Acest site foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mai bună de navigare. Prin continuarea navigării în site, accepți modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici.
021 301 33 15 Edenred Online Posesori carduri
RO EN HU
RO
Articole

Articole

Citește articolele si studiile de caz de la Edenred!

Noutățile legislative ale lunii iulie

17.07.2017
Noutățile legislative ale lunii iulie
Acordarea voucherelor de vacanta in perioada 1 iulie 2017 - 30 noiembrie 2018

In M.O. nr. 506/2017 a fost publicata OUG nr. 46/2017 pentru modificarea si completarea OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta. Astfel, se stabileste, printre altele, faptul ca institutiile si autoritatile publice vor acorda angajatilor o singura indemnizatie de vacanta sau o singura prima de vacanta, dupa caz, sub forma de vouchere, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, in limita sumelor prevazute in buget alocate cu aceasta destinatie. Incepand cu 1 decembrie 2018, operatorii economici vor acorda angajatilor proprii prime de vacanta numai sub forma voucherelor de vacanta, in cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de baza minim brut pe tara.


Incadrarea in activitatea de creare de programe pentru calculator
In M.O. nr. 468/22.06.2017 a fost publicat Ordinul nr. 409/4020/737/703/2017 privind incadrarea in activitatea de creare de programe pentru calculator.

Incepand cu 1 iulie 2017, se reintroduce conditia potrivit careia beneficiaza de scutirea de impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor doar angajatii operatorilor economici care au realizat in anul fiscal precedent venituri din activitatea de creare de programe pentru calculator destinata comercializarii care au o valoare de cel putin 10.000 euro pentru fiecare angajat care beneficiaza de scutire de impozit.

Totodata, noul Ordin elimina conditia ca activitatea de creare de programe pentru calculator sa aiba ca scop realizarea unui produs final sau a unei componente a unui produs final, destinat comercializarii, pentru a fi aplicabila scutirea de impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor la nivelul angajatilor.


Obligatii suplimentare in domeniul preturilor de transfer

In M.O. nr. 438/13.06.2017 a fost publicata OUG pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala. Prezenta OUG transpune prevederile Directivei Europene in ceea ce priveste schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal.

Mai precis, se introduc in legislatia locala noi prevederi privind obligatia de raportare tara cu tara a societatilor care fac parte din grupuri multinationale (depunerea de catre societatea-mama finala a unui grup multinational avand rezidenta fiscala in Romania sau o alta entitate raportoare a unui raport pentru fiecare tara in parte, pentru fiecare an fiscal de raportare) in termen de 12 luni de la ultima zi a anului fiscal de raportare.

Informatiile comunicate de statele membre intre ele sunt utilizate in scopul evaluarii riscurilor de nivel inalt aferente preturilor de transfer si a riscurilor aferente erodarii bazei impozabile si transferului profiturilor.


Semnarea Instrumentului Multilateral

In data de 7 iunie 2017, Romania a semnat la Paris, alaturi de alte 67 de state, Conventia multilaterala pentru implementarea in cadrul tratatelor bilaterale a masurilor legate de prevenirea erodarii bazei impozabile si a transferului profiturilor (conform masurilor din BEPS Action Plan, OECD).

Citiți și alte articole despre:
Cere Ofertă personalizatăCere Ofertă personalizată
x
Cod verificare reload
Reîncarcă
Sau contactează-ne la telefon 021 301 33 15