Skip to main content

Vrei să devii client Edenred?

Articole

Ordonanța de urgență nr. 33/2020

În Monitorul Oficial, Partea I, nr. 260 din 30 martie 2020 a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 33/2020 privind unele măsuri fiscale şi modificarea unor acte normative

Pe scurt:

  1. S-a prevăzut acordarea unei bonificații, de 5% sau 10%, după caz, calculată asupra impozitului datorat, plătitorilor de impozit pe profit și plătitorilor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, pentru plata anticipată aferentă trimestrului I, până la termenul scadent.
  1. Pe perioada stării de urgență, precum și în următoarele 30 de zile calendaristice de la data încetării stării de urgență, importatorii de medicamente, echipamente de protecţie, alte dispozitive sau echipamente medicale şi materiale sanitare care pot fi utilizate în prevenirea, limitarea, tratarea şi combaterea COVID-19 nu vor face plata efectivă la organele vamale, iar acestea din urmă nu vor solicita plata TVA-ului pentru astfel de importuri.
  1. Prin certificatul pentru situaţii de urgenţă, emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, se constată, în baza declaraţiilor pe propria răspundere, diminuarea veniturilor sau a încasărilor cu minimum 25% în luna martie 2020 prin raportare la media lunilor ianuarie şi februarie 2020 sau întreruperea parţială sau totală a activităţii ca efect al deciziilor emise de autorităţile publice competente pe perioada stării de urgenţă.

 

 

Cu ce te putem ajuta?