Acest site foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mai bună de navigare. Prin continuarea navigării în site, accepți modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici.
021 301 33 15 Rendelj az Edenred Oline-nal
RO EN HU
HU
Bölcsődei utalvány

Bölcsődei
utalvány

A bölcsődei utalvány az egyéni munkaszerződéssel alkalmazott mukavállalóknak ajánlott béren kívüli juttatás a munkáltató részéről, ami a munkába való visszatérésre ösztönöz a 3 év alatti gyerekek melletti gyereknevelési szabadság helyett.

Miért juttatsz bölcsődei utalványt alkalmazottaidnak?

Bölcsődei utalvány juttatásával a munkahelyi folyamatos tevékenység nem borul fel, ugyanis a kisgyerekes alkalmazott sokkal hamarabb visszatér és ellátja feladatait, így elkerülhető a tudás- és tapasztalati tőke eróziója. Az alkalmazottak inkább visszatérnek a munkába és gyereknevelési szabadság helyett bölcsődei utalványt kapnak. Ilymódon ösztönzöd a kisgyerekes szülők munkába való visszatérését, optimális anyagi körülmények között.

 • Az alkalmazottak hiányának elkerülése
 • A szabadságon levő szülőt helyettesítő személyzet képzésére fordított idő és pénz megtakarítása
 • Adóügyi előnyök: leírhatóság a profitadó kiszámításakor (16%) és a társadalmi-bérfizetési illetékek (16.5%) valamit szociális-munkáltatói illetékek (23%) alóli mentesség

Az alkalmazottak szabadon elkölthetik a bölcsődei utalványt állami vagy magán bölcsődékben valamint a 2 éves illetve fogyatékkal élő gyerekek esetében 3 éves kor alatti gyerekek gondozására és nevelésére szakosodott oktatási intézményekben.

A Ticket Cresa bölcsődei utalványról

Ticket Cresa 2017

A bölcsődei utalványt az ajándékutalványról és bölcsődei utalványról szóló 193/2006 sz. törvény alapján juttatják.

E törvény 4. cikkelye megállapítja, hogy "a bölcsődei utalványt kérésre adják, egyik szülő, vagy esetenként, hivatalos gyám kérésére, amennyiben a gyereket nevelés céljából vagy nevelőszülőként ez utóbbira bízták, a családi könyv alapján."

Jelenleg a bölcsődei utalvány értéke 440 lej, ez az érték azonban félévenként indexálódik.

Miért fogadd el bölcsődédben vagy óvodádban az utalványt fizetőeszközként:

 • Nagyobb láthatóságot érsz el a dolgozó szülők körében
 • Imázsod nyer ezzel
 • Modern és biztonságos fizetési módot használsz

A bölcsődei utalványt a munkáltató azon alkalmazottnak adja, aki gyerek születése után a munkába való mielőbbi visszatérést választja, az utalvány értéke leírható és szociális adó-mentes.

Az alkalmazottak szabadon elkölthetik a bölcsődei utalványt állami vagy magánbölcsődékben, valamint a 3 év alatti gyerekek gondozására és nevelésére szakosodott oktatási intézményekben.

Minta bölcsődei utalvány tásrult partnere, teljes biztonságban és az inkasszált utalványok összegének gyors megtésítésében részesülsz.

Hogy használhatod a bölcsődei utalványt?

A bölcsődei utalványt a kisgyerekes alkalmazottak használhatják, akik ilymódon a vállalattól, ahol dolgoznak havi 440 lejt kapnak bölcsődei utalvány formájában, a 2 illetve fogyatékkal élő gyerekek esetében 3 év alatti gyerekek melletti gyereknevelési szabadság alternatívájaként.

A bölcsődei utalvány formájában juttatott összegek leírhatók és mentesek a bérfizetési és munkáltatói illetékek alól mind a munkáltató mind az alkalmazott oldalán. Egyetlen adó, amit az alkalmazottnak fizetnie kell, a bölcsődei utalvány jövedelmi adója, mely 16%-os.

Ez az összeg a bölcsőde vagy oktatási egység díjainak kifizetésére fordítható, ahová a gyerek be van iratkozva, számos előnyt generálva:

 • Havi jövedelmedet 440 lejjel megpótolod, a család számára költséges időszakban ez az összeg mentes a társadalmi hozzájárulások alól
 • gyerekednek biztosított a legjobb gondozás , profik által, állami vagy magán bölcsődében
 • elkerülöd a szakmai leértékelődést, mivel visszatérsz a munkába, mielőtt a tapasztalat, a hozzáértés és a szakmai ismeretek erodálódnának
 • kérheted bármely bölcsőde csatlakozását, amely még nem tagja a Ticket Cresa társult partnerek hálózatának, telefonon vagy e-mailben felhíva az Edenredet

Hogy részesülsz a Ticket Cresa utalványban?

Ahhoz, hogy a Ticket Cresa utalványban részesülj, a következőkre van szükséged:

 • bölcsődei utalvány iránti kérelem
 • a bölcsődétől vagy, esetenként, az oktatási intézménytől bizonyító irat a gyerek beiratásáról
 • saját felelősségre tett nyilatkozat, hogy a mások szülő, vagy, esetenként törvényes gyám, nem részesül bölcsődei utalványban
 • saját felelősségre tett nyilatkozat, hogy a másik szülő vagy, esetenként törvényes gyám sem részesül gyereknevelési szabadásgban
 • családi könyv (ha nem volt kiállítva családi könyv, a kérelmet a gyerek születési bizonyítvány-másolata kíséri)
Kérjen egyedi ajánlatot
x
Ellenőrző kód reload
Reload
Vagy lépjen kapcsolatba velünk telefonon 0213013315