Acest site foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mai bună de navigare. Prin continuarea navigării în site, accepți modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici.
021 301 33 15 Edenred Online Posesori carduri
RO EN HU
RO
Articole

Articole

Citește articolele si studiile de caz de la Edenred!

Digitalizarea tichetelor de masa este pe un trend ascendent: Edenred a emis peste 350.000 de carduri Ticket Restaurant®

02.06.2017
Digitalizarea tichetelor de masa este pe un trend ascendent: Edenred a emis peste 350.000 de carduri Ticket Restaurant®
Peste 2.5 milioane de angajați din România primesc tichete de masa, acesta fiind cel mai utilizat beneficiu extra-salarial, folosit de companii pentru a sustine masa de pranz a angajatilor, in zilele de lucru.

Tichetele de masa electronice au fost lansate in octombrie 2015, ca urmare a unor modificări legislative care au permis emiterea lor pe suport electronic, pe lângă formatul clasic, de tichete pe hârtie, care funcționează în continuare în paralel cu cardurile.

Tichetele de masă electronice sunt un mare pas înainte în programele moderne de beneficii extra-salariale din România. Cardurile de masă de la Edenred simplifica procedurile administrative in randul companiilor si aduc salariatilor o flexibilitate sporita. Faptul că in doar 18 luni de la lansarea tichetelor de masa electronice, peste 350.000 de salariați au optat deja pentru carduri de masa Ticket Restaurant confirmă apetitul românilor pentru tehnologiile digitale si pentru beneficiile pe care le aduc acestea în viața de zi cu zi”, spune Dana Sintejudean, Director General Adjunct al Edenred Romania.

70% dintre cei 350.000 de angajati utilizatori ai cardurilor de masa Edenred lucreaza in companii mari, cu peste 100 de angajati. Tranzitia catre tichetele de masa electronice este in crestere in randul companiilor medii si mici, 20% dintre utilizatorii cardurilor de masa fiind angajati in companii avand intre 40 si 100 de angajati si alti 10% in companii cu mai putin de 40 de angajati.

Cardurile de masă Ticket Restaurant® de la Edenred pot fi utilizate pentru cumparaturi alimentare la peste 8.000 de comercianti parteneri, asigurând o acoperire de 100% la nivel național: hypermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare, restaurante, pizzerii, cofetarii, etc.

„O tendinta remarcabila in primul trimestru al anului 2017 este cresterea ponderii platilor cu cardurile de masa in restaurantele si magazinele alimentare de proximitate cu 8%. Acesta este un indicator puternic al faptului ca angajatii isi folosesc din ce in ce mai mult cardurile de masa in pauza de pranz, mai ales ca valoarea maxima a unui tichet de masa este in prezent 15,09 lei, acoperind costul unui pranz in cele mai multe cazuri. Solutiile Edenred sprijina obiceiuri de viata sanatoase, printre care alimentatia corecta si respectarea unei reale pauze de pranz”, spune Dana Sintejudean, Director General Adjunct al Edenred Romania.

Cardurile de masa Edenred sunt emise sub licenta Mastercard, sunt securizate cu cip si cod PIN si permit plati contactless. In primul trimestru al anului in curs, ponderea platilor contactless a crescut la 87%, fata de 80% in anul 2016. Valoarea medie a tranzactiilor efectuate cu cardurile de masa de la Edenred a fost in primul trimestru 2017 de 36.2 RON, in crestere usoara fata de 34.5 RON in 2016.

Card TRTichetele de masa, un beneficiu extra-salarial existent in peste 42 de tari, inclusiv in tarile membre ale Uniunii Europene, exista in Romania din 1999 si au scopul de a creste puterea de cumparare in randul angajatilor activi. Tichetele de masa au un impact pozitiv dovedit asupra companiilor, beneficiarilor, comerciantilor parteneri şi au inclusiv efecte pozitive asupra statului prin diminuarea economiei subterane. Valoarea maxima a unui tichet de masa care poate fi acordata unui angajat pentru fiecare zi lucratoare efectuata este de 15,09 lei. Cardurile și tichetele de masă pe hârtie au reglementări fiscale identice și vor continua să co-existe si in perioada urmatoare.

Edenred emite tichete de masă electronice prin intermediul cardurilor Ticket Restaurant®, atât în România, cât și în țări precum Franța, Germania, Cehia, Belgia, Spania, Slovacia, Austria, Grecia, Turcia. 

În România, Edenred deservește peste 35.000 de companii-client și 1.5 milioane de utilizatori pentru tichete și carduri de masă Ticket Restaurant®, tichete și carduri cadou, tichete de creșă, vouchere de vacanta, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

Grupul Edenred are la nivel internațional 26 de milioane de utilizatori ai cardurilor emise, cu un volum emis de aproape 20 miliarde de euro anual la nivel mondial.
Citiți și alte articole despre:
Cere Ofertă personalizatăCere Ofertă personalizată
x
Cod verificare reload
Reîncarcă
Sau contactează-ne la telefon 021 301 33 15