Acest site foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mai bună de navigare. Prin continuarea navigării în site, accepți modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici.
Utilizatori carduri 021 301 33 66
Companii 021 301 33 15
Rendelj az Edenred Oline-nal
RO EN HU
HU
Bölcsődei utalvány

Bölcsődei
utalvány

A bölcsődei utalvány az egyéni munkaszerződéssel alkalmazott mukavállalóknak ajánlott béren kívüli juttatás a munkáltató részéről, ami a munkába való visszatérésre ösztönöz a 3 év alatti gyerekek melletti gyereknevelési szabadság helyett.

Miért juttatsz bölcsődei utalványt alkalmazottaidnak?

Bölcsődei utalvány juttatásával a munkahelyi folyamatos tevékenység nem borul fel, ugyanis a kisgyerekes alkalmazott sokkal hamarabb visszatér és ellátja feladatait, így elkerülhető a tudás- és tapasztalati tőke eróziója. Az alkalmazottak inkább visszatérnek a munkába és gyereknevelési szabadság helyett bölcsődei utalványt kapnak. Ilymódon ösztönzöd a kisgyerekes szülők munkába való visszatérését, optimális anyagi körülmények között.

 • Az alkalmazottak hiányának elkerülése
 • A szabadságon levő szülőt helyettesítő személyzet képzésére fordított idő és pénz megtakarítása
 • Adóügyi előnyök: leírhatóság a profitadó kiszámításakor (16%) és a társadalmi-bérfizetési illetékek (16.5%) valamit szociális-munkáltatói illetékek (23%) alóli mentesség

Az alkalmazottak szabadon elkölthetik a bölcsődei utalványt állami vagy magán bölcsődékben valamint a 2 éves illetve fogyatékkal élő gyerekek esetében 3 éves kor alatti gyerekek gondozására és nevelésére szakosodott oktatási intézményekben.

A Ticket Cresa bölcsődei utalványról

Ticket Cresa 2017

A bölcsődei utalványt az ajándékutalványról és bölcsődei utalványról szóló 193/2006 sz. törvény alapján juttatják.

E törvény 4. cikkelye megállapítja, hogy "a bölcsődei utalványt kérésre adják, egyik szülő, vagy esetenként, hivatalos gyám kérésére, amennyiben a gyereket nevelés céljából vagy nevelőszülőként ez utóbbira bízták, a családi könyv alapján."

Jelenleg a bölcsődei utalvány értéke 440 lej, ez az érték azonban félévenként indexálódik.

Miért fogadd el bölcsődédben vagy óvodádban az utalványt fizetőeszközként:

 • Nagyobb láthatóságot érsz el a dolgozó szülők körében
 • Imázsod nyer ezzel
 • Modern és biztonságos fizetési módot használsz

A bölcsődei utalványt a munkáltató azon alkalmazottnak adja, aki gyerek születése után a munkába való mielőbbi visszatérést választja, az utalvány értéke leírható és szociális adó-mentes.

Az alkalmazottak szabadon elkölthetik a bölcsődei utalványt állami vagy magánbölcsődékben, valamint a 3 év alatti gyerekek gondozására és nevelésére szakosodott oktatási intézményekben.

Minta bölcsődei utalvány tásrult partnere, teljes biztonságban és az inkasszált utalványok összegének gyors megtésítésében részesülsz.

Hogy használhatod a bölcsődei utalványt?

A bölcsődei utalványt a kisgyerekes alkalmazottak használhatják, akik ilymódon a vállalattól, ahol dolgoznak havi 440 lejt kapnak bölcsődei utalvány formájában, a 2 illetve fogyatékkal élő gyerekek esetében 3 év alatti gyerekek melletti gyereknevelési szabadság alternatívájaként.

A bölcsődei utalvány formájában juttatott összegek leírhatók és mentesek a bérfizetési és munkáltatói illetékek alól mind a munkáltató mind az alkalmazott oldalán. Egyetlen adó, amit az alkalmazottnak fizetnie kell, a bölcsődei utalvány jövedelmi adója, mely 16%-os.

Ez az összeg a bölcsőde vagy oktatási egység díjainak kifizetésére fordítható, ahová a gyerek be van iratkozva, számos előnyt generálva:

 • Havi jövedelmedet 440 lejjel megpótolod, a család számára költséges időszakban ez az összeg mentes a társadalmi hozzájárulások alól
 • gyerekednek biztosított a legjobb gondozás , profik által, állami vagy magán bölcsődében
 • elkerülöd a szakmai leértékelődést, mivel visszatérsz a munkába, mielőtt a tapasztalat, a hozzáértés és a szakmai ismeretek erodálódnának
 • kérheted bármely bölcsőde csatlakozását, amely még nem tagja a Ticket Cresa társult partnerek hálózatának, telefonon vagy e-mailben felhíva az Edenredet

Hogy részesülsz a Ticket Cresa utalványban?

Ahhoz, hogy a Ticket Cresa utalványban részesülj, a következőkre van szükséged:

 • bölcsődei utalvány iránti kérelem
 • a bölcsődétől vagy, esetenként, az oktatási intézménytől bizonyító irat a gyerek beiratásáról
 • saját felelősségre tett nyilatkozat, hogy a mások szülő, vagy, esetenként törvényes gyám, nem részesül bölcsődei utalványban
 • saját felelősségre tett nyilatkozat, hogy a másik szülő vagy, esetenként törvényes gyám sem részesül gyereknevelési szabadásgban
 • családi könyv (ha nem volt kiállítva családi könyv, a kérelmet a gyerek születési bizonyítvány-másolata kíséri)
Kérjen egyedi ajánlatot
x
Ellenőrző kód reload
Reload
Vagy lépjen kapcsolatba velünk telefonon 0213013315