Acest site foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mai bună de navigare. Prin continuarea navigării în site, accepți modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici.
021 301 33 15 Edenred Online Posesori carduri
RO EN HU
RO
Articole

Articole

Citește articolele si studiile de caz de la Edenred!

Edenred continua initiativele de CSR in 2018, in directia promovarii alimentatiei sanatoase la munca

07.12.2017
Edenred continua initiativele de CSR in 2018, in directia promovarii alimentatiei sanatoase la munca
Edenred anunță că în 2018 va continua campania Hai la 1 la Masă!, prin care încurajează angajații să adopte obiceiuri de alimentație sănătoasă la locul de muncă, pentru al patrulea an consecutiv.

În 2017, Edenred a extins campania Hai la 1 la Masă!, trecând de la direcția majoritar informativă și educativă desfășurată în anii anteriori, la acțiuni prin care a mobilizat partenerii de afaceri și pe angajații acestora, dovedind împreună că pauza de prânz este un obicei necesar, nu un lux.
Edenred, compania care a creat cu peste 60 de ani în urmă tichetele de masă Ticket Restaurant® în Franța și a dezvoltat modelul tichetelor preplătite în 42 de tari, joacă astăzi un rol pivotal în conectarea angajaților, companiilor și comercianților parteneri, spre beneficiul tuturor parților implicate.

La nivel mondial, Edenred se axează pe trei priorități strategice de CSR:
  • Promovarea alimentației sănătoase
  • Reducerea impactului activităților de zi cu zi ale Grupului asupra mediului
  • Sprijin pentru dezvoltarea comunităților locale din 42 de țări din întreaga lume

Cele 3 direcții globale de CSR ale Edenred în România

Ideal Meal: În luna septembrie, 20 de companii din România în care lucrează peste 20.000 de angajați au participat în campania „Hai la 1 la masă”, desfășurată pentru al 3-lea an consecutiv de Edenred România. Scopul campaniei „Hai la 1 la masă” este să promoveze obiceiul pauzei de prânz zilnice printre angajații români.
Companiile participante au testat mai multe modele de bună practică în ceea ce privește obiceiurile alimentare sănătoase, pentru a încuraja angajații să aibă un stil de viață sănătos. Pauza de prânz este atât o metodă prin care cei activi pe piața muncii au grijă de sănătatea și energia lor, cât și un liant social, ambele aspecte contribuind la o mai bună calitate a vieții pentru angajații din România. "Vrem să declanșăm prin exemplul personal o schimbare în bine, începând cu un obicei care stă în puterea noastră și împreună cu cei care ne sunt aproape zi de zi – colegi, angajați, prieteni, familie."

Ideal meal

Ca furnizor de tichete de masă și de soluții de beneficii pentru mai mult de 1.000.000 de salariați în România, Edenred este în măsură să se implice în programe de educare și conștientizare a importanței alimentației echilibrate și a unui stil de viață sănătos, cu efecte pe termen lung asupra sănătății.

În ultimii 10 ani, Grupul a promovat alimentația echilibrată și a fost implicat în combaterea obezității prin diverse acțiuni, în special prin crearea programului FOOD, care are rolul de a implica experți internaționali în domeniul nutriției, companii, angajați și restaurante, cu scopul de a facilita accesul la o nutriție echilibrată în rândul populației active.

Ideal Green:

Ideal green
În ultimii 10 ani, Edenred a organizat în fiecare an un eveniment de voluntariat ecologic împreună cu angajații și familiile acestora. În 2017, peste 100 de voluntari Edenred au plantat copaci la Predeal îin luna mai, de Ziua Pământului, iar în octombrie, au plantat copaci la Adunații Copaceni, în beneficiul Organizației Hospice Casa Speranței, pentru care voluntarii Edenred participă de 4 ani deja la semimaratoanele din primavara și maratoanele din toamnă în București.

Edenred reciclează hârtia folosită de companie pentru producerea tichetelor, după ce acestea sunt rambursate de către comercianții parteneri.


Ideal Care:

În fiecare an, compania sprijină diverse cauze sociale alese chiar de angajați. De la donați și acțiuni de voluntariat și până la implicarea în acțiuni de fund-raising (cum ar fi participarea la maraton pentru Hospice Casa Speranței), Edenred susține cauze sociale centrate pe ajutarea copiilor sau vârstnicilor, a persoanelor cu dizabilități sau a celor afectate de evenimente naturale catastrofice.

Încă din anul 2005, Edenred susține lunar câte 2 ONG-uri locale, donând tichete sociale în valoare de 1000 lei / lună, pentru ca acestea să poată fi utilizate direct în a-i ajuta pe beneficiarii proiectelor. Anual, Edenred dedică suma de 24.000 lei acestui proiect. Printre asociațiile sprijinite în 2017 se numară Fundația Sfântul Ioan, SOS Satele Copiilor și Asociatia Samtoul.

În 2017, ca una din tradițiile de sărbători ale companiei, angajații Edenred au ales să susțină de Crăciun organizația Asociația Sindrom Down Plus București, prin donații individuale a căror sumă va fi dublată de companie.

”Ne dorim o lume mai bună pentru noi, pentru cei dragi, pentru copiii noștri, și de aceea sprijinim si organizam chiar noi diverse acțiuni sociale și caritabile. În fiecare an, desfășurăm acțiuni de ecologizare prin voluntariat și de fiecare dată ni se alătură cu entuziasm angajații împreună cu familiile lor. De-a lungul timpului, angajații Edenred au plantat sute de copaci, au sprijinit zeci de proiecte sociale și s-au implicat în acțiuni care vizează ajutarea comunității, a familiilor defavorizate, a persoanelor afectate de calamități naturale. De asemenea, încurajăm angajatii din Romania să adopte obiceiuri de alimentație sănătoasă și suntem mândri că reușim să ne lăsăm amprenta prin programul “Hai la 1 la masă”. Pe lângă bucuria și mândria de a face un lucru cu impact în societatea în care trăim, astfel de acțiuni au și un impact puternic în coeziunea noastră ca echipă și în filozofia și conduita noastră în muncă”, spune Dana Sintejudean, Director General Edenred Romania.

Ce inseamnă #IdealDay? Anula acesta, peste 5000 de angajați Edenred din întreaga lume s-au implicat în proiecte sociale care să facă lumea mai bună.

Vezi ce idei au avut colegii Edenred din 26 de tari:

Citiți și alte articole despre: Edenred , CSR , Hai la 1 la Masa!
Cere Ofertă personalizatăCere Ofertă personalizată
x
Cod verificare reload
Reîncarcă
Sau contactează-ne la telefon 021 301 33 15