Acest site foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mai bună de navigare. Prin continuarea navigării în site, accepți modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici.
021 301 33 15 Edenred Online Posesori carduri
RO EN HU
RO
Noutăţi
Noutăţi
Află ultimele ştiri şi noutăți de la Edenred!

Edenred va lansa tichetele de masa in Republica Moldova

20.12.2017
Edenred urmeaza sa deschida o filiala in Republica Moldova, ca urmare a promulgarii Legii tichetelor de masa in luna octombrie 2017.
Edenred este compania care a creat acum mai bine de 60 de ani in Franta tichetele de masă Ticket Restaurant® și a dezvoltat modelul tichetelor si cardurilor preplătite în 42 de țări, fiind astazi liderul si promotorul inovatiei in  acest domeniu. Grupul Edenred conecteaza 750.000 de companii si organizatii client cu 43 de milioane de angajati si utilizatori ai serviciilor sale si 1.4 milioane de comercianti parteneri.

Tichetele de masă, un beneficiu extra-salarial existent în peste 40 de țări, inclusiv în țările membre ale Uniunii Europene, sunt unul dintre cele mai utilizate beneficii extra-salariale, fiind folosite de companii pentru a susține masa de prânz a angajaților în zilele de lucru.

Tichetele de masa, o realitate in Republica Moldova

In Republica Moldova a fost promulgata in luna octombrie 2017 Legea nr. 166 din 21.09.2017, care permite companiilor să acorde angajaților tichete de masă, urmând ca în curând să fie publicate normele de aplicare a Legii. Cu o populatie de 3.55 milioane de locuitori, in Republica Moldova activeaza peste 1 280 000 salariati.

Companiile si institutiile publice din Moldova vor putea acorda salariatilor tichete de masa pe suport de hartie sau card cu o valoare de maxim 45 de lei moldovenesti (aproximativ 2.1 €) pentru fiecare zi lucratoare efectuata.
Valoarea lunara totala a tichetelor de masa va fi astfel de aproximativ 44 €, ceea ce reprezinta un adaos semnificativ la puterea de cumparare a salariatilor molodoveni, respectiv un plus de pana la 20% din salariul mediu (200 €).

Sumele aferente tichetelor de masa din Republica Moldova sunt deductibile si scutite de contributiile sociale si de impozitul pe venit. « Acest avantaj fiscal va incuraja angajatorii sa ofere un stimulent atractiv pentru motivarea salariatilor, la fel cum se intampla in prezent in companiile din peste 40 de tari. In Romania, tichetele de masa au fost emise incepand cu anul 1999, ajungand astazi sa fie unul dintre cele mai populare beneficii extrasalariale, esentiale pentru angajati si companii. » spune Dana Sintejudean, Director General Edenred Romania & Moldova.

Tichetele de masa vor putea fi utilizate exclusiv pentru a cumpara produse alimentare. «Reteaua de comercianti parteneri Edenred Moldova este deja în dezvoltare, avem semnale excelente din piata si ne propunem să construim cea mai extinsă si variata retea de magazine partenere, la nivel national în Republica Moldova» adauga Dana Sintejudean.

In România, Edenred a fost primul emitent de tichete de masa pe plan local, in anul 1999, iar in prezent deservește peste 35.000 de companii-client, 1 milion de utilizatori si mai mult de 65.000 de comercianti parteneri pentru tichete și carduri de masă Ticket Restaurant®, tichete cadou,  carduri cadou, tichete de creșă, vouchere de vacanță, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

Cere Ofertă personalizatăCere Ofertă personalizată
x
Cod verificare reload
Reîncarcă
Sau contactează-ne la telefon 021 301 33 15