beneficii extra-salariale din România. Cardurile de masă de la Edenred simplifica procedurile administrative in randul companiilor si aduc salariatilor o flexibilitate sporita. Faptul că in doi ani de la lansarea tichetelor de masa electronice, peste 750.000 de salariați au optat deja pentru carduri de masa Ticket Restaurant confirmă apetitul românilor pentru tehnologiile digitale si pentru beneficiile pe care le aduc acestea în viața de zi cu zi”, spune Dana SintejudeanDirector General al Edenred Romania.

 

70% dintre cei 750.000 de angajati utilizatori ai cardurilor de masa Edenred lucreaza in companii mari, cu peste 100 de angajati. Tranzitia catre tichetele de masa electronice este in crestere in randul companiilor medii si mici, 20% dintre utilizatorii cardurilor de masa fiind angajati in companii avand intre 40 si 100 de angajati si alti 10% in companii cu mai putin de 40 de angajati.

 

Cardurile de masă Ticket Restaurant® de la Edenred pot fi utilizate pentru cumparaturi alimentare la peste 11.000 de comercianti parteneri, asigurând o acoperire de 100% la nivel național: hypermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare, restaurante, pizzerii, cofetarii, etc.
 

„O tendinta remarcabila este cresterea ponderii platilor cu cardurile de masa in restaurantele si magazinele alimentare de proximitate cu 8%. Acesta este un indicator puternic al faptului ca angajatii isi folosesc din ce in ce mai mult cardurile de masa in pauza de pranz, mai ales ca valoarea maxima a unui tichet de masa este in prezent 15,18 lei, acoperind costul unui pranz in cele mai multe cazuri. Solutiile Edenred sprijina obiceiuri de viata sanatoase, printre care alimentatia corecta si respectarea unei reale pauze de pranz”, spune Dana SintejudeanDirector General al Edenred Romania.

 

Cardurile de masa Edenred sunt emise sub licenta Mastercard, sunt securizate cu cip si cod PIN si permit plati contactless. In primul trimestru al anului 2017, ponderea platilor contactless a crescut la 87%, fata de 80% in anul 2016. Valoarea medie a tranzactiilor efectuate cu cardurile de masa de la Edenred a fost in primul trimestru 2017 de 36.2 RON, in crestere usoara fata de 34.5 RON in 2016.

 

Tichetele de masa, un beneficiu extra-salarial existent in peste 40 de tari, inclusiv in tarile membre ale Uniunii Europene, exista in Romania din 1999 si au scopul de a creste puterea de cumparare in randul angajatilor activi. Tichetele de masa au un impact pozitiv dovedit asupra companiilor, beneficiarilor, comerciantilor parteneri şi au inclusiv efecte pozitive asupra statului prin diminuarea economiei subterane. Valoarea maxima a unui tichet de masa care poate fi acordata unui angajat pentru fiecare zi lucratoare efectuata este de 15,18 lei. Cardurile și tichetele de masă pe hârtie au reglementări fiscale identice și vor continua să co-existe si in perioada urmatoare.

 

Edenred emite tichete de masă electronice prin intermediul cardurilor Ticket Restaurant®, atât în România, cât și în țări precum Franța, Germania, Cehia, Belgia, Spania, Slovacia, Austria, Grecia, Turcia. 
 

În România, Edenred deservește peste 35.000 de companii-client și 1.5 milioane de utilizatoripentru tichete și carduri de masă Ticket Restaurant®, tichete și carduri cadou, tichete de creșă, vouchere de vacanta, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

  • Etichete :